Liigassa kolmen pelin keskiviikko – avauserässä hiljainen protesti?

Keskiviikon liigaotteluissa nähdään, istuuko yleisö avauserän hiljaa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelataan tänään keskiviikkona kolme ottelua. Avauserä saattaa ainakin Turussa TPS-Koovee-ottelussa olla normaalia hiljaisempi protestina TPS:n ykkösfanin viime viikonlopun Ilves-ottelussa liian äänekkäästä kannustamisesta saamastaan palautteesta.

Pääkallo.fi kertoi maanantaina, miten Turun Palloseuran äänekäs fani Tero Töyrylä menetti rumpunsa pelin ajaksi rumpusäestyksellä liian äänekkäänä koetun kannustamisen takia. Tämä on kerännyt uutisen kommenttiosastolle ison määrän kommentteja puolesta ja vastaan.

Tästä suivaantuneena Töyrylä vetoaa nyt salibandy-yleisöä olemaan keskiviikkona hiljaa avauserän ajan. Hän itse on käynyt ostamassa TPS:n kotiottelua varten triangelin.

– Vetoan TPS-KV pelin yleisöön, että se 1. erän ajan kunnioittaisi pelaajien suorituksia hiljaisuudella. Toivon, että yleisö hillitsee itsensä myös kotijoukkueen tehdessä maaleja, eikä intoudu osoittamaan tunteitaan. Triangelin käyttö kohtuullisessa määrin ja hyvin hillitysti sallittua. Täytyy muistaa, että aina on joku, joka saattaa häiriintyä, Töyrylä kirjoittaa Twitterissä.

Nähtäväksi jää, leviääkö sama myös muihin keskiviikon peleihin. Pääkallobloggaaja Jani Hakkarainen on lauteilla raportoimassa Twitteriin tuoreeltaan Classic-Loviisa-ottelusta ja Timo Mäkynen Erä-Nokia-ottelusta.

15 comments

  1. Hyvä, hyvä! Vähän kuittia ahdasmielisille tampereleisille. tampere on aina ollut punainen ja perinteisesti punaisten riveissä on suhtauduttu vihamielisesti erilaisuuteen ja ihmisten omiin mielipiteisiin.

  2. Tero, mene itseesi. Oma käytöksesi on yhtä vallattoman lapsellista kuin näiden ehkä ylireagoivien järjestyshenkilöiden/muiden kannattajien hälyä nostattaneessa ottelussa. En ota pätkääkään kantaa Ilves-TPS ottelun tapahtumiin (peliin tai katsomoon), kehoitan vaan itseäsi jatkamaan kannustustoimintaasi mutta aikuistumaan muiden tempaustesi ja lausuntojesi kanssa.

    Onko 15mins in fame noussut kupoliin ja tarkoituksella provosoit lisää?

  3. Ko. tepsifanille, itse nostan hattua että katsomoissa on näitä persoonia ja toivon että niitä myös tulee lisää. En ilves matsissa ollut joten en myöskään ota kummankaan puolta, mutta uskoisin että molemmat ovat astuneet tietyn rajan yli, fani on ehkä rummuttanut liiaksi ja ehkä Järkkärit ylireagoi ottaessa rummun pois. Molempien on syytä katsoa peiliin että onko omassa tekemisessä jotain vikaa. Kannustaminen on kannustamista vain tiettyyn pisteeseen asti. Tampereella kunnioitetaan peliä ja pelaajia seisten taputtaen 30s ottelun alusta ja loppupeli kunnioitetaan hiljaisuudella…;) koska salibandyyn saadaan tor.n lisäksi oikeita faniryhmiä? Classicilla oli jokunen vuosi takaperin mainio hurmos ryhmä joka osasi kannustaa, piti sopivasti ääntä ja parhaana ominaisuutena jopa kettuili omille. Harmi että ukot ovat joko aikuistuneet liikaa tai juoneet itsensä hengiltä, molemmat ovat pelottavia ajatuksia…

  4. Lopeta Tero jo! Keskity kunnioittamaan läheisiäsi katsomossa. MINÄ-asenteella ei saada kuin pahaa mieltä ja suuria otsikoita.

