”SSV:ssä suhtaudutaan ammattimaisemmin lajiin kuin aikaisemmissa seuroissani”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kesän siirtomarkkinoilla TPS:stä SSV:hen siirtynyt Riku Kekkonen kertoo mietteitään SSV:n sivujen haastattelussa. Vikkeläkinttuinen sentteri puhuu muun muassa maajoukkueesta, siirron syistä ja SSV:n toimintakulttuurista.

Kekkonen pelasi viime kauden TPS:n riveissä tehoin 5+12. Urallaan Kekkonen on edustanut Salibandyliigassa neljä vuotta sekä TPS:aa että HIFK:ta. Kauden 2009-2010 hän pelasi Sveitsissä.

Kekkonen kertoo siirron taustalla olleen halu kehittyä. Hän myös kehaisee SSV:n toimintakulttuuria.

– Olen pääkaupunkiseudulta kotoisin, ja muutin Turkuun aikoinaan opiskelupaikan takia. Nyt opinnot ovat loppusuoralla, joten minun oli mahdollista palata. Urheilulliset syyt vaikuttivat paljon paluun ajankohtaan. Halusin tulla SSV:hen, koska koen, että täällä minulla on paras mahdollisuus vielä kehittyä pelaajana ja samalla menestyä, Kekkonen kommentoi.

Kuva: Mikko Hyvärinen

– Fysiikkaharjoittelun puolella olen havainnut, että täällä on panostettu vähän enemmän lajissa paljon tarvittavien suunnanmuutosominaisuuksien kehittämiseen. Yleisempi havainto liittyy pelaajien suhtautumiseen salibandyyn. Täällä salibandyyn suhtaudutaan astetta ammattimaisemmin verrattuna aiempiin seuroihini. Kun tullaan treeneihin paikalle, niin myös keskitytään täysillä ja tehdään hommia täysillä.

Kekkonen sai kesän jälkeen hieman yllättäen kutsun miesten maajoukkuerinkiin. Mahdolliseen kisapaikkaan joulukuun MM-kisoihin pelimies suhtautuu realistisesti.

– Totta kai haluan olla mukana kisoihin matkaavassa joukkueessa. On vain muistettava, että Suomen maajoukkue on huikean kova joukkue, joten sinne pääseminen vaatisi minulta aivan täydellistä onnistumista. Eikä sekään välttämättä riitä. Nyt keskitytään täysillä SSV:hen ja kohta alkavaan runkosarjaan, sitten katsotaan mihin se aikanaan riittää.

Kekkosen haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan SSV:n sivuilta.