SSV:lle maukas SM-finaalin revanssi ja turnausvoitto

Tuttujen kiistakumppaneiden käydyn taiston voittomaalin laukoi tässä omaa maaliansa puolustava SSV:n Mikael Järvi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mikael Järvi
Kovien kiistakumppaneiden kesken käydyn vauhdikkaan ottelun voittomaalin laukoi tässä omaa maaliansa puolustava SSV:n Mikael Järvi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Viime keväänä jännittävässä viiden SM-finaalin sarjassa Peliveljille taipunut SSV oli tällä kertaa Seinäjoen Peliveljiä parempi Vantaan Energia Areenalla pelatun Powerade-turnauksen finaalissa maalein 4-3 (1-2, 1-0, 2-1). Peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen näki turnauksen palvelleen hyvin seinäjokisten valmistautumista alkavaan kauteen.

– Tämä turnaus oli hyvä fyysinen harjoitus. Taisi olla kolme peliä 26:een tuntiin. Tämä palveli hyvin valmistautumista kauteen ja Champions Cupiin, Koponen sanoi ottelun jälkeen sen enempää tappiota harmittelematta.

– Oli tuttu vastustaja ja pienillä marginaaleilla mennään. Siinä olisi ylivoimalla pitänyt osua, ja sen jälkeen kaveri tulikin rinnalle.

SPV aloitti ottelun vauhdikkaasti ylhäältä prässäten. Se teki finaalista hyvää viihdettä, vaikka kyseessä oli vasta harjoitusturnaus. SPV siirtyi avauserässä Erik Härkösen kovalla pommilla ja kimpoillen maaliin pomppineen Ville Kuuselan laukauksen turvin 2-0-johtoon. Molemmat maalit tosin merkittiin pöytäkirjaan eri miehille. Avauserän lopussa SSV:n Riku Kekkonen kavensi 1-2:een.

SPV:llä oli toisessa erässä paikat lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta Koposen harmittelema ylivoimapeli oli vielä kesäterässä. Sen sijaan SSV:n Juho Järvinen tasoitti 2-2:een tuttuun tyyliinsä maalin edestä.

Päätöserän alkuun SSV:lle vihellettiin kaksi peräkkäistä rankkaria, joista Markus Olkkonen vei SSV:n ensi kertaa johtoon 3-2 ja pelaavaan kokoonpanoon viime kauden jälkeen noussut Tommi Kokkonen laukoi oikealta ohi. Mikael Järven kiertorannari 4-2:een jäi SSV:n voittomaaliksi, kun SPV:n takaa-ajo toi lopussa vain Mikko Kohosen kavennusmaalin.

– Lopussa huomasi, että meidän ukot alkoivat olla aika puhki. Ihmisiä nämä meidänkin jätkät ovat, Koponen sanoi.

– Hienoa, että oli kunnon kapina. Aiemmat treenipelit ovat menneet vähän rallatellessa. Tämä oli hyvä muistutus pelaajille, Koponen viittasi SPV:n aiemmin suurinumeroisesti voittamiin harjoituspeleihin.

Saku Lehti ja Sami Koski
Kuva: Mikko Hyvärinen

Koponen peluutti alussa tasaisesti neljää hyökkäysvitjaa ja kolmea puolustajaparia. Helsinkiläiset menivät viidellä puolustajalla ja kolmella hyökkäysvitjalla. SPV oli aloittanut lajiharjoittelun sisällä jo heinäkuun alussa. Pienpelejä suosinut SSV oli pelannut viidellä viittä vastaan harjoituksissa ensimmäisen kerran vasta tämän viikon keskiviikkona.

SPV:ltä oli poissa Henri Myllymäki sekä häissä ollut Tuukka Kiviranta, joka oli viikolla myös pyöräyttänyt kevyesti nilkkansa. SPV:n viime kauden ykkösvitja Kohonen, Sami Koski ja Janne Hulmi pelasivat samassa kentällisessä vasta päätöserässä. SSV:ltä olivat poissa muun muassa avauspelin jälkeen vaivaisena sivuun joutunut Kari-Matti Ratsula, Kimmo Kinnunen, Timo Toivonen, Aaron Fagerholm sekä Jukka Soini.

