Miesten Divarissa ja naisten Salibandyliigassa kokeillaan tulevalla kaudella jalkasyötön sallimista. Sääntö on ollut kokeilussa jo harjoitusotteluissa. Pääkallo.fi tiedusteli Divarin kärkeen povatun Steelersin uudelta päävalmentajalta Petri Kemppaiselta kokemuksia sääntökokeilusta.
– Ainakin mitä jätkien kanssa on juteltu, niin loppujen lopuksi sitä pystyy käyttämään hyväksi aika vähän. Jalkasyöttöä voi käyttää kulmaväännöissä tai oman pään pelissä, Kemppainen kertoo kokemuksia.
Vapaa- ja sisäänlyönnit sekä kiistapallot on edelleen suoritettava mailalla.
– Kun vaparitkin jalalla ovat vielä kiellettyjä, niin en näe, että jalkasyötöstä voi olla älyttömästi hyötyä. On ehkä ollut älytön sääntö, että sitä ei ole sallittu jo aiemmin.
Steelersillä on paperilla parempi joukkue kuin viime kaudella, kun muun muassa Timo Johansson ja Risto Parikka palasivat joukkueeseen Nokian KrP:stä. Kun vielä viime kauden runkomiehistö Jussi Korhosta lukuun ottamatta jatkaa, niin joukkueen voi lukea M-Teamin ohella Divarin suurimpiin voittajasuosikkeihin. Runkosarjan ykkönen nousee suoraan.
Steelers on esiintynyt harjoituspeleissä vakuuttavasti, ja Kemppaisen ensimmäinen vuosi päävalmentajana käynnistyy hyvillä mielin.
– Erittäin hyvillä mielin. Teimme ennen kesää hyvät testitulokset, ja kesällä on ollut hyvää tekemistä. Meillä ei ole hirveästi porukkaa, mutta junnuista on saatu täydennystä, mitä kautta omatkin ovat innostuneet käymään harjoituksissa.
Myös joukkueen maalivahtiostasto on kunnossa, kun Divarin viime kauden maalivahtien pörssikärki Juha Jokinen jatkaa joukkueessa. Ex-pelaaja Kemppainen tuntee Jokisen jo omilta pelivuosiltaan Steelersin edeltäjän Trackersin riveissä.
– Verrattuna siihen kun tutustuin Juhaan, niin ei uskoisi, että kyseessä on sama kaveri. Hän tuli silloin nuorena Markus Suntilan ja Jens Pedersenin varjoon.
– Minulla on kova luotto Jokiseen ja Nykäsen Ilariin. Olen sanonut heille, etten halua nimetä selvää ykkösmaalivahtia.
Divari alkaa torstaina 20.9. ottelulla Karhut-FoSu.
Jalkasyötön hyväksyminen on virhe.
Se voi tehdä lajista tietyissä kulmatilanteissa potkupalloa.
Niin tekee…
Montako polvea ja nilkkaa pitää kaudessa mennä jotta loppuu pelleily?
Tuplaaminen ei enää kannata. Ainakin voimakkaasti tuplaavaa joukkuetta vastaan pelaaminen tulee helpottumaan.
Ootte kyllä fiksuja kaikki kolme ylempänä.
Miten niin tuplaaminen ei kannata? Neljä jalkaa kuitenkin kahta vastaan, jos menee potkupalloksi.
Pelleilyksi menee. Potkupallo on eri laji? Taitojoukkueet tulevat tässä kärsimään?
Toivottavasti ei mene siihen et kulmassa mailalla kahvataan/estetään toisen mailaa ja potkitaan pelivälinettä omille kuten lätkässä tehdään kulmatilanteissa
Eikös Divari ala päivää aikaisemmin kuin liiga?
Hei haloo, mikä jengi tuplaa vielä tänä päivänä… 🙂
Kertokaa mulle lähen heti kattelee pelejä..
Siistii, 90-luvun salipalloa.
Ois aika huvittavaa kun kuulis TV:ssäkin selostettavan…
”Hienosti ottavat ylhäältä Mika ja Mikko Kohonen, tekevät täydellisen tuplauksen. Oli hieno liike laittaa veljekset samaan ketjuun..” 🙂
Älyttömin sääntö mitä salibandyssa on koskaan ollut!! Ja toivottavasti poistuu kaikilta sarjatasoilta! Järkyttävästi epäselviä tilanteita kun edes tuomarit eivät tiedä oliko kyseessä syöttö vai esim vain katko jalalla tehtynä..
Se ei tee lajista mitään potkupalloa, jos joku niin ajattelee ni on köykäisesti kahveella! Lähinnä siitä hyötyy se pelaaja kenellä riittää tietyissä tilanteissa älli käyttä jalkaansa. Niinkuin Steelersin valmentaja sanoi, että ei paljon hyötyä. Mutta tällä sääntö muutoksella karsintaan paljon epäselviä tilanteita pelistä pois!
Et tuplailkaa vaan rauhassa!!:D 😀 😀
Useamman divarisäännöillä pelatun pelin nähneenä tänä syksynä, niin en ole huomannut kuin kerran pelaajan syöttävän jaloilla tarkoituksella. Kestää varmasti aikansa ennenkuin sääntö juurtuu mutta on varma että peli ei tule menemään potkimiseksi tulevaisuudessakaan.