Floorball Circus esittäytyy tänään Energia Areenalla

Tommi Aro ja Mika Savolainen esiintyvät Floorball Circuksen promovideolla.

Tommi Aro ja Mika Savolainen esiintyvät Floorball Circuksen promovideolla.

Salibandyliigan Floorball Circus -konsepti esittäytyy keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla, jonka kaukalossa iskevät klo 18.30 yhteen helsinkiläinen Tapanilan Erä ja Classic Tampereelta.

Erä-Classic-kamppailu on myös Nelonen Pron viikon salibandyottelu. Nelonen Pron lisäksi ottelun voi katsoa Veikkaus TV:stä.

Erän ja Classicin yhteinen historia vilisee värikkäitä kohtaamisia, ja tiet veivät viime kaudellakin yhteen tavallista useammin. Liigassa Classic sumensi Erän muuten mainiota syksyä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tampereella 10-4-voitollaan, mutta kotona Mosahallissa Erä oli hereillä, ja helmikuun liigakierroksella pisteet jaettiin värikkäässä väännössä tuloksella 6-6.

Kauden unohtumattomin yhteenotto nähtiin kuitenkin tammikuussa Tampere Areenalla Erän ja Classicin ratkoessa Suomen Cupin voiton. Ennakkosuosikki Classic karkasi heti ensimmäisellä kymmenellä minuutilla 3-0-johtoon mutta Erä ei antautunut vaan tuli rinnalle jo ennen taukoa. Jatko olikin helsinkiläisten juhlaa kun ensin Mikko Sipilä ja viimeisellä kympillä vielä Mika Moilanen laukoivat hattutempun Erän voittaessa 9-3.

Tämän kauden Erä on aloittanut voittamalla kotona NST:n ja kirjauttamalla vieraissa tasapelin Josbaa vastaan sekä tappiot syksyn hurjassa vireessä oleville TPS:lle ja Happeelle.

Classicilla on kolmesta voittoa kun valmentajakseen nuorten maajoukkueluotsi Jarkko Rantalan saanut ryhmä on kaatanut niukasti Ilveksen, murskaavasti Kooveen ja erikoisissa 18-12-maalitalkoissa OLS:n.

Erän alkukierrosten tehokkaimpia ovat olleet Pasi Laitila (3+3), Tom Strömsten (3+2), Mikko Pasanen (3+1), Tomi Palin (3+1) ja Tommi Aro (2+2).

Classicin pistekärjessä komeilevat Lassi Vänttinen (4+7), Ville Matikainen (6+1), Jussi Piha (3+4) ja nuori Markus Kulmala (4+2).

Lisää tapahtumasta Tapanilan Erän sivuilla. Floorball Circuksen promovideon voi katsoa tuosta alta.

Keskiviikkona pelataan myös toinen miesten liigaottelu, kun Koovee ja Oilers kohtaavat Kaukajärvellä. Ennakkoa pelistä voi lukea Salibandyliigan sivuilta.

8 comments

  1. Onkos tästä konseptista ollut jotain hieman tarkempaa kuvausta jo esillä? 🙂

    Hyvä että jotain puuhaavat markkinointipuolella. Laji tarvitsisi kyllä vähän parempaa brändäystä. En sit tiedä jotta onko tämä sitä, toivottavasti.

  2. Oli joo aikamoinen sirkus. Peli oli hyvä ja jännittävä eli päätuote oli kunnossa. Mutta onko kyseessä jotain erikoista, kun paikalle rahdattu yksi klovnin näköinen tirehtööri ja kulmaan pystytetty yksi vetotutka?

  3. Peli oli viihdyttävä mutta missä oli Circus? Tosiaan, pallotutka, pomppulinna ja Jusu Lounela pelleasussako sen tekee, not. Eli aika huono yritys saadaa lisää UUTTA yleisöä jatkossa näillä tempauksilla. Odotukset oli etukäteen korkealla, pettymys jäi käteen oheistoiminnasta.

  4. Lähdin kaverini kanssa peliin, kun hän halusi viedä tapahtumaan kolmevuotiaan kummipoikansa. Tapahtuma oli pettymys. Pieni pomppulinna yhdessä kulmassa, yhdessä laukaisututka vähän isommille lapsille. Kasvomaalaustakin piti tietääkseni olla, mutta vastauksena oli, että naisten joukkue ei saapunutkaan paikalle tekemään niitä. Olihan hallin molemmin puolin Speden Speleistä tuttu nopeustesti, jossa näytti hintana olevan 1 euro.

    Aika pelin lopussa tirehtööri puhui mikkiin jotain Circuksesta ja tämä pieni poika tuli ulos pomppulinnasta ja kysyi ”joko se Sirkus alkaa?”

    Hieno idea -> huono toteutus!

  5. Kyllä tuo Sirkus-teema oli erittäin pahasti liiottelua, jopa harhaanjohtamista !
    Yksi tirehtööri paikalla, mutta ei hajuakaan itse sirkuksesta. Osa lapsista pettyi, sillä odottivat varmaan klovnia, akrobatiaa ja jotain olennaista todella sirkukseen liittyvää.
    Kuvittelin itse, että ainakin ennen ottelua ja erätauoilla olisi ollut muutama esiintyjä todella sirkuksesta mukana.
    Seuraavan Sirkus-tapahtumaan asia lienee korjattu, sillä sirkus-esiintyjiä saa mukaan, kun vain haluaa !
    Itse ottelu oli hyvää salibändymainosta ja Kiitos ERÄ!

  6. ”Floorball circus” on siis lastentapahtuma, jossa tärkeimmässä osassa ovat pomppulinnat, kasvomaalaukset ja sirkuspellet. Tapahtumaan ei tulla katsomaan salibandyä, vaan tuodaan lapset leikkimään. Onko tämä tosiaan oikea tapa markkinoida lajia?

    Salibandyottelu ei saa ajautua tapahtumassa sivuosaan. Ihmiset pitää saada paikalla lajin takia. Kyllähän liigan katsojakeskiarvoksi saadaan vaikka 5000: tehdään vain sopimus sm-liigan kanssa, että salibandyä pelataan jossakin hallin nurkassa aina erätauoilla.

    Erä-Classic ottelun 1900 katsojasta valtaosa oli pikkulapsia, joita ottelu ei kiinnostanut millään tasolla. Tässä liiga huijaa itseäänkin.