  5. Ihan sama onko tässä vaiheessa minä-asenne vai ei. Jatkuvan syötön haastattelun perusteella ei ole. Mutta ilmiö on kerrankin saatu salibandyssa kannattamisen suhteen. Onko suomalaisten aina pakko kritisoida kaikkea, mikä saa julkisuutta? Kyseinen kaveri vaikuttaa varmasti samalla myös muiden kannustamiseen. TPS ja vastustaja-joukkueen.
    En tiedä mitä mies on ’huudellut’ muttei varmasti ole yhtä karua kuin mitä 1000-päiset SM-liigan fanikatsomot huutelevat. SIIHEN verrattuna siis yksi fani joka varmasti on noin fanaattiseksi yksi suomen asiallisimmista(ainakin uskaltaisin uskoa ettei sieltä paljon veetä ja veen homohuuteluita tule) faneista tekee pientä protestia tai jatkaa omaa ’momentumiaan’ on aika pientä.
    Eikö jengi tajua, että olkoot lapsellista, aikuisellista tai mitä tahansa, niin tälläiset asiat tuovat sitä kaivattua lisäväriä koko lajille. Nyt se on sitä, että 10 vuotiaat fanittaa koska se on hauskaa, 12-30v on hiljaa koska jos taputtaa niin joku vieressä voi kelata musta vaikka mitä. Sitten on se pari faijaa jotka huutelee dumarille.
    Pääosin mies kuitenkin saa hymyä ja ketjureaktion katsomossa fanituksen suhteen. Varmasti siellä lähtee alitajuisesti hiljaiset taputtamaan, taputtajat päästämään ääniä, äänen päästäjät huutamaan jne.
    Suomalaisen käsitys aikuistumisesta on vain helvetin tylsä ja nöyrä persoona. Pelkkää mielikuvituksen loppumista.

  6. Terveiset Terolle ja muille!
    Kaikissa sisä tapahtumissa on myöskin olemassa desipeli rajat.
    On eri asia osata soittaa rumpua kuin hakata sitä järjettömästi. Teroa pyydettiin pariin kertaan soittamaan rumpua kohtuudella eikä hakkaamaan järjettömästi. Toinen vaihtoehtohan olisi ollut poistaa myös Tero katsomosta, soitettuaan suutaan järjestyksenvalvojalle. On turhaa kritisoida järjestyksenvalvojien toimintaa jos vajaan 5 min aikana tulee toistakmmentä valitusta järjettömästä hakkaamisesta ja metelistä, millä ei ollut mitään tekemistä rumpujen soittamisen kanssa.
    Myöskin Teron tulee huomioida muitakin kuin vain itseään.
    Kannustaminen on AINA toivottua niin vieras kuin kotijoukkueen fanien keskuudessa mutta älyttömyydet pois.
    Toivotan Teron ilomielin tervetulleeksi Nokian krP:n peliin ja rumpu vaan mukaan.

  7. Tero on saanut nyt toivomansa annoksen julkisuutta, mitä myös kirjoituksillaan ansiokkaasti pyrkii kasvattamaan. Olisiko jo aika siirtyä käsittelemään peliä ja pelaajia ? Tämä rumpukeissi alkaa oleen jo käsitelty.

  8. hmm….

    hyvin mielenkiintoisia mielipiteitä, mutta jäin kaipaamaan tietoa, että mistä niitä triangeleita voi hankkia?

    Ihmettelee,
    Jini

  9. Hienoa Tero, tällaista kaivataan Ilves kannattajista huolimatta.
    Jatka samaan malliin, kyllä korvaongelmaiset osaavat jäädä kotiin.
    Tällaista tosiaan kaivataan Suomen oloihin ja kannustamiskulttuuriin.

