SSV haki Seinäjoelta maukkaan SM-finaalin revanssin

SSV on aloittanut kauden vahvasti voitettuaan Peliveljet jo Vantaan-turnauksen finaalissa ja nyt liigan avauskierroksella. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

SSV
SSV on aloittanut kauden vahvasti voitettuaan Peliveljet jo Vantaan-turnauksen finaalissa ja nyt liigan avauskierroksella. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Viime keväänä SM-finaaleissa Seinäjoen Peliveljille taipunut SSV näytti heti Salibandyliigan avauskierroksella SPV:lle kaapin paikan. SSV vei ottelun selvin luvuin 7-3 (3-1, 1-1, 3-1) aiemmin niin rauhallisen pelivelilauman jopa kuumentuessa päätöserässä. Kierroksen muissa otteluissa edettiin tasatahtiin.

SPV:n Erik Härkönen vei SPV:n kolmannella minuutilla johtoon, mutta SSV karkasi Kimmo Kinnusen, Antti Matikaisen ja Harri Forstenin maaleilla.

Toisessa erässä SSV:hen siirtynyt tutkapari osoitti toimivuutensa. Riku Kekkonen nosti hyvin pelanneen Henri Toivoniemen avauksesta laidasta hyvällä jalalla ja näki puolustajien väliin uineen Markus Olkkosen: 1-4. SPV:n Jyrki Holopainen kavensi erän loppupuolella kulmavaparikuviosta 2-4:ään.

Kolmannessa erässä etenkin kotiyleisön hampaisiin joutunutta Mikael Järveä yritettiin pysäyttää ajoittain kovinkin ottein. Etenkin Härkönen ajoi Järveä pariin otteeseen selkään. Saku Lehti puolestaan poistui kentältä Mikko Kohosen kontaktin jälkeen leukaansa pidellen. Järvi ja SPV:n Tuukka Kiviranta komennettiin jäähyille keskenäisen painin jälkeen.

– Vähän siinä tunteet kuumenivat. Ehkä se meni vähän ylikin, SSV:n Harri Forsten muotoili ottelun jälkeen Nelonen Pro:n haastattelussa kauden avausottelun innokkuutta.

Henri Lehtonen ja ylivoimalla maalin edestä pallon maaliin ohjannut Juho Järvinen kaunistelivat lukemia SSV:lle päätöserässä. Mikael Järvi pääsi vielä näyttämään seinäjokelaisyleisölle riemuaan viimeistellessään SSV:n viimeisen tyhjiin ennen kuin Mikko Kohonen kavensi loppulukemat 3-7.ään.

– Numerot kertovat aika paljon pelistä. Tänään maalin tekeminen oli meille aivan liian vaikeaa, SPV:n Tommy Koponen sanoi televisiohaastattelussa.

– Eihän toi nyt vielä ollut mitään huippupeliä. Toisessa erässä jouduttiin vähän purjeisiin, SSV:n valmentaja Mika Ahonen puolestaan yritti vähätellä kuitenkin tyytyväisenä voitosta.

Amu kehui myös Henri Toivoniemeä sekä muita uusia vahvistuksia.

Juha Käenmäen kuvasetin SPV-SSV-ottelusta voi katsoa tuosta.

Avauskierroksen muissa otteluissa Classic kukisti Ilveksen niukasti 6-5 ottelun oltua kahden erän jälkeen vielä tasatilanteessa 3-3. Classicin hahmoksi nousivat päätöserässä kaksi maalia tehnyt Ville Matikainen sekä rankkarista voittomaalin tehnyt Krister Savonen.

Lappeenrannassa NST ja Josba tasasivat pisteet maalein 3-3 Josban noustua päätöserän loppupuolella Joonas Makkosen ja Jiri Tikkasen maaleilla tasoihin.

Kierroksen maalirikkain ottelu nähtiin Espoossa, missä Oilers voitti Loviisan 9-8 noustuaan tappiotilanteesta voittoon Casper Pfitznerin (57.17) ja Oliver Wardin (59.00) maaleilla. Niklas Andersson teki Loviisan maaleista peräti neljä.

26 comments

  1. Mielenkiintoiset avausottelut liigassa, tiukka sarja edessä. Ilves pelas ihmeen hyvin Classicia vastaan. SSV: lle pieni henkinen yliote, mutta Happee, Koovee ja Erä aloittavat vasta myöhemmin. Huomenna Seinäjoella SPV- Koovee, salibandyherkkua koko rahan edestä.

  2. Pohojanmaan uho nyt hieman asettuu mittakaavoihinsa siellä lakeuksilla.

  3. Spv 🙂 Palas taas maan pinnalle, mitäs tähän selittää alakatsomo? Kovaa reeniä, lässyn, lässyn…….. Asiaan, ei se Ceekään parasta näyttänyt, mut HUOM. Arvon sählyn seuraajat, Ipa ei tule oleen viimeinen tässä sarjassa!

  4. Sarjanousijat yllättää AINA kauden alussa. Tilanne tasoittuu muutaman kierroksen jälkeen.

  5. Hyvä ssv! Ekan matsin voiton ilo hälvenee keväällä taas viim matsin häviön jälkeen.

  6. Hyvä nousu Torilta, mutta… Voi herranen aika herra Lewis!!!! Aivan luokaton moka! TATTIS!!!!!

  7. Poika on edelleenkin täällä Seinäjoella. Ja pysyykin, kunhan hieman säädetään tähtäimiä. Nyt meni laukaukset vielä seinille. Onneksi olkoon SSV:lle voitosta. Vähän liian helposti se kyllä tänään annettiin.

