Siirrytäänkö liigassa yhteen finaaliin? Näin kommentoi toimitusjohtaja

Viime keväänä Suomen mestaruutta juhli SPV, joka aloittaa nyt pudotuspelit kotonaan NST:tä vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

SPV juhli keväällä Suomen mestaruutta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsissa on ratkaistu jo useamman vuoden ajan miesten ja naisten salibandymestarit yhdellä finaalilla. Samaa kokeiltiin keväällä myös Tshekissä. Asia on noussut hiljalleen entistä voimakkaammin tapetille myös Suomessa. Tällä hetkellä mestari ratkeaa Salibandyliigassa paras viidestä -sarjalla.

Pääkallo.fi:lle tihkuneiden tietojen mukaan ollaan jo hyvin lähellä sitä, että Salibandyliigassa siirrytään yhden finaalin systeemiin jo kaudella 2013-2014. Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari Kinnunen kiistää kuitenkin tiedot, että asiasta olisi tehty edes periaatteelisia päätöksiä.

– Asia on kyllä ollut esillä liigahallituksen kokouksissa – useampaankin kertaa. Asiassa on omat riskinsä. Kaikki ymmärtävät, että nykyinen paras viides -systeemi on urheilullisesta näkökulmasta ilman muuta paras. Mutta markkinoinnin ja lajin boostamisen kannalta yhden finaalin systeemin tottakai kiehtoo. Näiden lisäksi kiinnostaa myös mahdollisuus siitä, että samalla tapahtumasta voisi rakentaa kauden päätöksen. Kauden parhaiden palkitseminen on aina haaste. Päätösristeilyäkin on kokeiltu, mutta se ei oikein kerännyt kannatusta. Se voisi toimia, että pelataan miesten ja naisten finaalit, palkitaan kauden parhaat ja siihen vielä karonkat päälle, Kinnunen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

– Korostan, että missään tapauksessa ei olla niin pitkällä, että asia olisi vain ratkaisevaa päätöstä vailla, Kinnunen alleviivaa.

Jari Kinnunen palkitsi kevään finaaleissa Markus Huhtimon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kinnusen kertoman mukaan yhden finaalin systeemi oli viimeksi esille keväällä liigahallituksen kokouksessa. Silloin tehtiin päätös, että asiaan liittyvät kaikki taloudelliset ja järjestämiseen liittyvät näkökulmat selvitetään syksyyn mennessä.

– Tästä asiasta käydään ihan avointa keskustelua. Keväällä todettiin, että missään tapauksessa asiaa ei kannata kiireellä pilata. Jos yhteen finaaliin päädytään, niin aikaisintaan se tapahtuisi kaudella 2013-2014.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan kantaa asiaan on kysytty joukkueilta, ja mielipiteet jakautuvat vahvasti.

– Kyllä, juuri näin. Voidaan sanoa, että suurimman osan joukkueista mielestä nykyinen on parempi, mutta mielipiteet tosiaan vaihtelevat. Mielipiteet vaihtelevat jopa joukkueiden sisällä. Jos kysyy asiaa saman joukkueen valmentajalta ja managerilta, niin vastaus voi olla täysin erilainen.

Kinnunen korostaa, että mitään muutosta ei tehdä ilman ”kentän” tukea.

– Pelaajia ja joukkueita vartenhan tätä hommaa pyöritetään, joten heidän tahtotilansa täytyy näkyä päätöksissä.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan yhden finaalin systeemiä on tarkoitus kokeilla ensin kahden vuoden periodilla.

– On selvää, että tätä ei voi lähteä yhdeksi vuodeksi kokeilemaan. Pitää lähteä kokeilemaan vähintään kolmeksi, neljäksi tai viideksi vuodeksi. Se on varmaa, että vuodessa tapahtuma ei lähde kovaan lentoon – ei lähtenyt Ruotsissa, eikä oikein Tshekissäkään.

Pääkallo.fi:n keskustelupalstalla on aiemmin nostettu esille yhden finaalin systeemin taloudellinen puoli. Kommentoijien mielestä paras viidestä -systeemi on finaalijoukkueille taloudellisesti parempi.

– Väitteet siitä, että nykyinen systeemi on finaalijoukkueille huikea juttu, johon ei päästä yhden finaalin systeemillä, eivät aivan pidä paikkaansa. Asia ei ole ihan niin yksiselitteinen. Jos esimerkiksi Hartwall Areena saataisiin täyteen, niin siitä voisi rakentaa yhtä hyvän konseptin taloudellisesti, entinen pankinjohtaja Kinnunen kommentoi.

