Maajoukkuetähti uskoo kuntoutuvansa MM-kisoihin: ”Rustovammaa tuunattiin”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Tero Tiitu
MM-kisojen osalta varovaisen optimistinen Tiitu kertoo myös antaneensa Ruotsissa rakentavaa palautetta harjoitushallin saunasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Maajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Tero Tiitu ei osallistu Eerikkilässä käynnissä olevalle maajoukkueleirille hänelle tehdyn polvioperaation takia. Suomen edellisten MM-kisojen paras pistemies kertoo nyt Pääkallo.fi:n haastattelussa näkemyksensä joulukuun MM-kisoihin kuntoutumisesta sekä kotiutumisestaan Ruotsin Varbergiin kesän muuton jälkeen.

Miten paha polvivamma on?

– Suhteellisen lievä. Magneettikuvissa näkyi pieni vaurio kierukassa, joka korjattiin tähystyksellä. Samalla tuunattiin vähän rustovammaa, jota varmaan jokaisella kolmekymppisellä salibandyn pelaajalla on.

Onko mahdollista, että joudut jättämään MM-kisat väliin?

– Jos kuntoutuminen etenee lääkärin tekemien arvioiden mukaisesti, niin ei ole mahdollista.

Miten olet kotiutunut Ruotsiin?

– Kyllä tänne on ollut iisiä asettua. Kaupunki on pieni, sievä ja helppo ottaa haltuun. Eihän Ruotsi suomalaisen kannalta ole kovinkaan eksoottinen paikka. Meidän treenihallissa on myös ihan käypänen sauna, josta tosin aluksi puuttui saunakiulu ja -kauha ja löylyä joutui heittämään juomapullolla. Huoltajat ottivat kuitenkin rakentavan palautteen hyvin vastaan ja lupasivat korjata asian.

Miten sinut on otettu siellä vastaan?

– Varbergissa säbä on iso juttu ja moni jaksaa innostuneena spekuloida pelihommia, varsinkin nyt kun kuulemma on taas tekemisen meininkiä ja hyvä joukkue jalkeilla. Minuun on tehnyt suurimman vaikutuksen se, miten välittömiä, aitoja ja optimistisia paikalliset ovat.