  8. Isät vastaan pojat 7-3. Ei meinannut Herran pojilla kasetti kestää… Rikottu jopa kiroilukieltoa??

  9. Sarjanousijat pelaavat aina hyvin ja pirteästi ja ottavat lopulta käkeen. Niistä pirteistä esityksistä, jotka päättyy maalin tai parin tappioon ei saa vain yhtään enempää pisteitä kuin rumista tappioista. Niinhän tuo M-Teamkin aloitti viime kauden jatkoaikatappiolla Erälle. Sitten olikin pian vähän vaikeampaa.

  10. Toivotaan, että lassikkileirissä löydetään vihdoinkin tällä kaudella jotain muutakin ilon aihetta kun spv:n tappiot. Tuota katkeraa piipitystä kateltu niin monta vuotta. Asiaan, spvltä aivan onnetonta pelaamista pääasiassa. Jos huomenna sama jatkuu niin turpiin tulee..

  11. SSV:n tuloshan ei sinänsä ollut huikea yllätys. Erikoista on näiden ” experttien ” analyysit vaikkapa juuri ssv:stä. Joukkuehan on vahvistunut selkeästi.

    Tiitu vs. Olkkonen —- jokainen muistaa tähden todella huonon viime kauden. Olkkonen on tällä hetkellä parempi ja tärkeämpi ssv:lle.

    Toivoniemi – ei tarvitse perustella.

    Kekkonen vs. Halonen 1 menee aika tasan

    Meyer vs. Halonen 2, Meyer menee selkeästi edelle.

    Manner pelasi jo hyvin vaajan kauden ja Kiven korvaa helposti oma juniori Laasonen.

    Illan pelistä pois vielä ykköspakki Toivonen.

  12. Hyvin jätkät veti kun mä niille niin lujasti huusin. Meillä on sitä voittamisen kulttuuria Viikingeissä. Mutta nyt pitää mennä, mulla alkaa Kymppitonnin nauhoitukset ja siitä sitten taas Spede Showhun.

    Mun spesiaali oli tänään ”nyt dumarit homma haltuun”. Hienoo ku ne uskoo meitä vaikkei me enää ollakaan mestareita.

  13. Mitä?! Eikö Lehden putoava lehti pompannutkaan tänään omaan maaliin? Jo on aikoihin eletty.

  14. Kaksi yhden hinnalla peliin ja 1098 katsojaa?? Se oli nopea buumi Seinäjoella… Käytännössä maksaneita 550 eli mennään jo Pasila -tasolle…

  15. olisi ottanut tappio melko koville tänään siellä Seinäjoen suunnilla.Kunnioita vastustajaa ja lopputulosta, eikö?

  16. kyllä sieltä Alakatsomo on löydetty, omat junnut mitä ei sieltä löydy. Mennääs muutava vuosi niin ei mikä on osto porukka, tai sitä se on nytkin, Tsemiä lakeiksulli, yritetään pärjätä omilla. Cee ei ole nyt hakemassakaan sitä pyttyä, ymmärsitkö? Ikävää kun tunnen yhden hienon pelaajan, nuorten maailmanmestari, ei asiaa kentälle kun harkka peleissä, Happeen miehet vie sen paikan, kehity nyt siinä sitten!!!!!!!

  17. SSV vei peliä ja parantajat vikisi. Tolla pelillä kyyti on kylmää parantajille champions cupissakin.

  18. Ei ollut Classic-hankinta Piha vielä aivan huippu-urheilijan kropassa.
    Outoa Classicin pelissä oli, että nyt pelaavilla ketjuilla ei oltu harjoiteltu lainkaan! Miten sitten on treenattu?
    M.Savolainen ei enää pysy nuorten kyydissä: 3 jäähyä samassa erässä.
    Ja Ilves:
    Ilves tulee voittamaan kauden aikana paljon pelejä. Yritteliäs, hyvä jengi.

  19. Cee, samaa mieltä, omien junnujen täytyy saada pelata. Te ammennatte vähän isommasta massasta kuin täällä pikkukylässä. Tuon yksittäisen pelaajan tilanteeseen en osaa ottaa kantaa kun hänen näkee tosiaan pelaavan niin harvoin. Junnuille paljon peliaikaa ja mestaruuden tavoittelu on huonosti toimiva yhdistelmä (lyhyellä aikavälillä).

  20. SSV – SPV matsi oli aivan loistavaa mainosta lajille. Siinä mentiin eikä meinattu. Pallo liikkui välillä niin ettei tv kamerakaan ehtinyt saamaan sitä kuvaan ja refereet antoi pelata kovaa. Hyvä hyvä!

  21. Myös Classic-Ilves oli erinomainen vauhtikas, jännittävä ja tasainen ottelu!
    Jo viiden minuutin pelin jälkeen pelissä oli nähty enemmän maalitilanteita kuin SM-liigan jääkiekkopelissä yhteensä.

  22. Meyer vs Halonen pituudessa kyllä
    Pitkä matka 2 kertaa liigan puolustajien pistepörssin voitto.
    Kausi näyttää mitä kukin osaa