29 comments

  1. Eli karonkat edellä urheilullisesta näkökulmasta välittämättä., ja taloudellisestikin SPV-Classic finaali hartwall-areenalla ei ehkä toimi.

  2. Miksi tyytyä yhteen tapahtumaan? Kannattaako Ruuotsista ottaa oppia yleensä mistään. Eikö tavoite pitäisi olla, että vanhalla systeemillä, ja, jokaisesta tapahtumasta ”yhden finaalin” kaltainen tapahtuma. Ei luulisi olevan vaikeaa saada 4-5 tuhatta katsojaa paikalla, jos mietittäisiin vähän lippujen hinnoittelua, ja tapahtuman järjestelyihin laatua. Eikö kolmesta – viiteen anna nostetta enemmän, kuin yksi??

  3. Toivon, että pysytään viidessä finaalissa. Turha lähteä ruotsalaisisa peesaamaan. Esimerkiksi Seinäjoella ei ole isompaa areenaa kuin Seinäjoki Areena, joka saatiin täyteen jokaiseen finaalipeliin.

  4. Hyvää pohdintaa Kinnuselta. Kyse ei ole ihan helposta eikä pienestä asiasta.

    Finaalisarja on hyvä. Myöskin yksittäinen finaali olisi ihan yhtä hyvä. Molempien puolesta ja vastaan on helppo esittää hyviä faktoja.

  5. Kyllä se SPV-Classic jengiä vetäis ja voi sen järkätä vaikka Hakametsässäkin. Lippujen hintakin vaikuttaa aika paljon, jaksaako lähteä katsomaan syrjempää. Parempi olis pitää liput suht halpoina ja pyrkiä vetämään sitä väkeä. Tokana vuonna voisi vähän korottaa sit vaikka.

    Ajatelkaa muutakin kuin yhden finaalijoukkueen etua, nimittäin koko lajin ja liigan etua. Varsinkin jos kyseessä on aluksi vain kokeilu. Jos SPV sitten vähän menettää kauden tuloja siitä, että ei tule finaalien lipputuloja niin toimiessaan, jos yks finaali houkuttelee ihmisiä eri puolelta Suomea yhteen tapahtumaan niin ois siinä kuitenkin kova juttu koko lajille. Samoin naisten säbälle tietty jos se finaali ois samassa.

    Sitä taas en ymmärrä kuka aikuinen lähtee johonkin gaala-päätös-risteilylle. Junnut varmaan lähtis jos ois ikää, kun ovat ehkä vähän innokkaampia ”faneja”.

  6. tampereelle on tulossa se 12 000 ihmistä vetävä areena ,ei classicin tarvisisi helsingissä pelata jos joskus finaaliin pääsevät.

  7. Paras viidestä on paras ratkaisu:
    – taloudellisesti (lipputulot, oheismyynti, sponsorit)
    – finaalijoukkueiden kannttajille (kovatasoisia otteluita)
    – pelaajien näkökulmasta (sama kuin edellä)

    Paras yhdestä on paras ratkaisu:
    – liitolle (maksimaalinen näkyvyys yhdessä ottelussa)
    – ???

    Paras viidestä sarjan ainoa peruste on se, että SSV ei kiinnosta paikallista yleisöä edes finaalien aikaan. Kaikkialla muualla areenat ovat 100%:sesti täynnä, jos oma joukkue yltää finaaliin. Yhden finaalin systeemi ei kasvata yleisömääriä riittävästi, jotta se olisi taloudellisesti millään tavalla perusteltu.

    Joukkue, joka selvittää tiensä finaaliin asti, ansaitsee esiintyä omiensa edessä.

    Liitossa pitäisi miettiä ratkaisuja kiinnostavuuden kasvattamiseen koko kauden aikana. Kun seuraa lajia kauden aikana, kiinnostavat finaalitkin ihan eri tavalla.

  8. yksittäisen finaalin pelin ulkopuolisen ohjelman järjestelyn kannalta ehkei ole mahdollista seurata välieristä finaaliin selviävien joukkueiden kotikaupunkeja ja sen mukaan valita ottelupaikkaa vasta välierien ja finaalin välissä?

