Kauden yllättäjä? – Ilves iskussa liigakauden alla

Salibandyn pääsarjat pyörähtävät käyntiin tulevalla viikolla. Viikonloppuna Tampereella pelatussa harjoitusturnauksessa liiganousija Ilves osoitti olevansa tikissä voittamalla molemmat ottelunsa. Naisten turnauksessa mestari Classic jätettiin kolmanneksi. Vahvin oli viime kauden SM-hopeajoukkue SB-Pro.

Miesten turnauksessa Ilves johti lauantain avausottelussa SM-pronssimitalisti Kooveeta kahden erän jälkeen 7-4. Ilves piti pintansa päätöserässä voittaen ottelun Kooveen kiristä huolimatta 8-7. Lauantain toisessa ottelussa Ilves voitti poikien maajoukkueen 6-4 ja näin ollen koko turnauksen. Sunnuntain päätösottelussa Koovee voitti poikamaajoukkueen 10-5.

Naisten turnaus oli harjoituskauden tasokkain, kun turnaukseen osallistui kaikki kuusi viime kauden parasta joukkuetta. Kolmen joukkueen lohkoista finaaliin tiensä raivasivat SB-Pro ja OLS. SB-Pro näytti OLS:lle kaapin paikan voittamalla oululaiset selvin luvuin 8-2. SB-Pron Karoliina Kujala viimeisteli hattutempun.

Lauantaina SB-Prolle 5-9 hävinnyt Classic oli turnauksen kolmas voitettuaan lohkokakkosten pronssiottelussa NST:n 6-3. Jumbofinaalissa molemmat alkusarjan ottelunsa hävinnyt Koovee johti Tikkurilan Tiikereitä Veera Kaupin kahdella maalilla ja Oona Kaupin rankkarilla jo 3-0, mutta Tiikerit voittoon lukemin 4-5 ja turnauksen viidenneksi.

Kaikki viikonlopun tulokset Kooveen sivuilla

4 comments

  1. Tampereella käyneenä voin sanoa, että naisten puolella mestari vaihtuu. Pro oli todella hyvä.

  2. Classicin kone käynnistyy sitä kovempaan menoon mitä lähemmäs ratkaisupelit tulevat. Olisi piristys naissalibandylle että mestari vaihtuisi mutta kovan työn takana se on tänä(kin) vuonna. Keväällä ei enää ketään kiinnosta kuka voitti jonkun harkkaturnauksen syyskuussa. Eipä silti, kyllä Prolla hyvät mahdollisuudet varmasti on.
    Muilta osin tämä turnaus ei tarjonnut yllätyksiä. Tiikerit ehkä vielä vähän vaisu mutta potentiaalia on kaudella vaikka mitaleillekin asti.OLS on selkeesti harjoitellut hyvin ja joukkue on jälleen kovassa kunnossa. NST taas pelasi yllättänkin hyvin, vaikka taas on nk. runkopelaajia lähtenyt vahvuudesta. Lappeenrannassa on ilmeisen hyvä harjoittelukulttuuri ja tehty työ näkyy. Kooveella ei jakoja 5 kärjen menoon,ainakaan vielä tässä kohtaa. Lahjakkaat Kaupin kaksoset kannattelivat Kooveeta Tiikereitä vastaan jumbofinaalissa, ilman heitä numeroista olisi tullut huomattavasti rumemmat, tappiohan tuli nytkin.Myös Kooveen ulkomaan vahvistus pelasi hyvät pelit.

  3. Moi! Täytyy iloita meidän ” penkinpäässä” istuvien seurauskollisten niin miesten kuin naisten liigan kannalta siitä että ”Tästä” lähtenee taas kihelmöivä Sm kausi käyntiin! Sarja tasoituu, mikä on vain hyvä asia seura riippuvaiselle kannattajallekkin:)! En kannata Sb Pro.ta itse. Nyt taas koittaa aika sille miten seurat pärjäävät toisiaan vastaan ja miten yhdessä tekeminen johtaa hienoihin saavutuksiin? Meni miten meni , pääasia on se että Suomalainen salibandy voi hyvin ja uusia lahjakkuuksia tulee joka vuosi! Hyvää Säbäkautta jokaiseen seuraan!