Turnauksen kolmanneksi sijoittui Koovee 11-6-voitolla Helsingborgista. Suomen B-maajoukkue oli viides otettuaan sijoitusottelussa 8-2-voiton Ruotsin Allsvenskanissa pelaavasta Balrogista.

Mikko Hyvärisen kuvapaketti ottelusta löytyy täältä. Aiempien otteluiden kuvapaketteihin pääsee sivuston oikean reunan linkeistä.

27 comments

  1. Turha sitä Helsingissä vielä liigavoittoa juhlia.
    Aoitetaan kauden spekuloinnit?
    Veikkaan että mitalit jaetaan näin:
    KULTAA: SPV
    HOPEAA: CLASSIC
    PRONSSIA: ERÄ
    4.SSV
    5.Koovee
    6.Happee
    7.Josba
    8.TPS
    9.Loviisa
    10.NST
    11.Nokia
    12.OLS

  2. Kultaa: Classic
    Hopeaa:SPV
    Pronssia:ERÄ
    4.SSV
    5.Loviisa
    6.Koovee
    7.Happee
    8.Josba
    9.TPS
    10.NST
    11.OLS
    12.Oilers
    13Nokia
    14:Ilves

  3. Kovia: ssv, spv, happee, koovee, classic
    Keskikasti: erä, oilers
    Ynnä muut: loput

  4. 1. SPV
    2. Happee
    3. Classic
    4. SSV
    5. Koovee
    6. Nokia
    7. Erä
    8. Josba
    9. Oilers
    101. TPS
    12. Ilves
    13. NST
    14. OLS

  5. Uuttera uurastaja..Yks jengi puuttuu, onko tps n10, 11 vai 101-sijalla..?

  6. Totta wirkot, Leif. Tarkka poika!
    10. TPS
    11. Loviisan Säkä (tuuri)

    Mikä on Leifin vakiorivi? 🙂

  7. 1. SSV
    2. SPV
    3. Koovee
    4. Classic
    ———-
    5. Happee
    6. Erä
    7. Oilers
    8. Josba
    ———-
    9. OLS
    10.Loviisa
    11.Nokia
    12.NST
    ———-
    13.TPS
    14.Ilves

    SSV:tä piristää selkeästi uudet tulokkaat. SPV hieman hyydähtää kovan pelimäärän ja latauksen vuoksi. Kooveen mitaleille pelaaminen vahvistuu edelleen, joukkueeseen sopivia hankintoja. Classicilta puuttuu edelleen nöyryys. Joukkue ei ole yhtenäinen ja peltolan on piakkoin tehtävä suuria muutoksia muutaman ison nimen suhteen.

    Viides sija on vaikea, niin moni joukkue voi tähän päätyä. Happeen nuoret tulokkaat jatkavat lievää nousuaan. Erän lento alkaa olla ohi. Pehmeys vaivaa ryhmää edelleen, joukkue on kuin kloonattu lauma näppäriä & vikkeliä kerholaisia. Oilers aika ennallaan, vanhemman Wardin paluu tuo lujuutta puolustukseen. Josba saattaisi olla köykäinen yllättäjä tulevalla kaudella?

    OLS paikkaa asenteellaan muut puutteet. Lindgrenien paluu leventää rosteria ja tappelee samoista sijoista muun alemman keskikastin kanssa. Loviisa ei välttämättä yllä viimekautiselle sijalleen. Huippuvärväys kivilehto on luonnollisesti superkova, mutta muutoin on aika valju ryhmä.

    Nokia ja NST tappelevat loviisan kanssa samoista sijoista vahvasti. TPS välttänee viimeisen sijan ja Ilves tekee kuuluisan ranskalaisen visiitin, kun se menetti suuren määrän parhaita pelureitaan.

