A-nuorten SM-sarja alkaa tänään – kaikki pelit ensimmäistä kertaa matolla

Salibandyn valtakunnallinen A-nuorten SM-sarja käynnistyy tänään. 12 joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan ja kahdeksan parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. A-nuorten viisi edellistä mestaruutta on vienyt Happee. Viime kaudella Happeen takana mitaleilla olivat TPS ja Classic.

Vain yksi joukkue on vaihtunut SM-sarjassa edelliskauteen nähden. OLS nousi 1. divisioonan karsintojen voittajana KH-Akatemian tilalle. Viime kaudella runkosarjassa toiseksi viimeiseksi kahdella voitolla ja tasapelillä jäänyt Karhut piti sarjapaikkansa Tiikereitä vastaan. Toiseen karsintapariin niukasti joutunut NST ei antanut PSS:n yllättää, vaan jatkaa Karhujen tavoin SM-sarjassa.

Sarjan 12 joukkueesta peräti 10 joukkuetta tulee seuroista, joissa miehet pelaavat Salibandyliigaa. Vain Karhut ja Indians ovat miesten tasolla divariseuroja. Kaudella 2012-2013 sarjassa pelaavat vuonna 1992 tai myöhemmin syntyneet pojat.

A-nuorten SM-sarjassa on ensimmäistä kertaa määritelty pelialusta ja nyt sarjassa kaikki pelit on pelattava matto-/massa-alustalla. Uudistus koskee runkosarjaa, play off -otteluita ja erikseen määrättäviä sarjan karsintaotteluita.

Runkosarjan päätöskierros pelataan 9.3.2013.

Ensimmäisen kierroksen ottelut:
26.9.2012 19:00 NST–Oilers
27.9.2012 18:30 Classic–Indians
29.9.2012 14:00 SPV–Koovee
29.9.2012 18:45 OLS–Karhut
30.9.2012 14:00 SSV–TPS
30.9.2012 18:30 Happee–Erä

Happeen menestyksekkäistä A-nuorista voi lukea ennakkotarinaa Keskisuomalaisen verkkosivuilta.

16 comments

  1. Happeen suurin etu monnarin huonon parketin myötä katoaa kuin tuhka tuuleen ja happee ei todennäköisesti pääse edes pleijareihin.

  2. Se on totta, happeella silti liigan paras pelaaja joka voi yksinkin viedä heidät pleijareihin.

  3. Erittäin hienoa, että pelialustat yhtenäistyy vihdoinkin. Loppuu se ainainen kitinä näistä alustoista. Vielä kun kenttien koot saadaan samankokoiseksi…

    Seurataan mielenkiinnolla, että monta pojoa vieraille Jyväskylästä irtoaa tällä kaudella.

  4. Lattia on siis ratkaissut Happeelle viisi mestaruutta putkeen? En nyt ihan kyllä ymmärrä väitettä, koska sarjassa ja eri pleijarivaiheissa joutuu pelaamaan myös vastustajan kotikentällä. Sitä paitsi Happee ei voittanut viime vuonna runkosarjaa (tais olla TPS), joten kotietua ei ollut. Hoitamalla kotipelit Tepsin olisi pitänyt voittaa.

  5. Lisäksi ssv taitaa vieläkin olla ilman valmentajaa! ehdoton suosikki!

  6. Joku näistä kolmesta on mestari, Tps, Classic, happee ( viimeseen kysymysmerkki)
    Rivimiehet pelaa ne pleijareihin ja sit muuttuu hieman kokoonpanot. Nyt oikeesti tarvitaan Hirvilaumalta ihme jos vie.

  7. happee johti erää 5-2 kun pelikellossa oli 58.24, silti erä nousi 6-5 voittoon varsinaisella peliajalla, kertoo ”mestari suosikista” paljon..

  8. Eihän noilla kentillä ny mitää väliä oo.
    Se o C mikä jyrää tällä kaudella. Siä o niin kova nippu kasassa!
    tutiskaa muusipöksyt

  9. joo nyt saahaan happee pois kartalta kokonaan ku ei parkettilla enään pelata! on muillekki joukkeille tänä vuonna jotain saumaa. kannattaa keksiä uusia tekosyitä keväälle.. jätkät vaihtuu mutta mitä sitte, ei oo ennenkää vaikuttanu lopputuloksee.. 1–> 6!!

  10. Jes, Happee putoo 1. divariin ku ei saa pelata enää parketilla! Liitolle kiitos siitä! Mennään mennään tepsi!

  11. Ei Happeeta kyllä kartalta pois saada. Heillä on joukkue kyllä aika paljon muuttunut, mutta siitä huolimatta tuntuu noita voittoja tulevan, vaikkakin pelataan matolla. Ja pelasihan Happee monia kertoja matolla viime kaudella vieraissakin ja napsi voittoja. Ei siis väliä mikä alusta. Kova joukkue, toivotaan kaikille tasapuolisesti hyviä pelejä !

  12. Eipä taida matto alustana vaikuttavan negatiivisesti minkään joukkueen peleihin. Happee näyttäny heti alkukaudesta, että mahdollisuuksia on, vaikka jotkut puhuivat suurista muutoksista joukkueen sisällä. ja PYH sanon minä!

  13. pahalta kyllä näyttää happeen tilanne ku pelit siirretty pois parketilta..