Backman: ”Yksi hyökkääjä tarvittaisiin”

Ray Backman (oik.) toimii myös miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Petri Kettunen ja Ray Backman
Ray Backman (oikealla) seurasi viime viikonloppuna Powerade-turnauksen finaalia maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettusen kanssa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi jututti Loviisan Torin uutta päävalmentajaa Ray Backmania ennen alkavaa kautta. Juha Kivilehdon rosteriinsa saanut Backman otti viime viikonloppuna Vantaan Energia Areenalla varsin rennosti. Alkavalla Salibandyliiga-kaudella on tarkoituksena uudistaa Loviisan pelaamista.

Backman suostui pyörittelemään Loviisan pelaajamateriaalia pienen pohdinnan jälkeen.

– Yksi hyökkääjä vielä tarvittaisiin. Maalivahti- ja pakkiosasto on hyvällä mallilla, Backman pohti.

Pelaajarinki vaikuttaa kapealta.

– No, ei se liian leveä ole. Harjoituksissa on ollut parhaimmillaan 22 kenttäpelaajaa, kun mukana on ollut viisikollinen junioreita, jotka eivät ole pelanneet vielä edes A-poikien SM-sarjaa. Heidän varaansa ei voi ihan mahdottomasti laskea.

Loviisa jysäytti salibandykesän kovimman siirtopommin värväämällä Ruotsista Suomeen palanneen Juha Kivilehdon muun muassa SSV:n nenän edestä.

– Minä en uskonut ”Junnun” tuloon ensin itsekään. Johtoryhmä hoiti ne neuvottelut ja olen tietysti iloinen, että hän tuli meille.

Loviisan viime kausi päättyi myrskyisästi, kun viime kauden päävalmentaja Iiro Parviainen sai potkut kesken pudotuspelien ja kausi päättyi puolivälierätappioon SPV:lle. Backmanin viime kausi Classicissa päättyi niin ikään puolivälieriin. Nyt hän palaa takaisin Loviisaan tuttuun seuraan.

– Olemme lähteneet uudistamaan harjoittelua. Pelaajatkin toivoivat uutta. Se tapa millä he ottivat viime kaudella kahdeksannen sijan, oli varmasti sillä tyylillä maksimaalinen suoritus.

Mitä se käytännössä tarkoittaa?

– Sitä on tässä vaikea selittää. Haemme uudistusta aika isolla riskillä, aiempaa monipuolisempaa peliä. Kauden jälkeen voi sitten sanoa, onko se ollut yhtään parempi tapa kuin aiempi, Backman naurahtaa.

Pääkallo.fi:n Facebook-sivulta voi katsoa, miten rennosti Backman Powerade-turnauksen erätauolla otti.

6 comments

  1. Ei taida Loviisan junnut taida tälläkään kaudella saada sitä kokemusta A-SM -peleistä. Reiska on tottunu luksukseen edellisissä työpaikoissa.

  2. Eikö niillä ole varaa yhteenkään hyökkääjään Kivilehdon tulon jälkeen? Aika puolustusvoittoista peliä tulossa.
    Hyvällä Tuurilla (Tor) ja tarkalla puolustuspelillä, joka pelistä 0-0- tulos voi riittää sarjapaikkaan.

  3. Eikö aikanaan Ray lähtenyt Loviisasta, kun Raha-automaattiyhdistys saapui kaupunkiin. Tuolloin taisi mies todeta ettei kahta Rayta mahdu samaan kylään. Onko siis kasino poistunut Loviisasta?

  4. Lappeenrannan turnauksen perusteella Loviisan sijoitus runkosarjassa 9-11. Jäi Josban kanssa tasoihin 5-5 ja voitti NST:n täpärästi 5-4. NST voitti Josban 6-2. Tuskin Tor edes tuurilla pleijareihin?