  8. 1. SPV
    2. KooVee
    3. SSV
    4. Classic
    5. Erä
    6. Happee
    7. Josba
    8. Oilers
    9. Loviisa
    10. OLS
    11. NST
    12. TPS
    13. Nokia
    14. Ilves

  9. TOR = Ukkosen jumala (jonka kaikki siis tiedätte jo ilman muuuuuta ennestäään)sijoille 9-10..ennustajat ovat puhuneet !!

  10. Jos iskee OLS:n sijoille 9-10 on enemmän pihalla kuin Iiro Parviainen hehkuttaessaan Läntistä liigan top 10 hyökkääjäksi. Divarijengi plus pari Lindgreniä ei vielä kesää tee.

  11. Mitäköhän pitäisi nähdä? Onko tässä joku mystinen henki joka olsilla on sitten niin paljon parempi kuin muilla? Vai mullistava pelisysteemi? Kuulkaas, kyllä se totuus paljastuu nopeasti, mutta OLS varmasti tulee taistelemaan suorasta säilymisestä ja uskon että siihen on hyvät mahdollisuudet.

  12. Pointti on se, että ei ennakkoasetelmia pohdittaessa voida divarinousijan kohdalla pohtia mitään ”kovempaa asennetta, jolla korjataan taitovajetta”. Ei liigassa taida montaa paskalla asenteella omaavaa ryhmää pyöriä. Totta kai siinä on eroja, mutta ei sitä voi ennakkopohdinnoissa liikaa arvottaa. Jotta ei mene sitten vaan huuteluksi niin oma näkemys runkosarjasta.

    1. SPV
    2. Happee
    3. SSV
    4. Classic
    5. Koovee
    6. Tor
    7. Erä
    8. TPS
    9. Oilers
    10. Nokia
    11. OLS
    12. NST
    13. Josba
    14. Ilves

    Keskiryhmä on taas vaikea ja sijat 6.-12./13. voi mennä melkein miten vaan. Yhtä mieltä varmaan ollaan siitä että Ilves on jumbo.

  13. Tepsin valmennustiimiä kompaten..”nyt näytettiin jo liigajoukkueelta ” Loviisa – Erä 7-2 kolahallissa tiistaina..

  14. 1.koovee
    2.spv
    3.classic
    4.ssv
    5.happee
    6.tor
    7.oilers
    8.nst
    9.erä
    10.nokia
    11.josba
    12.tps
    13.ols
    14.ilves

  15. 1. SSV
    2. Koovee
    3. Classic
    4. SPV
    5. Erä
    6. Happee
    7. Oilers
    8. Loviisa
    ———-
    9. Josba
    10.OLS
    11.Nokia
    12.NST
    ———-
    13.Ilves
    14.TPS

  16. Runkosarja:
    1. SPV
    2. SSV
    3. Classic
    4. Koovee
    5. Happee
    6.Loviisa
    7. Erä
    8. Oilers
    9. Josba
    10. NST
    11. Nokia
    12. TPS
    13. OLS
    14. Ilves

    Play offien finaalissa SPV ja Classic!

  17. Pelimies!!!
    Jos finaalissa on SPV ja Classic, niin miten toi SSV:n oot sit kakkoseks laittanu?

  18. Nimimerkki ”Noniin!” juo ensin aamukahvit ja lukee Pelimiehen viestin kokonaan 😉

    No okei, selostetaan vielä varalta:

    Listana runkosarjan sijoitukset. Oletetaan, että puolivälieräparit on SPV-Oilers, SSV-Erä, Classic-Loviisa ja KooVee-Happee. Tästä jatkoon:

    SPV (1.)
    SSV (2.)
    Classic (3.)
    KooVee (4.)

    -> Välieräparit SPV-KooVee ja SSV-Classic.

    Otteluparien voittajat SPV ja Classic.

    Finaaliin SPV ja Classic. Pronssiotteluun SSV ja KooVee.

  19. Käsitykseni mukaan täällä veikkaillaan alkavan runkosarjan loppusijoituksia. Play offs on sitten erikseen. Heitin vaan mukaan arvioni siitä, että pitkästä aikaa finaali pelataan ilman helsinkiläisiä. Toki SSV neljän sakkiin runkosarjassa pääsee.