Steelers kyykytti FoSua harjoitusottelussa

Miesten Divari-joukkue Steelersin kauden toinen harjoituspeli Forssan Suuppareita vastaan jatkui positiivisissa merkeissä. Kankean avauserän jälkeen hämeenlinnalaiset saivat koneensa käyntiin ja pelasivat toiseen ja kolmanteen erään eräluvut 1-7 ja 2-7.

Ottelun lopputulokseksi kirjattiin Steelersin 4-16-voitto.

– Avauserä oli meiltä huono, mutta toisessa erässä FoSu tippui kyydistä. Pelitempo on meillä tällä hetkellä erinomaista, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen kehui seuran tiedotteessa.

Erilaisia pelitapa ja kokoonpanovariaatioita ottelussa testannut hämeenlinnalaisryhmä sai käskyttäjältään kokonaisuudessaan puhtaat paperit.

– Pelattiin hyvä peli, päästiin kovan paineen altakin pois ja iskettiin vastahyökkäyksistä maaleja. Kokeiltiin eri systeemejä vähän pakotettunakin, mutta tänään kaikki toimi kiitettävästi.

Steelersin tehomiehiä ottelussa olivat muun muassa Elias Juppala (2+3) ja Iiro Nurminen (2+2).

9 comments

1. Kuka on Kautio? Anyway, Steelers vaikuttaaa aika kovalta nipulta sarjaansa. Toki Fosu lienee tällä kaudella edellisvuosia kevyempi.

2. Kimmo Kuutsa Kautio. Pelaajana ollut aiemmin FT TRackersin, Loviisan TORIN ja Nokian KRP:N maalilla. Juha-Pekka Aaltonen Kooveen A jun joukkueesta on hyvä vahvistus. Jalkaa riittää ja pelikäsityskin hyvällä tasolla. Toki Steelersillä on vahva joukkue muutenkin. Valmennuksessa Petri Kema Kemppainen jolla FT Trackersissa reilut 200 liigaottelua. Kokemusta löytyy silläkin puolella.

3. Kyllä tossa on vahvasti kontrastia havaittavissa…heikentynyt Fosu, jolla on ollut vaikeuksia saada koko joukkuetta kasaan ja toisaalta hyvin kasassa pysynyt ja vahvistunut Steelers.

Forssalaisten todellinen iskukyky selvinnee myöhemmin. Nettisivuilta kävi ilmi, että porukka oli kuitenkin voittanut lauantaina kakkosen kärkijengin Fbc:n ”kahden ehjän lajitreenin jälkeen”. Ans kattoo ny. Ei näistä oikein voi johtopäätöksiä vetää. Nokiakin hävis Steelersille.

4. Juha-pekka Aaltonen on alunperin kyl hämeenlinnan oma poika 🙂 pelas kauden kooveessa ku meni tampereelle opiskelee.

5. ”Kimmo Kuutsa Kautio. Pelaajana ollut aiemmin FT TRackersin, Loviisan TORIN ja Nokian KRP:N maalilla.”

Ei Kautio KRP:n maalissa ole ikinä ollut.

6. FoSu – Steelers 4-16 (1-2, 1-7, 2-7)

Päävalmentaja Kimmo Kaution kommentit:

Puoleen väliin matsia pysyttiin numeroiden valossa mukana. Steelers kuitenkin hallitsi palloa hyvin ja sitä myöten piti pelin temmon kovana, mikä oli myrkkyä meille, kun ei oltu tuossa vaiheessa ehditty kahdessa ehjässä koko joukkueen treenissä käymään muita asioita läpi, kuin uusi oman pään puolustamisen systeemi ja kääntöpelaaminen.

Kuten moni tietää, meillä on joukkueen kasaamisen eteen jouduttu tekemään hartiavoimin töitä ja kukaan tuskin odotti, että peli on valmista elokuun 14. päivä. Steelers taas on pysynyt edelliskaudesta hyvin kasassa ja vahvistunut. Joukkue oli myös selkeästi panostanut alkukaudesta pallollisen pelaamisensa harjoitteluun, mikä saattaa hieman vääristää tuloksia tässä vaiheessa kautta, jos vastustajan pallollinen pelaaminen on vielä sellaista roiskimista, mitä se meillä oli.

Kolmannen erän lopun romahdus johtui ihan puhtaasti selän suoristumisesta, etenkin erän puolivälin rankkarin ja ylivoiman tuhrimisen jälkeen. Turha jossitella, mutta noista kavennus numeroihin 5-10 olisi voinut tuoda vielä vähän yritystä viimeiselle kympille.

Rumista numeroista huolimatta meidän pelaamisessa oli myös hyviä elementtejä. Saatiin teeman mukaisesti muutamia vaarallisia kääntöjä ja oman pään puolustaminen tasaviisikoin ei ollut se ongelma tässä. Sen sijaan kun tappiotilanteessa toisen erän puolivälin jälkeen ryhdyttiin antamaan painetta, alettiin samalla ajaa itsemme tilanteista yli ja rikkoa, mikä johti ylivoimahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin omaan päähän. Haluttiin kuitenkin antaa painetta sen sijaan, että oltaisiin jatkettu kyykkimistä ja pelattu numeroista, kun ei näissä peleissä tarvitse maalieroa miettiä, eikä yhtään sarjapistettä ole jaettu.