”Yksi liigan kymmenestä parhaasta hyökkääjästä” siirtyy Ruotsiin

Viime kaudella FBT Porissa pelannut Miikka Läntinen pelaa sittenkin tällä kaudella Suomessa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Viime kaudella Salibandyliigaa FBT Porin riveissä pelannut Miikka Läntinen siirtyy Divarin SalBan sijaan Ruotsiin. Uusi joukkue on Superliigan finalisti IBK Dalen, jonka uusi päävalmentaja Iiro Parviainen on jo ehtinyt ylistää Läntistä.

– Hän on Salibandyliigan kymmenen parhaan hyökkääjän joukossa, Parviainen hehkutti Läntistä aiemmin Folkbladetin haastattelussa.

Lehden mukaan Parviainen vihjasi seuralle Läntisestä. Viime kaudella Salibandyliigassa pelaamissaan 26 ottelussa Läntinen teki tehot 22+10=32, joka toi pistepörssin sijan 31.

Divarin SalBa ehti jo aiemmin julkistaa Läntisen siirron isona uutisena raumalaisjoukkueeseen. Nyt seura vahvistaa nettisivuillaan, että Läntisen sopimus on purettu.

– Miikka harjoitteli hyvin ja tunnollisesti. Ilmeisesti liian hyvin, koska Ruotsin Superliigan joukkue IBK Dalen otti yhteyttä ja tarjosi Miikkalle sopimusta, seuran nettisivuilla kirjoitetaan.

– SalBa ei halunnut olla este Miikkan siirtymiselle ja neuvotteli IBK Dalenin kanssa sopimuksen purkuehdoista. Päästiin yhteisymmärrykseen ja Miikka oli vapaa siirtymään Ruotsiin.

SalBan sivujen uutiseen

12 comments

  1. joko Iiro tuttuun tapaansa värittää tai sitten on oikeasti niin kassalla että ajattelee näin. Emmä tiedä, aika nopeasti miettimättä tulee muutama parempi hyökkääjä mieleen;

    Vänttinen, Leikkanen, Piha, Moilanen, Laitila, Kauko, Heikkinen, Eronen, Niiranen, Salminen, Johansson, Kaartinen, Pajukoski, Pfitzner, Kohonen, Koski, Hulmi, Kiviranta, Forsten, Järvi, Järvinen, Kekkonen, Olkkonen, Kailiala ja varmaan unohdin monta hyvää.

  2. ”SalBa ei halunnut olla este Miikkan siirtymiselle ja neuvotteli IBK Dalenin kanssa sopimuksen purkuehdoista. Päästiin yhteisymmärrykseen ja Miikka oli vapaa siirtymään Ruotsiin.”

    Tais tulla aika hyvät fyrkat (y). 😀 No ehkei ihan vielä sundstedteihin päästy…

  3. Makuasioita sano koira ku pemppuaan nuoli. Kyllä Läntinen ainakin omassa roolissaan on maan eliittiä…

  4. Melko outoa hankkia omaan joukkueeseen pelaaja valehtelemalla tätä paremmaksi, kuin itse ajattelee?? Eli en ymmärrä logiikkaa miksi Parviainen ei ajattelisi niinkuin puhuu.

  5. Joukkuepelaaja viimeiseen päälle!Jokainen joskus hermostuu kentällä, ei tee pelaajasta huonoa jos joskus suunsa aukaisee?

  6. Kuten kommenteista näkee, Läntinen on täysin aliarvostettu pelaaja. Aika pirun hyvät tehot liigan toiseksi surkeimmassa joukkueessa viime kaudella. Terävä laukaus, räjähtävä lähtönopeus, erinomainen joukkuepelaaja.. Miikka pärjää Ruotsissa varmasti!

  7. Kyllähän Miikka on uskomaton pelaaja omalla paikalla omassa roolissa! Veto lähtee kuin luoti aseesta ja nopeutta ja tahtoa riittää! Kaiken tämän kruunaa aivan uskomattoman hyvä tyyppi! Sopii varmasti joukkueeseen kuin joukkueeseen. Kyllä Miikka ruotsissa tulee pärjäämään ja se on varmaa!

  8. onhan se kyllä niin että Läntinen on yksi parhaista oikeista laidoista pelissä. Otetaan kuitenkin huomioon FBT Porin (karhujen) viimekautinen taso. Jos jannu tekee pelaa kaksi kautta liigassa +30 tehoilla per kausi tommosessa kurassa niin hatun noston arvoinen suoritus.