  9. Vaikka SPV:n ja nyt sit Classicin tms. kotipeleissä kävis keskiarvolta 1500 per matsi sarjassa ja menis 7 peliä, niin se olis n. 10 000 katsojaa. Väitän että lajille parempi ois silti jos sais 8000 katsojaa kerralla Hartwallilla. En väitä että ekana vuonna välttämättä onnistuis (ainakaan helpolla).

    Ei kai liigan finaalisarja ole lajin pääasiallinen varainhankintakeino?? Ajatelkaa siis tässä muutakin kuin suoria raha-asioita.

    Kyllä yhtä finaalia puoltaan myös lajin sisäinen media-arvo, fiilis katsomossa ja pelikentällä. Urheilijatkin varmasti tykkäävät myös siitä että pääsee kerralla antamaan 100% panoksen.

  10. errr niin paha. systeemi aikalailla pedattu siten, että finaalijoukkue on pääkaupunkiseudulta, jotta pelin on fiksua pelata Hartwallilla. Jos esim. SPV ja Josba olisivat finaalissa, niin tod. näk yksittäinen peli pelattaisiin jossain, mikä olisi yhtä loppuunmyyty Game 3-pelissä kuin yksittäisessä finaalitapahtumassa.

    Kuitenkin tuo ajatus isosta salibandytapahtumasta joka olisi lähes loppuunmyyty kuulostaa mehustavalta.

  11. Sammakko: 7 x 1500 = on tosiaan tuo noin kymmpitonni. Itse väitän, että yhteen otteluun saadaan max. 4000 katsojaa, oli joukkueet ja pelipaikka mikä tahansa. Niin se vain on…

  12. ”Korostan, että missään tapauksessa ei olla niin pitkällä, että asia olisi vain ratkaisevaa päätöstä vailla, Kinnunen alleviivaa.”

    No eihän niitä liiton päätökset kovin nopeasti tehdä. Naisten MM-2015 kisat myönettiin Suomelle, lokakuu 2010, ja paikkakunta piti ratketa syksyn aikana. Mutta eipä vielä ole ilmeisesti paikkakuntaa päätetty ?

    3.10.2010. ”Nyt kun kisat myönnettiin meille, niin keskustelut potentiaalisten paikkakuntien kanssa jatkuvat ja pyrimme lyömään yhteistyökaupungin lukkoon mahdollisimman pian kuluvan syksyn aikana.”

  13. Jos finaaleissa pelaa SSV:n tilalla seura jolla on faneja, niin yleisömäärä on heti kaksinkertainen. Jos pelattaisiin vain yksi finaali Helsingissä, niin siitä tulisi täysi pannukakku, Hjalliksen Areena jää tyhjäksi.

  14. Josba – Oilers 5580 katsojaa!!! rupes olemaan tunnelma kohdillaan.

  15. Kyseisessä Josba pelissä oli aikanaan ilmainen sisäänpääsy, sillä väkeä sai tulemaan. Finaaleissa vissiin tarkoitus pyytää lipuista rahaa.

  16. ” finaalijoukkueet ratkaisee ” kirjoitti taas SSV:n fanien puutteen tekevän yksittäisestä finaalista oikein pannukakun..Jetsulleen sieltä traktorin kopista osuit oikein.

    Tuoko sinne nyt sitten kauheta laumat vaikkapa ols, nst, tps, happee vai joku muu? Seinäjoelta lähtisi varmaan 60-bussia ja tampereelta varmaan jo lähemmäs tuhat – ainakin, niinkö?

    Paikaksi on hyvä valikoida esim. Helsingin jäähalli, Bluesin halli tai vaikkapa hakametsä. Seinäjoelta sellainen taitaa puuttua, joten se ei onnistu.

    Kun tapahtuman myynti aloitetaan ajoissa ja porrastamalla vielä hintaa paremmaksi tietyllä ajankohdalla ostaneille ( 1.10 – 31.12 ), ja niin edelleen. On luotava iso tapahtuma välinevarustajille, kumppaneille ja niin edelleen.

    Kyllä tupaan saadaan hyvin ryhmää kun vaan osataan markkinoida se oiken ja hinnoittelu on myös tärkeää. Kun annetaan selkeä etu ajoissa lipun ostaneille ( ennen finalistien tietoa ), niin saadaan halliin myös laji-ihmisä joukkueesta välittämättä.

    Pari finaalia naapurissa nähneenä uskon useamman edes haluavan kokeilla tapahtumaa.