  10. heh, ehkä vähän rohkeaa leimata kaikki Ilves fanit muutaman mamman takia, jotka ovat karanneet hellan ääreltä.

    Näistä mammoista tuli mieleen viime kesältä eräästä katusählyturnauksesta tapaus jonka todistin. Jotain alle 15v poikia pelas vastakkain. Voitte varmaan kuvitella, että aika isoja koko eroja tuon ikäisissä. No yksi näistä pienemmistä sitten kaatui kontaktin seurauksesta ja nämä äidit pimahtivat aivan täysin. Hirveä huutaminen vastapuolen pelaajille ja tuomarille loppu pelin ajan. Eivät päästäneet poikiaan kättelemään pelin loputtua vaan huutaminen jatkui. Hienoa kasvatustyötä tekevät.

  11. Satuinpa olemaan tuossa Ilves – TPS pelissä ja kyllä Tero mätti rumpua aika huolella. Mutta ongelma mielestäni on se, että miehellä on virvelin matto päällä, joka tekee rummun äänestä terävän ja todella diskanttipitoisen. Joka ottaa korviin, varsinkin jos istuu kovin lähellä. Näin n. viikkoa aikaisemmin KRP – Tor pelin ja Tor:in kannattajilla oli rumpuja kaksin kappalein, mutta käyttivät rumpuja joissa kyseistä mattoa ei ollut. Mökää oli mutta ei ottanut korviin samalla lailla kuin tämän TPS:n kannattajan.
    ( Trackersin vielä ollessa liigassa oli kotipeleissä useitakin rumpuja, tomeja ja lattiatomeja, eikä sekään särkenyt korvia mielestäni siinämäärin kuin yksi virvelirumpu ( jossa matto päällä ) ).
    Arvostan näitä sekopäitä jotka käyvät vieraspeleissä kannattamassa omiaan ja pitävät mökää. Tapahtukoon se kuitenkin hyvässä hengessä, eikä muiden viihtyvyyden kustannuksella. Lapset ovat varsinkin herkkiä koville äänille ja toivoisin, että se ei estäisi isien ja äitien peliin menoa, kun ei voi ottaa lapsia mukaan esim. häiritsevän metelin takia.

  12. Olkaa rauhassa Raholassa! Mekastelen iloisesti jatkossa vain halleissa, joissa meillä kaikilla on kivaa yhdessä.

    Tälläinen tuli vaan niin yllätyksenä, puun takaa, että en voinut uskoa. Toki kunnioitan jatkossa teidän rauhaanne Raholassa. Ilman muuta. Eikä tämä ole mitään piikittelyä!

    En ole koskaan halunnut olla häiriöksi tai aiheuttaa mitään ongelmia. Ennen en ole tällaista palautetta saanut & muutmassa sadassa matsissa on tullut möykättyä.

    Osaan seurata pelejä ihan hissuksiinkin. Seuraan ihan valtavasti salibandypelejä, suurimman osan niistä ihan hissuksiin ja millään tavalla huomiota herättämättä.

    Tämä olkoon nyt viimeinen kommentti minua käsittelevään juttuun (mahdollisesti jatkossa käsitteleviin juttuihin). Eihän näihin jutun aiheen kuulu kommentoida (paitsi nimimerkin takaa). Eikä se kyllä mitenkään viisasta olekaan!

  13. Hei Tero!
    Nokian KrP:n peleihin olet erittäin tervetullut soittamaan rumpuasi. Kannustus luo hienoa tunnelmaa. Edellisessäkin kotipelissämme kaksi juniorijoukkuetta paukutti kannustusrumpuja koko ottelun ja se toi hienon tunnelman peliin.
    Joten älä nyt vielä Raholaa kokonaan hylkää. Toimimme Ilveksen kanssa kumpikin samalla kentällä, mutta omilla ohjeillamme.
    Halli on kuitenkin sen verran iso, että vaikka rumpuja soitettaisiin toisessa päädyssä, jää toinen pääty lapsiperheille.

    Terveisin,
    Marko Salmela
    Nokian KrP