”Tuskin kukaan oli aiemmin juossut Cooper-testiä yöllä”

Naisten maajoukkue valmiina yölliseen Cooper-testiin. Kuva: Esa Partanen

Naisten maajoukkue valmiina yölliseen Cooper-testiin. Kuva: Esa Partanen

Naisten maajoukkue leireili viime viikolla Eerikkilässä. Kesäleirille oli kutsuttu 40 kenttäpelaajaa ja 5 maalivahtia.

Maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari oli tyytyväinen leirin antiin, vaikka poisjäännit ja loukkaantumiset hiukan sotkivatkin ennakkosuunnitelmia.

– Tavoitteena oli nähdä mahdollisimman monta pelaajaa ja ajaa ainoalla leirillä vuoteen maajoukkueen pelitapaa sisään ja eteenpäin. Samalla myös karsia jo tässä vaiheessa ryhmä, jota lähdetään kohti kisoja viemään. Kokeiltiin myös hieman pelaajien ärsykkeen ja taakan kestävyyttä, jotta nähdään kenen kupoli kestää väsyneenäkin.

– Tästä eteenpäin kasassa on 35 pelaajan nimilista, josta kisajoukkue muotoutuu. Pallotaitavuus tulee olemaan isossa roolissa, ja hyökkäysalueen pallollinen pelaaminen, jonka on mentävä isosti eteenpäin, jotta mestaruus on mahdollista. Joka tapauksessa leirin antiin olen tosi tyytyväinen, pelaajat olivat mahtavia ja tekivät kaiken viimeisen päälle taas kerran. Nähtiin mitä haluttiin, ja muutama löi itsensä läpi, mikä lämmittää ja antaa meille taas lisää vaihtoehtoja, Kuussaari toteaa.

Maajoukkueleirille kutsun saanut Viivi Laitinen odotti etukäteen vielä rankempaa leiriä.

– Leiriviikko ei ollut ihan niin rankka kuin oisin odottanut, vaikka väsymys painoikin jo viimeisinä päivinä. Mukana oli paljon hyviä pelaajia ja mukavia persoonia. Kohokohtana oli yöllä juostu Cooper-testi, sillä tuskin kukaan oli juossut sitä aiemmin yöllä. Hienoa oli myös juhlia voittoa leirin viimeisen pelin jälkeen, missä me uudemmat keltanokat voitettiin vanhat ja kokeneet. Omalta osaltani leiri ei mennyt ihan niin kuin oisin toivonut, mutta palaute oli ihan positiivista ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa kautta, Laitinen kommentoi OLS:n nettisivuilla.

14 comments

  1. Missään ei sitten mainita mistä lajista on kyse. Erittäin ammattitaidotonta piiperrystä. Tätä se on kun toimittajan ainut työkalu on copy+paste.

  2. Niin, tämä juttuhan on julkaistu SALIBANDYN uutissivustolla, että sikäli…

  3. Jos joku lukee tämän jutun vaikka ampparit.fi:n urheiluotsikoiden kautta, niin eihän siellä mainita lajia, joten ihan aiheellinen tuo ”Kyllä Vain:n” kommentti (ensimmäisen lauseen osalta).

  4. Kyllä Vain pysy siellä digitodayn palstalla huutelemassa siitä copy paste ominaisuudesta. Aina pitää olla jostain vikisemässä.

  5. Heh, oliskohan niin, että täällä otsikoidaan maastopyöräilijöiden coopereista?

  6. Törkeää toimintaa kasketaan huutamaan kirosanoja ja olemaan ilkeä muille.Juttu tuli sisäpiirin kautta

  7. 2600m oli tavoitteena. Tuon kun juoksee yöllä ja rankan päivän jälkeen, niin hyvä on saavutus.
    Kuinka moni pääsi tuohon?

  8. varmasti yrittää keksiä jotain sellaista mitä ei muut maajoukkueet ole tehneet. Olla vähän erilainen. Kokeilla hermoja ja kattella kuka on jo elokuussa (lähes 2kk kauden alkuun) jonkinlaisessa kunnossa.
    Itse olisin tämänkin ajan käyttänyt vaikka tekniikkatreeniin sillä niin kauan kuin olemme näin paljon Ruotsia jäljessä siinä tärkeimmässä eli pallon käsittelyssä niin Cooperin tuloksilla ei ole varsinaista merkitystä.Juoksemalla niitä tärkeitä pelejä ei tulla voittamaan.

    Totuushan on se että fysiikka on se helpoin osa-alue harjoitella – tosin tätäkään ei selkeästi hallita kaikissa liigajoukkueissa vielä. Taito pallon kanssa on vähän eri juttu ja se eniten aikaa vaativa asia.

  9. Taito ja tekniikkaharjoittelu tehtiin leirillä enempi kuin koskaan

  10. Jaa että maajengin pitää panostaa tekniikkaharjoitteluun? Eiköhän se tekniikkaharjoittelu (olisi pitänyt) tehdä ihan seuran treeneissä.

  11. Jos pitää valintoja harjoitusten suhteen tehdä niin ennemmin niitä kuin yöllä juoksemista. Ja jos ihan tarkkoja ollaan niin suurin osa henkilökohtaisesta tekniikkaharjoittelusta pitäisi (ei ainoastaan pitänyt vaan pitäisi edelleenkin) tehdä omalla ajalla, joukkueharjoituksissa (tai maajengin leirillä) siihen voidaan panostaa murto-osa siitä mikä tarve todellisuudessa on.
    Olisi aidosti mielenkiintoista tietää kuinka moni maajengin ringissä oleva harjoittelee tekniikkaa riittävästi omatoimisesti omalla ajalla.

  12. Kun tämä jengi nyt kuitenkin tähtää niihin seuraaviin mm-kisoihin – niin mitä merkitystä tällä elokuussa tehdyllä cooperin testituloksella (tai pään kestävyydellä) on siinä vaiheessa kun pitäisi pystyä mm-kisoja pelaamaan? Varsinkin, kun tällä leirillähän oli vain osa ns. ydinryhmästä, joka tullee pelaamaan niissä kisoissa. Eli mitä tämä valmennus nyt oikeasti nettosi testaamalla juuri näitä pelaajia juuri tällä tavalla juuri tässä vaiheessa???