Nakit ulos paketista – kokenutta kaartia lopettaa ja nuoria siirtyy ulkomaille

Marika Kylliäinen lopetti pelaamisen pääsarjatasolla. Kuva: Emmi Vinberg

Viime keväänä NST-kapteeni Heli Suoreijus pääsi nostamaan pronssipokaalia. Kuva: Jari Turunen

Kahdeksan peräkkäistä naisten SM-mitalia saavuttanut NST on julkaissut ensi kauden joukkueensa. ”Nakkien” rivit ovat harvenneet kokeneimmasta päästä kun uransa pääsarjassa lopettavat Heli Suoreijus, Marika Kylliäinen, Aino Jokela ja Hanna Monto. Lisäksi useampi viime kauden pelaaja siirtyy pelaamaan ulkomaille.

Tempauksistaan tunnettu Juuli Hakkarainen siirtyy Sveitsin liigaan Zug Unitedin riveihin. Maalivahti Tiltu Siltasen uusi osoite on myös Sveitsin liiga, joukkueena Piranha Chur. Puolustaja Inka Lampinen muuttaa vaihto-oppilaaksi Hollantiin.

Täydennystä riveihinsä NST on saanut pääosin juniorijoukkueestaan NST Futuresta. Liigajoukkueeseen on nostettu Annika Kukkonen, Milla Korhonen, Anette Sydänmaa ja Roosa Nikku. Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen NST-kasvatti Veera Pietikäinen palaa myös joukkueeseen.

Uusina pelaajina NST:hen ovat siirtyneet nuoret Anu Raatevaara ja maalivahti Melissa Kotiaho. Molemmat edustivat viime kaudella Sbandya.

Myös joukkueen valmennus on täysin uusiutunut. Valmennusvastuun jakavat Anna Tuovinen, Ville Kuusela ja Olli Englund.

NST:n naisten sopimustilanne:

Marianne Hannonen
Anni Töllikkö
Elina Sinisalo
Maria Utti
Sikke Korhonen
Lotta Vesterinen
Viivi Kurkaa
Anu Raatevaara
Melissa Kotiaho
Anni-Maija Seppänen
Inka Lampinen
Anu Forsback
Annika Kukkonen
Ida Suikka
Silvia Hahl
Sofia Sinkko
Aino Partinen
Anna-Sofia Lassila
Milla Korhonen
Anette Sydänmaa
Roosa Nikku
Veera Pietikäinen
Jaana Lirkki

 

7 comments

  1. Tällä materiaalilla on ensisijainen tavoite säilyttää sarjapaikka suoraan, lähivuosina nousta pleijareihin. Joukkueelle voi olla aluksi taakkana NST:n menestynyt menneisyys: joukkueen nimen takia odotetaan menestystä, ja kun sitä ei tule, niin hämmästellään äänekkäästi. Niin se vaan voi joukkue muuttua radikaalisti kun parhaat lopettaa tai lähtee muualle. Nyt vaan pienin askelin rakentamaan uutta tulevaisuutta..

  2. Mites maajoukkueessakin viimekaudella pelannut Heidi Härkönen? Ei lopettaneissa eikä sopimuspelaajissa… NST:n parhaimmistoa viime kaudella…

  3. Heidi on nähty harjoituksissa. Eiköhän tuo pelanne alkavallakin kaudella? Oli sentään viime kaudella joukkueen paras pakki.

  4. No eiköhän tuolla pleijjareihin mennä, ja siellähän ne pelit vasta alkaa.

  5. yllättää taas. Jos sama tekemisen kulttuuri on ollut myös junnuissa niin menestystä tulee taatusti tulevallakin kaudella.Itse yllätyin miten upean kauden NST pelasi viime vuonnakin eli kyllä sieltä vastuunkantajia tuppaa löytymään vaikka vanhempia jää sivuun.

  6. …kulttuuri ei liene ollut junnuissa häävi, kun eivät olleet edes sm-sarjassa.

  7. Lindbergin ”limppu” Petrí on tulossa valmentamaan joukkuetta. Varma tieto , sopimus allekirjoitusta vaille valmis. Onnea Petri!