  17. Onkohan toi traktorin kopeista puhuminen Seinäjokeen viitattaessa jo aika kuiva juttu. Tuleeko helsinkiläisten kommentit spårasta ja Tampereella varmaan sit Näsineulasta. Oululaiset lähettelee viestinsä tietty porojen keskeltä kun ovat niin pohjoisessa. Tamperelaisilla on varmaan viestejä kirjoittaessa myös mustaa makkaraa suussa kun viittaavat vesakeskisiin kirjoituksissaan. Huumoria huumoria. Alkaa vaan kyllästyttää näiden hassunhauskojen päätelmien lukeminen.

    Ja mitä tulee finaaliotteluiden määrään, niin käsi ylös kaikki, jotka ovat oikeasti laskeneet, kaikki saatavilla olevat tiedot huomioiden, plussat ja miinukset ja tietävät yksittäisten muuttujien vaikutukset katsojamääriin yms. Finaalien pelaaminen yhtenä tai useampana otteluna on ihan mehevä keskustelunaihe, mutta turha tässä on perse edellä puuhun mennä ja kuvitella, että finaalitapahtuma jotenkin ratkaisisi lajinäkyvyyden ongelmia tai muita tälläisiä lajin markkinointiin ja taloudellisiin asiointiin liittyviä ongelmakohtia. Niin kuin mestaruudenkin voittaminenkin niin lajin eteenpäin vieminen koostuu lukuisista pienistä tekijöistä eikä vain finaalin järjestelyistä.

    Jäähalleista puhuminen on omasta mielestäni turhan varhaista ellei sille ole oikeasti kysyntää. Pelkkä jäähalli ei vedä katsojia ja mailakojut ja lämäritutkat eivät sinänsä lisää oletusarvona paikalle saapuvien määrää vaan vaikuttanevat viihtyvyyteen. Itse seurailen pk-seudulla milloin minkäkin joukkueen otteita ja täytyy sanoa, että erätauot ovat mitä turhauttavinta aikaa.

    Ja vielä, vähän hassua alkaa tässä vaiheessa laskeskelemaan finaalin kävijämääriä ja erilaisia skenaarioita ja katsojalukuineen eri joukkuiden kanssa. Finaaliotteluiden määrää on turha perustaa siihen mitkä joukkueet siellä pelaa, vaan ratkaisun on oltava toimiva kaikilla skenaarioilla. Edelleen, oheisjutut finaalitapahtumassa tuskin saavat kauheasti lisää kävijöitä, kiinnostuksen ja fanaattisuuden takana on jotain muuta. Niistä tekijöistä, mitkä tähän fanaattisuuteen ja siihen, että lähdetään kauempaakin katsomaan pelejä, vaikuttavat olisi mielestäni aiheellisempaa puhua. Sen jälkeen, kun mökki on tasaisesti täynnä voidaan alkaa puhua jäähalleista 10k katsojalukuineen.

  18. ” Kari Jinnuselle Helsingistä ”, joka ei edes ole sieltä..

    Kyllä ne sieltä nupista vaan tulee. Kuivaa on edelleen puhua pasilan puuttuvista faneista tai katsojamääristä. SSV nosti eniten katsojien määrää viime kaudella.

    Kaipaamaasi fanaattisuutta ei IKINÄ tule olemaan siinä määrin, että sillä katsojia tulee edes se mökkisi täyteen. Kyllä oleellisessa osassa ruotsissakin on pelin ohella olevat tapahtumat. Ne ovat turvoksissa jengiä ja naapurin tapaan hienosti toteutettu. Meillä tapahtumiin tulee se pikku mailateline ja ehkä jopa tutka. Toki se peli on tärkein juttu.

    Ja jäähalleista on pakko puhua kun täällä ei rakenneta palloilulle sopivia halleja isoihin tapahtumiin. Edes siellä mystisessä stadissa ei sopivaa paikkaa löydy, mikä on kaupungille häpeä.

    ja tämän tapahtuman kysyntähän selviää kokeilulla, joita tässä nyt on liigaa myöten miettimässä. Et sinä tai kukaan muu pysty ennustamaan tapahtuman suosiota. Se jää nähtäväksi.

