Ikää 18 vuotta, tehopisteitä 18 ja liigan pistepörssin ykköstila

Happeen Peter Kotilainen teki sunnuntaina kahdeksan tehopistettä Karhuja vastaan. Kuva: Henri Käck - Jokuroti.com

Happeen Peter Kotilainen täytti 18 vuotta syyskuun alussa. Kuva: Henri Käck - Jokuroti.com

Miesten Salibandyliigan pistepörssin kärjessä komeilee sunnuntain kierroksen jälkeen mielenkiintoinen nimi. Happeen Peter Kotilainen, 18, iski Loviisan Toria vastaan tehot 1+3 ja nousi pörssikärkeen.

Kotilainen on kerännyt kuudessa ottelussa yhteensä tehot 10+8=18. Pistepörssin toisena on yhtä monta tehopistettä, mutta yhden maalin vähemmän tehnyt SSV:n ja Suomen maajoukkueen sentteri Harri Forsten.

Happee nitisti Kotilaisen pelivireen siivittämänä vieraissa Loviisan Torin 7-4. Tor-voiton myötä Happeella on kasassa kuudesta ottelusta kuusi voittoa.

Jyväskylän seudulla Kotilaisen hurja vire ei välttämättä tule yllätyksenä, mutta suurelle yleisölle nimi on vielä tuntematon – tai ainakin etunimi. Peter (synt. 1994) on nimittäin jo neljäs Kotilaisen veljessarjasta, joka pelaa Salibandyliigaa. Pasi (1978) on jo lopettanut pelaajauransa, Paul (1988) pelaa Kooveessa ja Panu (1991) Peterin kanssa Happeessa.

Peter Kotilainen osoitti jo viime kaudella A-nuorissa, että potentiaalia on vaikka mihin. Happee otti peräti viidennen peräkkäisen A-nuorten mestaruuden ja Kotilainen keräsi hurjat pisteet. 22 runkosarjaottelussa hän keräsi tehot 60+45=105. Sama tahti jatkui pudotuspeleissä: 10 ottelua, 38 tehopistettä.

Miesten Salibandyliigan runkosarjassa Kotilainen pääsi viime kaudella kokoonpanoon vain kuusi kertaa. Pudotuspeleissä vastuuta tuli jo aavistuksen enemmän: neljä ottelua ja viisi tehopistettä.

Jo peliotteista voi päätellä, että itseluottamusta ei Peter Kotilaiselta puutu. Myös puheet ovat kovia. Nuorukainen ilmoitti ennen kauden alkua Jatkuvaa Syöttöä -sivuston haastattelussa kuka on paras Kotilainen:

– Minä. Katso pörssi.

–––

Miesten Salibandyliigan pistepörssi.

Loviisa-Happee-ottelun tilastot. Ottelutarinaa Loviisan sivuilla ja Östra Nylandissa (ruotsiksi).

–––

Sunnnuntain muissa Salibandyliigan otteluissa SPV kaatoi OLS:n vieraissa 10-3, Classic Josban niin ikään vieraissa 8-5 ja SSV NST:n kotihallissaa 7-5. Koko kierroksen tehokkain pelaaja oli SPV:n Sami Koski, joka keräsi tehot 4+3.

14 comments

  1. Joo propsit Peterille. Happee oli kaikenkaikkiaan hyvä ja liikkuva koko ajan mutta tämä kaiffari kyllä erottui joukosta vahvoine haastoineen ja nopeine jalkoineen. No Jyväskylässä sitten katsotaan uudestaan!

  2. Puolustaako tämä Peter? A-junnupeleissä viime kaudella ei paljon omalle maalille ehtinyt.

  3. Puolustaako? No mitä väliä siellähän on neljä muuta ja molari sitä varten. 🙂

  4. Lähteenmäki onnistui todella hyvin ssv-nst pelissä, mikäli tarkoitus oli tehdä peli jännäksi.

  5. kun tekee vastustajan päätyyn, niin ei tarvii tulla puolustamaan. Kädet pystyyn ja kävellen vaihtoaitioon.

  6. Hurjat tehot on. Viime kaudella A-nuorissa oli myös toiseksi paras maalintekijä. Jari Hankkio pelasi yhden matsin vähemmän, mutta teki yhdeksän maalia enemmän.

  7. Peter pelasi tosiaan yhden pelin enemmän, ja teki 9 maalia vähemmän.
    Syöttöpisteitä nakuttelikin sitten 20 enemmän..

  8. Ja sehän automaattisesti tarkoittaa ettei kaveri puolusta jos on tehokas hyökkäyspäässä?Ihmejargonia.

  9. Kai jokainen käsittää ettei 105 tehopisteellä voi mitään parhaan puolustavan hyökkääjän titteliä tavoitellakaan.

  10. Faktahan on että ei Kotilainen puolustamisesta juuri ymmärrä mutta ei nyt kele tarvitsekaan kun ratkaisutaidot on suoraan jeesukselta.