Mopo lähti käsistä Ilves-TPS-ottelussa – ”Aivan järjettömiä ajeluyrityksiä”

Teemu Varis ja Risto Koljonen kommentoivat Ilves-TPS-ottelun kuumaa päätöserää lehdistötilaisuudessa. Kuva: YouTube

Teemu Varis ja Risto Koljonen kommentoivat Ilves-TPS-ottelun kuumaa päätöserää lehdistötilaisuudessa. Kuva: YouTube

TPS jatkaa vahvaa menoaan miesten Salibandyliigassa. Lauantai-iltana kaatui Ilves Tampereen Raholassa lukemin 8-5. TPS:n voiton takuumiehinä häärivät jälleen Miko Kailiala ja Teemu Aaltonen.

Salibandyliigan pistepörssin kärkeen Ilves-ottelun myötä kivunnut Kailiala summasi tehot 3+2. 19-vuotiaalla laitahyökkääjällä on nyt kasassa kuudesta ottelusta 13 maalia ja neljä syöttöä.

Kailialan sentterinä pelaava Aaltonen nakutti tehot 2+2. FoSun divarijoukkueesta TPS:ään siirtynyt Aaltonen on pistepörssin viidentenä tehoilla 3+11.

– Pallollisista kentistä ykkönen oli jälleen niin vaarallinen kuin heidän täytyykin olla. Kakkosen pallollisessa tekemisessä on vielä paljon työtä, mutta sekin varmasti tulee aikanaan kun saamme viisikkoharjoituksia enemmän alle, TPS-luotsi Teemu Varis kommentoi TPS:n sivuilla.

– Voiton avain löytyi taas hyvin organisoituneesta ja tiiviistä pallottomasta pelistä. Kaksi kertaa kaveri pääsi tekemään maalin 5-5 -tilanteesta ja molemmat olivat räikeitä omia virheitä, Varis lisäsi.

Ilveksen viikonloppu oli kaksijakoinen, sillä perjantaina irtosi kauden ensimmäinen voitto Lappeerannasta, kun NST kaatui komeasti Antti Naskalin jatkoaikamaalilla.

Lauantaina Ilvekselle kuitenkin läikkyi yli. Joukkue keräsi peräti 49 jäähyminuuttia. TPS:lle minuutteja vihellettiin kuusi.

Suurin osa Ilveksen jäähyistä tuli päätöserässä. Tomi Sarajärvelle vilautettiin punaista korttia epäurheilijamaisesta käytöksestä ottelun päätösminuutilla. Hänelle kirjattiin ajassa 59.12 2+5+20 jäähyminuuttia.

Teemu Varis harmitteli Ilveksen ylilyöntiä TPS:n sivuilla.

– Ilves oli varmasti perjantaisen pelin jälkeen fyysisesti väsynyt. Pelin edetessä alkoi heidän henkinen puolensa murtua. Tämä kärjistyi kolmannen erän jäähysumaan ja aivan järjettömiin ajeluyrityksiin. Luulisi, että liigatasolla jokaisen pelaajan pää pysyy niiden osalta kurissa – ei näköjään. Ilves oli kuitenkin juuri niin vaarallinen kuin osasimme odottaa. Pelasivat pallolla kypsästi ja maalintekopaikkamme syntyivät pääasiassa omien pelinrakenteiden kautta. Uskon, että he keräävät kauden aikana pisteitä jos vain uskovat omaan tekemiseensä vaikeillakin hetkillä, Varis kommentoi.

Ilveksen päävalmentaja Risto Koljonen puolestaan kommentoi, että tuomariparilla Henri Heinola-Manu Marttinen ei pysynyt peli hanskassa. Koljonen antoi pyyhkeitä myös omilleen.

– Mitä sirkusta tässä nyt haetaan liigan puolelta. Eiköhän tämä ollut sirkusta koko hommeli. Tuomarit eivät olleet samassa hallissa meidän kanssa. Mopo lähti käsistä pikkasen. Meillä jätkillä ei pysynyt kasetti kasassa. Se oli siinä, Koljonen sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Ilves-TPS-ottelun tilastot. Lisää tarinaa TPS:n sivuilla. Ottelun lehdistötilaisuuden ja lisää Teemu Variksen ja Risto Koljosen kommentteja voi katsoa tuosta alta. Lehdistötilaisuudessa ääneen pääsivät myös TPS:n Miko Kailiala ja Ilves-vahti Aki Hänninen.

Lauantai-illan toisessa miesten liigaotteluissa Oilers kaatoi OLS:n vieraissa lukemin 7-2. Raporttia ottelusta voi lukea Oilersin sivuilta.

Miesten Salibandyliigan sunnuntain ottelut:
klo 17.00 Loviisa-Happee
klo 17.00 SSV-NST
klo 17.00 Josba-Classic
klo 18.00 OLS-SPV