Tuomarien palkkiofarssi päättyi sopuun – ”Oikeusturva nyt paremmalla tolalla”

Matti Ahteesta tuli Salibandyliiton kunniapuheenjohtaja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliiton hallitus on 13.9. päättänyt Salibandyliigaerotuomareiden palkkioista ja kehittämistoimista. Uusi päätös korvaa 4.9. asiasta tehdyn päätöksen. Asiasta kertoo Salibandyliiton tuore tiedote.

Tiedotteen mukaan päätös on yksivuotinen eli kattaa ensi viikon perjantaina alkavan liigakauden 2012-13. Sen mukaisesti liigaerotuomarin ottelukohtainen korvaus on 195 euroa. Uutena asiana on syksyn 2012 aikana perustettava työryhmä, jonka tarkoituksena on käsitellä ja suunnitella liigaerotuomareiden palkkioihin, palkkioprosessiin ja muuhun sektorin kehittämiseen liittyviä asioita.

Työryhmä nojaa kolmikantaan, jossa edustettuina ovat Salibandyliitto, Salibandyliigaerotuomarien yhdistys (Salet ry) ja liigaseurat. Muita uuden päätöksen keskeisiä kohtia ovat erotuomarin vapauttaminen rikkomusta koskevan ilmoituksen käsittelymaksusta ja liigatuomareiden ottaminen mukaan koulutusten suunnitteluun yhdessä Salibandyliiton erotuomarivaliokunnan kanssa.

– Tärkeintä on, että Salibandyliiga pääsee alkamaan suunnitellusti 21. syyskuuta, ja samalla suunnata katseet eteenpäin. Uskon, että uuden laajapohjaisen työryhmän perustaminen luo hyvän foorumin liiton, liigaseurojen ja erotuomareiden yhteistoiminnalle, Salibandyliiton puheenjohtaja Matti Ahde toteaa.

– Erotuomarin oikeusturva on nyt paremmalla tolalla. Pidän tärkeänä asiana myös yhteisen työryhmän perustamista, jotta viime hetken tilanteilta vältyttäisiin jatkossa. Erotuomareiden palkkiojärjestelmän tulee olla kilpailukykyinen ja pitkäaikaiseen palvelussuhteeseen kannustava, mutta samaan aikaan liigaseurojen talouden realiteetit huomioiva. Salet ry:n ja SSBL:n välisessä yhteistyössä on käännetty nyt uusi, tuoreempi lehti, kertoo Salet ry:n Lasse Vuola.

Neljäntoista joukkueen Salibandyliiga alkaa 21. syyskuuta.

18 comments

  1. Paljon mehua tyhjästä? Pääasia, että välirauha on syntynyt. Jos tästä vaan otetaan opiksi puolin jos kolmansin kolmikannan hengessä, niin jatkossa nuo asiat on kunnossa hiukka paremmalla aikajanalla.

  2. Vaikuttaa siltä, että tuomarit saivat sen, mitä halusivatkin.

    Kaatoiko erotuomarisektorin yhtenäisyys SSBL:n ”kovan linjan”, jota edustaa esimerkiksi seuraava lausunto?

    ”Sitten he eivät enää ole liigatuomareita. He putoavat listalta pois. Sitten katsomme seuraavaa ryhmää, josta etsimme tuomareita. Ylipäätänsä on väärin puhua esimerkiksi lakosta, koska kysymys on siitä ketkä haluavat jatkaa liigauraansa ja ketkä eivät.”

  3. Mitä ihmettä joku Matti Ahde (poliitikko) tekee NÄISSÄKIN hommissa?

  4. Mitä ihmettä? Salibandyliiton seurat ovat kymmenen vuotta valinneet Matti Ahteen liiton puheenjohtajaksi. Siinä sitä onkin ihmettelemistä.

  5. Näinhän se on mennyt aikaisemmillakin kerroilla kun on tuomaripallkioista ja muista erotuomariasioista vääntöä ollut. Sopu on saatu juuri ennen sarja-avausta.
    Ja hyvä niin.

  6. 7.9. J. Kinnunen:
    ”- Kaikki lajiin liittyvä toiminta ja siihen liittyvät päätökset tulee pitää seurojen käsissä, ei minkään muun ulkopuolisen tahon tai toimijan.”

    14.9. M. Ahde:
    ”Uskon, että uuden laajapohjaisen työryhmän perustaminen luo hyvän foorumin liiton, liigaseurojen ja erotuomareiden yhteistoiminnalle, Salibandyliiton puheenjohtaja Matti Ahde toteaa.”

    Viikossa on ääni kovin muuttunut. Viikko sitten Salet oli ”ulkopuolinen taho tai toimija”, nyt Salet on osa laajapohjaista työryhmää kehittämässä toimintoja.

