TPS-luotsi ei yllättynyt voitosta: ”Ollaan laskettu, että Erältä tulee neljä pistettä”

TPS otti maanantaina miesten Salibandyliigassa vakuuttavan voiton Tapanilan Erästä. Keskiviikkona Turussa pelatun Nelonen Pron tv-pelin loppuluvut kirjattiin kotijoukkueelle 8-4.

TPS aloitti todella väkevästi. Ottelun puolivälin tienoilla TPS johti jo 6-1. Toisen erän lopussa Erä pääsi vähän mukaan peliin ja kiri vielä kolmen maalin päähän, mutta viimeinen erä oli jälleen TPS:n.

TPS:n tehomiehiä olivat Joonas Koskinen (1+2), Miko Kailiala (2+0) ja Janne Nurminen (2+0). Myös maalivahti Pyry Luukkonen oli mies paikallaan TPS:n maalilla – toisin kuin Erän Santtu Strandberg, jolle upposi ainakin muutama turhan helppo osuma.

TPS:n päävalmentajana ensimmäistä kautta toimiva Teemu Varis oli harvinaisen itsevavarmana Nelonen Pron haastattelussa pelin jälkeen.

– Ollaan laskettu, että Erältä tulee tällä kaudella neljä pistettä, joten voitto ei yllättänyt, Teemu Varis vastasi Jani Alkion kysymykseen.

TPS on aloittanut liigan kahdella voitolla, kun avausottelussa kaatui OLS. Erällä on puolestaan edelleen saavuttamatta liigavoitto vuonna 2012.

– Eka erä oltiin vähän unessa. Ei päästy peliin mukaan. Tepsi oli pirteämpi ja voitti kaksinkamppailut. Tokassa päästiin vähän mukaan, mutta (Sami) Lehtisen jäähy katkaisi vireen. Ei tänään ansaittu voittoa, Erän päävalmentaja Teemu Kalinainen sanoi Nelonen Prolla.

– Meillä on tekemistä vielä, etenkin pallollisessa pelissä. Aika paljon virheitä. Kaveri pääsi rokottamaan pallonmenetyksistä. Pitäisi päästä vahvuuksilla pelaamaan enemmän, Kalinainen jatkoi.

TPS-Erä-ottelun tilastot. Anssi Koskisen kuvapaketti. Lisää tarinaa Erän sivuilla ja TPS:n sivuilla.

Keskiviikkoillan toisessa kamppailussa nähtiin murskajaiset Classicin malliin. Classic vei paikalliskamppailussa viime kevään pronssijoukkue Kooveeta peräti lukemin 9-1. Kooveen kauden alku on ollut murheellinen, sillä myös sarja-avauksessa tuli urakalla lunta tupaan SPV:ltä lukemin 9-3.

Koovee-Classic-ottelun tilastot. Lisää tarinaa Classicin sivuilla ja Kooveen sivuilla.