  19. Se on totta ettei ne tutkat tuo porukkaa paikalle, mutta se viihtyvyys on tärkeää kun sitten houkutellaan samoja ihmisiä toista vuotta paikalle, joiden oma suosikkijoukkue ei pelaiskaan finaalissa (jos edes pelasi ekalla kertaa). Jotain lisäarvoa se tietysti jo ennalta tuo jos voi kuvitella että paikalla saa ainakin hypistellä suunnilleen joka valmistajan koko ens kauden (tai tuoreinta) mallistoa.

    Ihan turha miettiä mitään yhden hallin settiä jos yleisön maksimikapasiteetti on luokkaa 3000 tai alle, ei siinä silloin mitään järkeä ole kun sen saa sopivilla tiimeillä täyteen jo nyt. Kyllä pitää olla kunnianhimoa jos tähän yhteen finaaliin lähtee ja pyrkiä saamaan sinne jäähalliin vaikka se 4000-5000 vähimmäistavoitteella.

    En pitäis mahdottomana sitäkään että lippujen hinnat olis lähellä nollaakin euroa, jos tätä nyt ajattelis ainakin ekana vuonna vähän mainostuksenkin puolelta pitemmällä tähtäimellä! Ei ehkä liitolla/liigalla toki ole varaa ihan mielettömiä tappioita tehdä joten jotain pitää pyytää, muttei saisi olla nyt rahallisesti liian ahne tässä vaiheessa uutta systeemiä.

    Aika moni on tässä faktana sanonu, että ihan sama mitkä tiimit niin joku ”3000” ois maksimi mitä saatais Helsinkiin tai mihkään katsojia yhdelle finaalille. Väitän kyllä että yksittäinen finaali todellakin kerää niitä lajista kiinnostuneita, joita kyllä mun kokemuksen mukaan aika hyvin riittää lajin harrastajissa.

    On ihan eri asia lähteä katsomaan jotain kolmatta SPV-SSV -finaalia voittojen ollessa 1-1 reissaamalla kuin sitä ainoata ratkaisevaa.
    Silti esim. omista tutuista porukkaa reissasi Tampereelta yhteen niistä viime kauden finaaleista ihan vain näkemään oman lajinsa ratkaisuhetkiä ja suomalaista huippusalibandya. Kyllä innokkaita lajin seuraajia löytyy, että siihen yhteen isoon tapahtumaan lähtee porukkaa vaikkei fanaattisesti kannattais kumpaakaan tiimiä tai olis jonkun pelaajan serkku tai sukulainen.

    On aika pessimististä/kyynistä mun mielestä väittää kivenkovaan, että yhden finaalin reissuun lähtisi vain se kaikista kovin syrjäisemmän finaalijoukkueen faniryhmä, perhe ynnä muut fanaatikot. Ei ehkä finaalisarjassa lähde, yhteen finaaliin kyllä lähtisi. Jos liput on halvat… Ja aivan varmasti tosta tulis nimenomaan harrastejoukkueille yhteinen reissu monelle jengille.

    Kyllä juuri aladivareitten pelaajissa on paljon ihmisiä jotka seurailee lajiaan tosi tarkkaan ja innolla, spekuloi ensi kautta ja pelaajasiirtoja. Pääkallon lukijakunta siis ;). Sarjamuotoinen finaali vain ei houkuttele reissaamiseen asti, joten se massa ei nykyisellään näy kävijämäärissä tällä hetkellä.

  20. … niitä muitten joukkueitten kannattajia ei ole viime vuosina näkynyt ratkaisevissa viidensissä finaaleissa? Ei muitten joukkueitten kannattajat tule katsomoon vaikka tiedetään varmuudella mestaruuden ratkeavan. Ei edes Helsingissä. En minäkään lähtisi katsomaan esim. NST:n ja Nokian mestaruusmatsia, vaikka ne olisivat maailman parhaat seurajoukkueet.

  21. Siksi..koska viides käytiin s-joella..mutta ..Loviisan faniklubi oli kyllä Helsingin matseissa ja oikein bussilla..koska kiinnostaa vaikka oma ei ollut laatikossa…ja muuten ajetaan taas tälläkin kaudella joka vierasmatsiin..bussilla..ja mentäis kyllä Nakkisormienkin finaaliin

  22. Mielestäni vielä muutamiin vuosiin ei ole tarvetta siirtyä yhden finaalin tapahtumaan. Ensiksi pitäisi saada pohjalle huomattavasti suurempi fanikulttuuri. Tällä hetkellä sitä on vain Seinäjoella ja Loviisassa. Tampereellakin tullaan kattomaan peliä jos ja kun saa ilmaislipun, se ei ole fanikultturia. Ruotsissa taitaa kuitenkin olla tuhansia katsojia runkosarjan peleissä, toki varmaan riippuu joukkueesta ja pelistä. Tämmoöiselle pohjalle on tapahtumaa huomattavasti helpompi rakentaa.

