Uskomaton rankkari videolla: Maalivahti juoksee laukojaa vastaan

Eilisessä salibandyn kakkosdivariottelussa nähtiin todella erikoinen rangaistuslaukaus, kun entinen liigamaalivahti Juha Kulmala juoksee maaliltaan laukojaa vastaan potkimaan palloa pois.

SB Vantaan rankkaria laukonut Jonne Koskinen ei ollut ainoa Erä Akatemian maalivahdin tempauksesta hämmästynyt, minkä näkee ja kuulee oheisen videon reaktioista.

Tikkurilan Tiikerien kuvaama video on nimetty osuvasti: ”Maalivahti saalistaa”.

46 comments

 1. Täydellistä pelaajan kunnioituksen puutetta maalivahdilta ja vielä entiseltä liigavahdilta. EUK

 2. Miten niin? Oliko Hasek kunnioittamaton hyökkääjää kohtaan ku tuli vastaan puoleen kenttään?
  Tais hyökkääjällä mennä pasmat sekasin, ei riittäny skilssit.

 3. Ai että vielä pelaajan kunnioituksen puutetta… HAH!

  Itsekin tykkään maalivahtina ”syöksähtää” pari kolme metriä laukojan eteen siinä kohtaa kun tämä katsoo palloa. Usein pasmat menee laukojalla tuolloin sekaisin ja yrittää jtn paniikkiratkaisua, yleensä tuloksetta 😉

  …voipi olla että täytyy kokeilla tuotakin joskus

 4. Täysin ”koodiston” vastaista. Jos olisin vastustajan valmentaja lähettäisin heti seuraavassa vaihdossa jonkun muistuttamaan molaria

 5. Miten niin pelaajan kunnioituksen puutetta? Pitäiskö mennä piilloon maalin taakse? Hyvä Mokke.

  Seuraavaksi odotellaan kuka keksii jotain ovelaa jalkasyöttöä.

 6. Jalkasyöttö? Rankkarissa? Mun tietääkseni rankkarissa on vaan yksi laukoja kerrallaan. Vai meinasitko Jymy seinäsyöttöä veskarin kautta?

 7. Ihan legendaarinen suoritus 😀
  Ei kai kukaan nyt ihan oikeasti väitä, että tää on jotenkin sopimatonta maalivahdilta? Suksikaa kuuseen, säännöt on säännöt ja niiden puitteissa saa mennä.
  Eihän peli koskaan kehity, jos virallisten sääntöjen lisäksi on jotkut ihmeen hämähäkkimies-säännöt, joita pitää noudattaa.
  Lisää tällaista kekseliäisyyttä!

 8. Saimooon, niin kuin laulussa sanotaan.
  ”Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onistu..” Ja Petteri Nykyn sanoin voisi vielä lisätä, ”ei saa suuttuu, jos hävii..”

  Todella hienoa toimintaa maalivahdilta Jatka samaan malliin!

  Yhdyn Jussen toteamukseen ”legendaarista…” Kyllä.

 9. Legendaarista. Ja älkää edes miettikö noiden idiotismi ”koodisto”-termien tuomista lätkästä sählyyn!!!

 10. Nolo video ulkopelaajalle. Tosin jos pallo ei olis karannu ni olis nolo video maalivahdille. Pienestä se on kiinni tää elämä.

 11. Huikee suoritus veskarilta. Tän suorituksen vuoksi sääntöjä luultavasti muokataan, että tästä ei tule tapaa. Uusi sääntö kuitenkin tullaan muistamaan case Kulmalana. Aina hienoa jos yksittäinen pelaaja pystyy muokkaamaan tekemisellään sääntöjä.

  Ameriikassa oli lätkässä joskus 80-luvulla yliopistokoutsi joka laittoi aina rankkarin aikana isoimman pakkinsa maaliin. Pakki sit vain yritti kolata näppärän hyökkääjän heti sen lähdettyä liikkeelle. Koutsin ansiosta kenttäpeleejan laittaminen maaliin kiellettiin.

 12. Huikea suoritus veskarilta tilanne huomioiden. Oma jengi johtaa 3-1 ja vastassa ennakkoon lohkon yksi kovimmista.

 13. Hieno oivallus veskarilta! Jos olisi tilanteeseen syöksyny, olis siitä tuomittu uus rankkari ja 2min veskarille maasta pelaamisesta. Nyt meni kyllä sääntöjen mukaan, hyvä kun joillakin on mielikuvitus mukana pelissä!

 14. ”Tän suorituksen vuoksi sääntöjä luultavasti muokataan, että tästä ei tule tapaa.”

  Eiköhän aika monelle pilkunvetäjälle sovi oikein hyvin, että veskari juoksee puoleen kenttään vastaan. Ja nuo kolausyritykset sun muut taitaa olla turhia, ei rankkarinkaan aikana saa rikkoa.

