SPV väkevämpi välisuomalainen

Arkistokuva: Juha Käenmäki

Arkistokuva: Juha Käenmäki

SPV järjesti sunnuntaina Nurmohallissa Väli-Suomen Väännöt. Kyseessä oli viime kaudella Jyväskylässä aloitettu tapahtuma, josta yritetään rakentaa vuosittainen perinne. Väännössä kohtasivat SPV:n ja Happeen A-pojat sekä naisten ja miesten liigajoukkueet.

SPV oli tällä kertaa seurana väkevämpi välisuomalainen. Happee jäi jalkoihin sekä miehissä (tulos 9-7) että pojissa (11-7) ja naisten (3-3) peli päättyi tasan. Lisäksi kaikissa peleissä SPV vei otteluiden jälkeen ammutut rankkarit nimiinsä.

SPV otti revanssin viime syksyn tappiostaan sekä kokonaiskisassa että yksittäisissä peleissä. Vuosi sitten Happee voitti kaikki pelit.

Päivän päätteeksi pelatussa miesten pelissä edettiin pitkään tasatahtiin. Happee meni ensin 0-1-johtoon, SPV tasoitti ja meni ohi 3-1:een, sitten mentiin 3-2, 4-2, 4-3 ja kolmannen erän puolivälin jälkeen jo 6-3 SPV:lle. Happee kipusi vielä tasoihin 6-6:een. Ja taas SPV johtoon ja 8-6:n jälkeen vielä Happeen kavennus alivoimalla. Loppulukemat 9-7 syntyivät tyhjiin.

– Oli hyvätempoinen, intensiivinen peli ja palveli hyvin viimeisenä sparrauksena ennen ensi viikon liiga-avausta. Näyttää siltä, että Happeeta vastaan tällä kaudella ainakin meillä tulee aina maalitalkoita, mutta kun kentällä on tuollainen määrä energiaa molemmilla joukkueilla ja intensiteetti noin korkea, ei se nyt aivan ihme ole, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kommentoi seuran sivuilla.

– Ja tuolla tekemisellä Happee tulee olemaan kyllä tässä sarjassa korkealla, Koponen lisäsi.

Väli-Suomen Väännön tuloksia

SPV A-pojat-Happee A-pojat 11-7 (4-1,4-2,3-4)
RL kilpailu 2-0

SPV naiset-Happee naiset 3-3 (0-1,3-1,0-1)
RL kilpailu 1-0

SPV miehet-Happee miehet 9-7 (2-1,3-2,4-4)
RL kilpailu 1-0

One comment

  1. Happeen pelit tulevat olemaan alkavalla kaudella pitkälti maalitalkoita, joissa luotetaan siihen, että oma joukkue tekee enemmän maaleja kuin vastustaja. Omissakin soi tiuhaan mutta kun tekee enemmän maaleja kuin vastustaja, niin silloin voittaa.

    Joukkueessa riittää hyökkäysarsenaalia neljään maalintekoon kykenevään vitjaan ja puolustuskalustokin on todella hyperoffensiivinen. Tikka vaikuttaa jo peruspakin ruumiillistumalta, kun katselee vaikkapa Junkkarisen, Kotilaisen ja Kainulaisen hyökkäysintoa.

    Hyökkäyskalusto on siinä määrin vahva, että runkosarjassa tulosta syntyy. SPV:n kaltaisia vastustajia vastaan pitäisi vaan malttaa myös puolustaa. Nimenomaan malttaa. Aina ei tarvitsisi lähteä kaasu pohjassa tukemaan hyökkäystä, etenkin kun myös hyökkääjät ovat sitä enemmän mukavuusalueellaan mitä lähempänä vastustajan maalivahtia operoidaan.

    Tosin hyökkäävä pelitapa on joukkueelle luonteva, joten turha sitä on liian tiukkaan suitsia. Keväällä vaan paremmin puolustavat joukkeet tuppaavat menestymään.