Kooveelta komea nousu voittoon – Kuusi maalia kymmeneen minuuttiin

Tampereen Koovee teki lauantaina Pasilassa komean nousun SM-hopeamitalisti SSV:tä vastaan. SSV johti ottelua kahden erän jälkeen jo 3-0, mutta tamperelaiset nousivat ryminällä voittoon vieden päätöserän peräti 6-1 ja koko ottelun lukemin 6-4.

Ottelun ensimmäinen erä päättyi maalittomana. Toisessa SSV meni johtoon Niclas Meyerin, Juho Järvisen ja Markus Olkkosen maaleilla. Kolmanteen erään mentiin SSV:n johdossa 3-0, mutta Koovee tuli päätöserään hurjana.

Miro Lehtinen (1+2) aloitti Kooveen maali-ilottelun ajassa 45.31. Tästä seurasi vajaan kymmenen minuutin jakso, jonka aikana vieraat tekivät kaikkiaan kuusi maalia ja käänsivät tilanteen 3-0:sta 3-6:een. Eemeli Salin, Teemu Häkkinen ja Lassi Ylisiurunen avasivat kauden maalihanansa, minkä lisäksi Lasse Salminen teki tamperelaisille kaksi erittäin tärkeää osumaa.

SSV:n Juho Järvinen osui vielä lopussa, mutta SSV ei päässyt 4-6:tta lähemmäksi. Vastaavia nousuja myös Koovee on saanut viime vuosina todistaa SSV:ltä, mutta nyt osat vaihtuivat.

– Kolmanteen erään painotettiin, että jatketaan ihan samalla tavalla kuin aiemmin, mutta ajetaan enemmän maalille. Ammuttiin enemmän. Täytyy sanoa, että kauden paras erä. Pelattiin loppuun asti eikä murruttu, Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki tiivisti kolmannen erän.

– Kohtuu maukas nousu kolmannessa erässä…, Kooveen 16 torjuntaa kerännyt maalivahti Joni Järviö puolestaan iloitsi Twitterissä ottelun jälkeen.

SSV:n maalissa Henri Toivoniemelle kirjattiin vain 10 torjuntaa. Eilen vatsavaivoistaan SSV:n tiedotteessa kertonut Mikael Järvi pelasi ja syötti helsinkiläisten maaleista kaksi.

Ottelupöytäkirjaan. Mia Alenin kuvapaketti ottelusta.

Tampereella Ilves näytti ottavan maukkaan kotivoiton Loviisasta johtaessaan toisessa erässä jo 5-2 ja vielä lopussa Joni Henttosen maalilla 6-5. Loviisa kuitenkin nousi Niklas Niirasen maalilla tasoihin vain 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Pisteet tasattiin jatkoajan jälkeen lukemin 6-6. Ottelupöytäkirjaan.

8 comments

1. ”Loviisan Tor tekee protestin toimitsijavirheestä tilanteessa
    32:01.”

2. Jospa taas avaisi tuon sanaisen arkun..yllätys kyllä en tällä kertaa kommentoi Raholan toimitsijapöydän ja ertuomarikaksikon ( Heikkilä& Lähteenmäki)sekoiluja,koska niistä taatusti..tai sitten ei..kuullaan vielä..mutta että vielä kahden loviisalaislehden (liikkuvat mukana vieraspeleissäkin )työtä vaikeutetaan..tyyliin ”ja täällä ei sitten lähikuvia oteta”menee kyllä aika syvältä..poistettiin kaukalosta pelin jälkeen…TOPI NASKALI..menehhän tänään illan jumbofinaaliin ja kerro sinä paljon muoilmaa nähneenä ja kuvanneena jotta tuo IPAN henkilökunta vois jo tulla alas sieltä puusta !! Ja onnex ei tälläkaudella enään tarvitse ,Ipan ohjelmalehtisen kannesta,RAHOLA_AREENASSA vierailla….Sorry kirjoitus virheet

3. Tais mennä Torin rahat kankkulan kaivoon:
    ”Tilanne johtui siis siitä, että ottelun varsinainen pelikello ei lähtenyt liikkeelle Loviisan pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Käsiaika kuitenkin kävi ja Ilveksen pelatessa kahden miehen alivoimalla, toisen jäähyllä olleista pelaajista olisi pitänyt päästä pois jäähyltä ennen kuin kavennusmaali syntyi. Näin ollen molemmat pelaajat pääsivät pois jäähyaitiosta maalin syntyessä.”

Jos ei pysty 30 tunnissa analysoimaan, mikä on protestin läpimenomahdollisuus, niin saakin maksaa.

4. Haluaisiko joku selventää, että mitä tuo peehoo.Loviisa kirjoitti, itse en saa mitään selvää. Joku ilmeisesti mättää tai jotain?

5. Eilen pelissä olleena voin sanoa, että oli syytäkin järkkärien tulla toimitsijapöydän ja loviisafanien väliin. Loviisafanit käyttäytyivät sen verran agressiivisesti pelin toimitsijoita kohtaan, että järkkäreitä ei voi syyttää huonosta toiminnasta. Ihmettelen muutenkin ”fanitusta”, jossa keskitytään huutelemaan tuomareille, vastustajille ja toimitsijoille.

6. Eipä ehtinyt tänään erinäisten juhlien takia Raholaan. 🙁

Eilisestä haluan kertoa vain sen mitä itse näin/kuulin.

Loviisalaisten fanien käytöksestä/huuteluista en huomannut mitään eroa siihen,mitä kaikki muutkin ihan minkä tahansa joukkueen kannattajat esittävät tuomareille.Suoraan kotijoukkueeseen kohdistuneita huutoja en huomioinut yhtään.Ääntä he pitivät alusta asti ja kannattivat omiaan….olisi kiva vielä joskus päästä kokemaan Loviisan huuma! 🙂

Ottelun jälkeen seurasin tilannetta VAIN hetken,sen verran jotta pääsin kuulemaan,kun vieraiden päävalmentaja asiallisesti ilmoitti,että asiasta tehdään protesti.Siihen mennessä eivät ainakaan vieraiden fanit eivät käyttäytyneet mitenkään uhkaavasti….mitä sen jälkeen tapahtui,en tiedä!Kuitenkin ihmettelen,että/jos paikalta poistettiin pressikortilla varustautuneita ihmisiä.

Itse tapauksesta en sano mitään,koska kukaanhan ei tietenkään katsonut kelloa,miten se lähti käymään tai ei lähtenyt käymään.Sekunneistahan asiassa oli kyse….ja ne kyllä kieltämättä meni nopeasti….mutta kuten sanoin,en tiedä mitä tapahtui,enkä sitä mitä toimitsijapöydän ääressä juteltiin tuomareiden,toimitsijoiden ja kapteenien kesken.

Lopputulos 6-6 oli kuitenkin mielestäni oikeus….kumpikaan ei ollut eilen parhaimmillaan,eikä hallinnut peliä siten,että olisi ansainnut voiton.