Divarin suosikki avasi pistetilinsä: ”Selkeä tasonnosto”

Divarin ennakkosuosikki Steelers otti keskiviikkona Porissa Divarin avausvoittonsa Karhujen kustannuksella maalein 8-6.
– Avausvoitto maistuu kyllä todella hyvälle ja huomaa, että maistuu myös joukkueelle. Toivottavasti tämä avasi meille taas lisää ovia, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen iloitsi avausvoiton jälkeen.

Sunnuntain kotitappio PSS:aa vastaan kauden avausottelussa oli käsitelty.

– Meiltä selkeä tasonnosto sunnuntaista. Ei ehkä edelleenkään ehjä 60 minuuttinen, mutta suunta on oikea. Painettiin vahvasti kolmella ketjulla ja kaikki onnistuivat. Onnistumiset vapauttivat kieltämättä myös oman ketjun peliä, Steelersin hyökkääjä Timo Johansson (1+1) sanoi.

Karhujen Teijo Vienola pääsi iskemään isännille illan avausosuman alivoimalla, mutta sen jälkeen Steelers karkasi. Ennen erän puoltaväliä Iiro Nurminen, Risto Parikka ja Sami Saarinen osuivat maalipuiden väliin ja muuttivat tilanteeksi 1-3. Muutama minuutti ennen erätaukoa Parikka viimeisteli illan toisen osumansa, joten erätauolle mentiin Steelersin johtaessa 1-4.

– Avauserä pelattiin niin kuin meidän kuuluukin. Liikuttiin aktiivisesti, oltiin pallollisena hyviä ja myös käännettiin paikan tullen peliä tehokkaasti. Maltettiin olla myös fiksuja hyökkäyspäässä ja haettiin osumia kärsivällisesti pallorallien kautta, Kemppainen kertasi.

Toisessa erässä Karhut nosti karvaustaan ja peli tasottui. Saarinen vei illan toisellaan Steelersin jo neljän maalin karkumatkalle, mutta Karhut kuittasi kaksi minuuttia myöhemmin. Johansson latoi taululle uudelleen neljän maalin eron hieman erän puolivälin jälkeen, mutta Saku Lahtinen pamautti lukemat 3-6:een vain minuuttia myöhemmin.

– Toisessa erässä taas hiukan lipsuttiin omasta pelisuunnitelmasta. Meillä oli siinä selkeästi heikko hetki, mutta Nykänen maalilla piti meitä pystyssä, hämeenlinnalaisten luotsi kiitteli.

Päätöserässä teräsmiehet johtivat ottelua Aleksanteri Ihalaisen ja Matti Mannisen maaleilla 3-7 ja 4-8, mutta isäntien onnistui kirimään loppulukemiksi 6-8. Avausvoitto tyydytti valmennusta, mutta omiin mennyt maalimäärä oli edelleen turhan suuri.

– Tänään Karhut yritti myös ärsyttää ja päästä hiukan ihon alle. Täytyy olla ylpeä pojista, että maltettiin olla kurinalaisia läpi ottelun ja pystyttiin pitämään päät kylmänä, Kemppainen kiitteli.

Ottelun kuvapaketti UrheiluSuomen sivuilla

Ottelupöytäkirjaan

4 comments

  1. Ihan yleisellä tasolla pistää miettimään että kuinka luotettavina voidaan divarin +/- tilastoa pitää kun kerran keskiviikon Karhut-Steelers ottelusta ei ole merkitty yhdellekkään Steelerssin pelaajalle – merkkejä? Karhut teki kummiskin 6 maalia tasakentällisin. Onko siis liiton sivuilla oleva tilasto ns virallinen vai ainoastaan suuntaa-antava?

  2. Juuri niin! Steelers on muoviseura ja toivottavasti joku perustaa Trackersin uudestaan. Seuraan olisi varmasti tulijoita.