    Itsekin olen pariin otteeseen käynyt paikan päällä finaalia katsomassa, niin tapahtuma on ollut hieno mutta itse ottelut ovat olleet tasoltaan erittäin huonoja, jopa tylisä kun kumpikaan joukkue ei uskalla oikeen pelata.

    Samillekin tiedoksi, että eipä nuo hallit ole olleetloppuunmyytyjä muillakaan paikkakunnilla, pois lukien viime kauden vikaa finaalia. Ja se että SSV jotuu viemään pelinsä jäähalleihin jonne mahtuu 8000-13000 katsojaa ja Seinäjoki-areenalle n. 3000, joten ei nämä kai ole vertailukelpoisiakaan.
    Aikasempina vuosina on pelattu Tampereella, ei täynnä missään pelissä. Vantaalla (erä) ei täynnä missään pelissä ja toissa vuonna Seinäjoella, ei täynnä missään pelissä, ei edes neljäs finaali vaikka pelattiin urheilutalossa. Eli se siitä 100% täytöstä muualla kuin SSV:n peleissä!

  23. ”Aikasempina vuosina on pelattu Tampereella, ei täynnä missään pelissä. Vantaalla (erä) ei täynnä missään pelissä ja toissa vuonna Seinäjoella, ei täynnä missään pelissä, ei edes neljäs finaali vaikka pelattiin urheilutalossa. Eli se siitä 100% täytöstä muualla kuin SSV:n peleissä!”

    2010 viimeinen finaali Erä-SSV Energialla oli loppuunmyyty.

  24. Miksi tappaa lypsävä lehmä?
    Nykysysteemi on hyvä, jännittävä ja toimiva.

  25. Toivon, että pysytään viidessä finaalissa. Turha lähteä ruotsalaisisa peesaamaan. Ihan hyvä systeemi nykyinen. Pitääkö ruotsista ottaa oppia kaikessa ja mennä ojasta allikoon.Tällä systeemillä finaalijoukkueet tienaavat hyvät rahat seuraava kautta varten !

  26. Raksilan jäähallinhan voisi varata kyseiselle finaalitapahtumalle. Varmasti sinnekin yleisöä tulisi esimerkiksi ssv-spv finaaliin. Ei varmaan ihan täyteen saisi myytyä vaikka erä tauolla esiintyisi Jukka-poika, mutta jokunen Olssin kannattaja,seinäjoelta bussillinen ja helsingistäkin toista kymmentä.Eiköhän se vaan olisi parempi pysyä vanhassa systeemissä että niillä paikkakunnilla pelataan joista joukkue on tiensä finaaliin raivannut. Vähän tuntuu että varaudutaan jo siihen ettei ssv joku vuosi enää finaaliin yltäisikään ja ottelu suomenmestaruudestakin karkaisi maakuntiin. Suomen cup ratkeaa yhdellä ottelulla ja näin sen pitääkin olla, tosin tapahtuma voisi siinäkin kiertää eri paikkakunnilla eri vuosina

  27. Danny, eipä tainut olla. Halliin mahtuu 3500 katsojaa ja pelissä oli 3000 katsojaa.

  28. Olitko Jarski edes kattomassa tuota kyseistä finaalia? Minä olin ja voin sanoa että yhden yhtä henkilöä ei halliin olisi tuon ottelun aikana mahtunut. Ja fiilis oli myöskin sen mukainen.

  29. Ei meillä ole jo juku kisa missä on yhden finaalin systeemi. CUP. Ei siitäkään ole saatu mitään spektaakkelia maanlaajuisesti. Jopa vaikea löytää finaaliaamuna tieto siitä ketkä edes pelaavat finaalissa. Tämä yhden finaalin systeemi pitää ”hyväksyttää” medialla, suomalainen media on niin kiekko orientoitunutta, että siihen väliin on vaikea päästä. Kun ei tule mediasta tietoa muuta kun maksetiulla mainoksilla niin taitaa suuret setelit kyseisen tapahtuman kiertää. Mielenkiintoinen idea kuitenkin.