  7. Helvettiin kaikki työryhmät ja kompromissit! Siellä kaikki latistuu, muistuttaa Lattea.

    Aika monessa salibandypelissä olen ollut, mutta kertaakaan en ole Matti Ahdetta nähnyt. Kuin televisiossa ja kuvissa.

  8. Pääkallon uutiset aiheesta:

    -Tuomarien palkkiofarssi päättyi sopuun – ”Oikeusturva nyt paremmalla tolalla”
    -Tuomarit hakevat isoja korotuksia palkkioihin – liigan alku uhattuna?
    -”Rakkaudesta lajiin vai rahan takia?”
    -Liigatuomarien palkkioihin iso korotus – näin puheenjohtaja Ahde kommentoi
    -Paketti täysin levällään – liigatuomarien palkkioväännöstä farssi!
    -Liigamanagerit pöyristyneitä palkkiofarssista – ”Tästähän puuttuu enää seurojen lakko”

    Onko nuo palkkiot isoin juttu tässä tarinassa? (Vai aiheuttiko Pääkallon uutisoinnillaan, että siitä tuli se isoin juttu?)

  9. Onhan nuo palkkiot edelleenkin noussut todella voimakkaasti per ottelu. Viime kaudella tuomari nettosi vanhassa rahassa tuhat markkaa ja matkakorvaukset, nyt siihen päälle semmonen 230 markkaa ja ties mitä. Jo ennestään liksat oli kunnossa…

    Greed is good. Ainakaan meikän silmässä tuomarit eivät ole urheilijoita, jotka puurtavat lajin eteen pätkääkään.

  10. Yksinkertaisten on helppo ymmärtää raha motiiviksi, kun ei ymmärrä tai viitsi selvittää muita agendoja.

  11. Josko vielä muistellaan asioita vanhan kunnon markan kautta, tulee huomioida vuosien kuluminen. 175mk on oikea lisäys tuohon keväiseen 800mk:n palkkioon (vuonna 2012 1e≈5mk).

    Tuskinpa se ketään liikauttaa, vaikka ”arvostelija” ei mielipidettään tuomareista muuttaisikaan. Kuitenkin täytyy sanoa, että niin sitä vaan tullaan palvelemaan peliä muutamaan sataan peliin kauden aikana. Lisäksi aika iso osa tuomareista on erittäin aktiivisia seuratoiminnassa, valmentajina, seurojen kehitystyöryhmissä, pelaajina ja muina seura-aktiiveina, jopa liittotasolla. Sanoisin, että mitä enenevissä määrin tuomarikunta on mukana kehittämässä lajia. Useimmat tuomareista ovat urheilijoita, tuskin yhtään huippu-urheilijaa joukkoon mahtuu, mutta useita kilpa-urheiljoita kyllä.

  12. Liigan aloitusmatseihin n. viikko, pääkallo voisi myös herätä ja herättää keskustelun mediassa itse peliin, siis joukkueisiin, pelaajiin ja valmentajiin. Hehkutusta tarvitaan että saadaan katsojat kannustamaan.
    Nyt ollaan keskusteltu tuomareista ja tulevasta puheenjohtajasta yms. hömpästä. Laji tarvitsee myös urheilullisen puolen toimittajia/ asiantuntijoita. Seiskajurnalismi ei kiinnosta pätkääkään..

  13. Nyt tuomarit urputtaa täällä että heidän ahneudesta on tehty juttu? Menkää Pääkallo lakkoon,jos ette ole näilläkään palkoilla tyytyväisiä.Ei teidän tarvii tulla tänne itkemään, puhaltakaa pilleihin ja viekää seurojen tulot. Katsomosta saa nyt huudella ja puuttua virheisiin entistä enemmän, kun teille siitä maksetaan?

  14. Ei taida olla pääkallolla resursseja raapaista pintaa syvemmälle. Liiton ensimmäinen tiedote, joka oli tarkoin suunniteltu mediatemppu, upposi pääkalloon kuin veitsi voihin. Journalistisesti tämä oli 6-0 tappio. Helppo repiä vain raflaavia otsikoita IS-tyyliin kuin oikeasti miettiä, että mitä asioiden taustalla on.

  15. Nimimerkki kannattajan kanssa aivan samoilla linjoilla. Enemmän saisi juttua tulla joukkueista ja ennakkohehkutusta tulevasta kaudesta.

  16. Niinpä, juttua sitten tulee kun kerjää, ”copy-paste” periaatteella seurojen sivuilta. Ei taida ollapääkaallolla omaa linjaa, eikä toimittajia?

  17. Minkähänlainen farssi tästä samasta aiheesta tulee vuoden päästä!!