Kooveelle niukka voitto Ilveksestä – ”Ihan kuin Järviöllä olisi ollut liimaa näpeissä”

Koovee palasi miesten Salibandyliigassa voittojen tielle kaataessaan Ilveksen vieraissa lauantaina lukemin 7-6. Voitto oli Kooveelle helpotus kolmen tappiollisen kamppailun perään.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, toinen meni Kooveelle ja kolmannessa Ilves näytti kaapin paikan, vaikkei voittoa onnistunutkaan saalistamaan.

– Kaksi erää peli oli hyvää ja jatkettiin selkeästi siitä minkälainen TPS-pelin 56-minuuttinen oli. Toisen erän alku erinomainen. Kolmannessa erässä henkinen kipsi iski taas pahaan paikkaan. Tärkeää kuitenkin, että voitettiin ja erityisen tärkeää, että voitettiin vaikka peli meni henkisesti vaikeaksi, analysoi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki.

Kooveen tiedotteen mukaan ottelu tarjoili hyvää viihdettä koko 60-minuuttisen ajan. Kummankaan puolustusta ei voi eritoten kehua, mutta maalivahteja kyllä. Isäntien tolppien väliin kesken pelin astellut Aki Hänninen oli mies paikallaan. Vieraiden Joni Järviö oli myös hyvä ja valittiin oikeutetusti ottelun parhaaksi.

– Eka erä oli tasainen. Toisen erän alkuun tultiin ihan höntsäilemään. Käsittämätöntä. Ollaan monessa pelissä oltu hyvin mukana, mutta pienet lapsukset kostautuvat toistaiseksi. Järviö oli kyllä mahtavassa vireessä tänään, ihan kuin liimaa olisi ollut näpeissä, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Risto Koljonen.

Ilves-Koovee-ottelun tilastot. Otteluraporttia Ilveksen ja Kooveen sivuilla. Tämän jutun lopusta voi katsoa ottelun lehdistötilaisuuden ja Kooveen Samuli Salomaan ensimmäisen liigamaalin (0-1-maali).

Lauantai-illan toisessa miesten liigakamppailussa Oilers haki komean voiton Seinäjoelta, kun SPV kaatui lukemin 12-5. Raporttia ottelusta voi lukea sekä SPV:n että Oilersin sivuilta. Markku Tauraman kuvat SPV-Oilers-ottelusta.

7 comments

  1. Mukava lukea peliraporttia, kun löytyy linkit suoraan pöytäkirjaan ja seurojen raportteihin. Saisivat laittaa liigankin sivujen raportteihin loppuun aina linkin pöytäkirjaan, ennen nämä tosin löytyivät. Pieni vaiva, mutta lukijalle säästää vaivaa.

  2. Seinäjoella päähän kohdistunut taklaus, rangaistus 5 minuuttia mutta ei mitään jälkirangaistusta. Liigan olisi syytä nyt puuttua näihin vahigoittamisiin, varsinkin kun telojana oli maajoukkue puolustaja, siis kyseenalainen esimerkki nuorille.
    Jääkiekossa vastaavasta olisi tullut kolmen ottelun pelikielto mutta salibandyssä tälläinen sallitaan, eikä muuten ollut ensimmäinen kerta.

  3. Omasta mielestä ei ollut tarkoituksenmukainen tuo Väänäsen taklaus. Toki 5 minuutin arvoinen, mutta nyt jäitä kypärään kukkahattu-setä.

  4. Tommonen ei vaan kuulu lajiin missä ei ole suojia, oli aika ikävän näköinen taklaus, on niitä punaisia kortteja tullut helpomminkin, mutta hyvä kun edes sai sen 5 min, joka taisi ratkaista peliä aika tavalla. Näytti kyllä aika tarkoituksenmukaiselta ?

  5. Japille: salibandyssä ei käytetä kypärää pään suojana joten siihen kohdistuvat taklaukset ovat todella tuomittavia.

  6. Haloo!

    Kuuluuko päähänkohdistuneet taklaukset salibandyyn? Tai tarkemmin, kuuluuko avokentän pysäytykset vakavilla seurauksilla salibandyyn? Vaikka olisikin vahinko niin seuraus on se joka ratkaisee. Niin Väänäsen kuin Kivilehdonkin tilanteissa tarkoitus on ollut pysäyttää vastustaja, jonka seurauksena on toisen sairasloma vielä jatkuu ja toisella on huhujen mukaan nenässä tikkejä ja hammas lohjennut. Ville Peltonenkin sai huolimattomuudesta ja VAHINGOSTA 4 peliä pelikieltoa, koska vastustaja loukkaantui.

  7. niin, liigalla olisi kyllä syytä herättää keskustelu pelaajien turvallisuudesta ja myös vastustajan kunnioittamisesta vai jäädäänkö odottamaan kunnes tapahtuu jotain ikävämpää?
    Selkeä kannanotto tähän Väänäsen tapaukseen voisi olla varoittava esimerkki..