 15. Ei mun tarkoitus ollut kyllä kehottaa rikkomaan. Varmasti moni tekee maalinkin jos on valmiina. Jos ei ole valmiina niin melko helposti pallo liikkuu taakseppäin.

 16. ” Jos olisi tilanteeseen syöksyny, olis siitä tuomittu uus rankkari ja 2min veskarille maasta pelaamisesta.”

  Pitää paikkansa. Toisaalta muistaakseni sääntökirjassa sanotaan, että maalialueen ulkopuolella maalivahti rinnastetaan kenttäpelaajaan. Tarkoittaa siis tässä tapauksessa kahden minuutin rangaistusta maalivahdille ilman mailaa pelaamisesta. Miten eroaa maastapelaaminen ja ilman mailaa pelaaminen toisistaan tässä tapauksessa periaattisella tasolla?

 17. Kunnioituksen puutetta… Jotkut on vaan älyllisesti rajoittuneita. Ei hätää, kyllä äiti ja isi tulee pian kotiin.

  Hienompaa suoritusta saa hakea!!!

 18. keijjo: ”2) Mikäli maalivahti pelin aikana kokonaan jättää maalialueensa, hänet rinnastetaan paluuseen asti kenttäpelaajaan, joskaan hänellä ei ole mailaa.”

 19. Tais hyökkääjällä mennä pasmat sekasin,loistava oivallus Kulmalalta. Tätä se on kun osaa tehdä jotain älykästä ja yllättävää.
  SB Vantaan ja muiden pilkun viilajien turha urputtaa.

 20. Voin sanoa rankkarin ”vetäneenä”, että huikea suoritus mokelta. En usko että täällä on kukaan SB-vantaasta huudellu mitään ton tilanteen suhteen, sillä se oli rohkea veto veskalta lähteä noin pitkälle vastaa, teki sen siinä suhteen täydellsesti, että kun nostin pään ylös ja näin että veska on 2m päässä, ni meni jonkun verran pasmat sekaisin =D Itse en tuohon enää mene, mutta joku muu varmasti vielä menee, kun tollaista on aika mahdoton ennakoida. Onnittelut vielä Kulmalan Juhalle loistavasta suorituksesta!

 21. Aika helppo antaa jäähy ja tuomita uusi rankkari monestakin eri syystä. Kunhan vaan pelaaja pitää päästä kylmänä eikä ala sekoilemaan ja menettää pallon kuten nyt kävi.

 22. Wau, hieno kommentti Jonne, jos se todella olet sitä. Juuri näin, kun joku tekee hienon ja älykkään suorituksen niin Ei se noloa ole, Ei ole vastoin mitään hönökoodistoja, Ei tässämitään uusia sääntöjä tarvita,…Vihdoinkin joku järkevä kommentti, kun nää muuten ihme ruikutuksia…

 23. Tietoa: Kulmala torjunnan kehittäjähän on Erän maalivahtivalmentaja Matti”löde”Lötjönen. Hän on jo muutaman vuoden kaupitellut eri maalivahdeille tuota hullua ideaansa rankkarin torjumiseen. Nyt sitten vihdoinkin löytyi tarpeeksi ”hullu” maalivahti toteuttamaan idean. Ai niin…tietenkin sääntöjenmukaisuus oli tarkistettu etukäteen arvostetuilta tuomaritahoilta. HIENOA MR. KULMALA AIVAN MAAGINEN TORJUNTA!! 🙂

 24. Heheh, ei se ihan niin nappiin selvästikään mennyt mitä hehkutuksien perusteella kuvittelin, sillä veskahan melkein juoksee tuossa ohi ja on aika lähellä että hyökkääjä pääsee sekaantumisestaan huolimatta lyömään palloa kohti tyhjää maalia.

  Jokatapauksessa rohkea temppu ja kun sitten onnistuikin, niin pakkohan tuosta on tykätä 😀

 25. Eiköhän tätäkin kommenttipalstaa lue ottelun pelaajista 75%, tuomarit ja toimihenkilöt, katsojista puhumattakaan.
  Alkaa olla liiton sivujen ohella ainoita salibandymedioita!
  Long live paakallo!

 26. Huikee suoritus! En käsitä miten joku voi dissata tätä. Ja mahtava jäätyminen pelaajalta. Hyvä Mokke!

 27. Huikee molari, huigee öögöni! Ja kukkahattua vaan dissaajille.

 28. Hienoa Jonne ! Noin vastaa fiksu rankkarin vetäjä reilusti , Kulmalan yllättävästä oivalluksesta.

 29. Aivan maaginen suoritus (pikku) mokke!

  Vain jos on riittävän älykäs ja kekseliäs voi keksiä tämän.
  Ei tarvitse sääntöjä muuttaa, kyllä kaverit on jatkossa riittävän hereillä.
  Tämä onnistuu kerran tai kaksi, ihan niin kuin joku Vippi ja maalinkierto rankkari.

