Ruotsin ja Sveitsin liigat käyntiin yhteistapahtumassa – Mestareiden paidat myytiin loppuun

Storvretan punaiset paidat kiinnostivat sveitsiläisiä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Storvreta
Storvretan punaiset paidat kiinnostivat sveitsiläisiä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin ja Sveitsin liigat pyörähtivät lauantaina käyntiin Sveitsin Bernissä järjestetyssä yhteistapahtumassa. Pääotteluna nähtiin reilut 3000 katsojaa kerännyt Warbergin ja Storvretan kohtaaminen. Ruotsin Superliigan avausottelu oli Storvretan näytöstä ja kinnostus Ruotsin mestarijoukkuetta kohtaan suuri, sillä joukkueen pelipaidat myytiin loppuun.

Storvreta leikitteli Warbergin nurin peräti 8-1 (2-0, 4-0, 2-1). Hannes Öhman viimeisteli Storvretan seitsemännen ja Kohonen kahdeksannen maalin. Storvretan nettisivujen mukaan Kohonen sai ottelun jälkeen yhdessä Mattias Samuelssonin ja Rasmus Sundstedtin kanssa kirjoittaa nimikirjoituksia pitkän jonon myötä 45 minuuttia.

– Meillä oli yhteinen fanikauppa Warbergin kanssa ja myimme pelipaidat loppuun, Storvretan varusteiden myynnistä vastannut Henrik Ededahl kertoo seuran nettisivuilla.

Hänen mukaansa seura myi hyvin myös mm. lippiksiä, T-paitoja ja kaulaliinoja. Storvretan ja Warbergin johto piti Sveitsissä myös yhteispalaverin, miten joukkueiden tuotemerkkejä ulkomailla voisi vahvistaa. Ruotsin huippujoukkueisiin kohdistuneen kiinnostuksen perusteella tämä tapahtuma ainakin vahvisti sveitsiläisten tietoisuutta seuroista ja Ruotsin liigasta entisestään.

Myös Sveitsin liigan ottelu sai poikkeuksellisen yhteistapahtuman myötä ison huomion. Aiemmin päivällä pelattua Sveitsin liigan avausottelua Wiler-Ersigenin ja Tigers Langnaun välillä seurasi 2493 katsojaa. Heikki Luukkosen valmentama Wiler jyräsi 11-4-voittoon. Wilerin Esa Jussila keräsi tehot 1+1.