 30. Joku kommentoi, että tarkistettu arvostetuilta tuomareilta sääntöjen mukaisuus. Mutta paikalla olleena voin todeta, että toisella tuomarilla ei ollut aavistustakaan oliko kyseinen temppu sallittu vai ei, vaan katseli toista tuomaria kädet levitellen hölmistyneenä. Onneksi toinen tuomari oli tilanteen tasalla ja hieno suoritus hyväksyttiin! Eikäpä siitä kukaan vastustajistakaan purnannut.

 31. Paikalla olleelle: Joo ei oltu näiltä kyseisiltä tuomareilta mitään kyselty, vaan jo paljon aikaisemmin aivan muilta tuomareilta.

 32. Hieno torjunta joo. Sivusta helppo huudella, että veskahan juoksi ittensä jo ohi, mutta varmaan vähän yllätti laukojan:-). Mä oisin melko varmasti ryssinyt kanssa tossa tilanteessa…

  Sovinnolla joo koodistot jätetään ähky lätkään, eikös vaan.

 33. Täällä on kehuttu maalivahtia ja mikäpä siinä. Ovelaa. Kaiken kaikkiaan vaan näyttää siltä, että salibandyyn on vuosien myötä ilmaantunut jos jonkinlaista kikanheittäjää niin pelaajia kuin valmentajiakin. Ehkä seuraavaksi joku hankkii parisataa kiloisen veskan maalinsuulle puhisemaan.

 34. Ihan hauska juttu. Mutta pelitilanteessa olisi tainnut tulla jäähy ilman mailaa pelaamisesta…

 35. Saahan maalivahti pelitilanteessakin pelata palloa jalalla maalivahdinalueen ulkopuolella. Jos oman joukkueen pelaaja ottaa mv-alueen ulkopuolelta lähteneen veskarin antaman jalkasyötön haltuun, tulee vapaalyönti jalkasyötöstä.

  Itse asiassa maalivahti voi pelitilanteessa vaikka ottaa alueensa ulkopuolella oman pelaajan syötön vastaan, kuljettaa pallon alueelleen ja ottaa pallon haltuunsa.

  Nyt alkaa tosin mennä jo aika pahasti ohi tästä rankkarivideosta.

 36. Joo aina oppii uutta, kun lukee sääntöjä. Tämä on jossakin välissä muuttunut seuraavaan muotoon:

  2) Mikäli maalivahti pelin aikana kokonaan jättää maalialueensa, hänet rinnastetaan paluuseen asti kenttäpelaajaan, joskaan hänellä ei ole mailaa.

 37. Onhan näitä vastaavia nähty, ja nähdään varmasti jatkossakin. Itse olen ohjeistanut maalivahtiani siirretyn jäähyn aikana juoksemaan vastustajan maalille maskiin. Toki enemmän iloa olisi kuudennesta kenttäpelaajasta, mutta vastustajalle tulee varmasti ”mitä hittoa?” tilanne eteen, ja se saattaa heidän pelinsä sillä hetkellä sekoittaa, kun keskitytään ihan vääriin asioihin. Lisäksi jos jalkasyötö sallittaisiin minun sarjatasolla, takuulla ottaisin maalivahdin mukaan vaparikuvioihin.

 38. Hämmästynyt: on tullut parikymmentä vuotta pelattua lajia pääasiassa maalissa ja mun mielestä tuo sääntö on ollu sama aina. Muistaakseni ainakin jo joskus -95 kävin potkimassa pitkiä läpisyöttöjä laitojen yli.

 39. En kyllä ymmärrä.. Kehutaan maalivahtia. Ainoa huono puoli tuossa tilanteessa on pelajaan käsittämätön kyvyyyömyys olla harhauttamatta vastaan voimakkaasti juoksevaa mailatonta pelaajaa!

 40. No tapasahhan se on tuoki rankkari torjua :DD Mitä valittamista ?? Pelaajien pitää vaa varautuu , et me moketki osataan kikkoja 😉

 41. Missä vaiheessa se veska saa lähteä juoksemaan vastaan? Vihellyksestä vai siitä, kun pallo lähtee liikkeelle? Eli siis koska katsotaan suoritus alkaneeksi? En löytänyt sääntökirjasta ja ahdistaa.

 42. Hienoa. Jos maalivahdilla olisi havaittavissa puutoksia pelaajan kunnioituksessa maalivahti olisi niin sanotusti ”sukittanut” eli kampannut kyseisen pelaajan ja naureskellut perään. Henkilökohtaisesti arvostan maalivahteja joilla riittää sisu kyseiseen tempaukseen. Niin jääkiekossa kuin salibandyssä vaaditaan maalivahdilta taidonlisäksi oveluutta. Kyseinen temppu oli häikäisevä ja häikäilemätön osoitus juuri näistä kyseisistä ominaisuuksista. Hyvää jatkoa jokaiselle maalivahdille joka on kommentoinut tätä videota.