Nokia nöyryytti Erää 12-2 – ”Olisi voinut takoa aika monta lisää”

Salibandyliigan keskiviikon kierroksen suvereeneimman esityksen esitti Nokian KrP, joka haki Erän vieraana murskavoiton lukemin 12-2 (4-0, 3-1, 5-1). Osmo Reentilä (2+1) löi alkutahdit kahdella maalillaan, minkä jälkeen peräti kolme Nokian pelaajaa nakutteli hattutempun.

– Olisi voinut takoa aika monta lisää, tehot 3+2 summannut Henri Johansson hymyili pelin jälkeen.

Johanssonin lisäksi kolmeen maaliin ylsivät kovia laukauksiaan ylä- ja alapesiin upottanut Sami Nyman (3+1) sekä etukulmista tarkoilla laukauksillaan tilaa löytänyt Johannes Jokinen (3+1).

Nokia oli suvereeni kenttäpelissä ja 31 torjuntaa kerännyt maalivahti Matti Tuomiranta jätti Erän Santtu Strandbergin sekä 6-0-tilanteessa maaliin vaihdetun Markus Laakson varjoonsa. Tämän lisäksi Nokian neljä maalia tehnyt ylivoima pyöri mainiosti.

– Tänään oli meidän ilta. Tasakentällisin ei tullut yhtään omiin, kun yksi tuli rankkarista ja yksi ylivoimalla, Nokian päävalmentaja Jani Blad muikisteli iloisena lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Erän käskyttäjä Teemu Kalinainen sekä Erän ensimmäisen maalin rankkarista Pasi Järvisen taakse upottanut puolustaja Sami Lehtinen olivat omasta joukkueestaan ylpeään Bladiin verrattuna täysin päinvastaisella tuulella.

– Oikeastaan on anteeksipyynnön paikka kaikille ketkä tulivat katsomaan, Kalinainen sanoi kertoen myös ettei valmistautumisessa mikään viitannut tällaiseen pohjakosketukseen.

– En muista kymmenvuotisen Erän historiani aikana, että olisi ikinä tällaista pöllytystä saatu, peliä läpi käynyt Lehtinen jatkoi hetkeä myöhemmin.

Erän maalivahtikaksikko Strandberg-Laakso torjui yhteensä vain kymmenen laukausta. Arttu Puska ei ole pelannut alkukaudella yhtään peliä ja istui Nokiaa vastaan katsomossa.

– Hän oli tänään loukkaantunut, Kalinainen vastasi vähäsanaisesti.

– En ole lääkäri, hän lisäsi tarkempia tietoja kysyttäessä.

Mikko Hyvärisen ottelukuviin. Alla on nähtävillä myös Lehtisen rankkarimaali videolla.

Keskiviikon muissa otteluissa Classic voitti Loviisan 7-4 ja TPS voitti Antti Nurmisen jatkoaikamaalilla Kooveen 6-5.

28 comments

1. Hyvä pirkanmaa, paitsi tää ” Ykkösjengi” se vaan polkee syvemmälle suohon…..

2. Kyllä pahin pöllytys Erälle tapahtui 5-1 johdosta 5-6 tappioon.. SANTTU MANNER

3. Onko kooveella maalivahtiongelma? Tänään vain 13 torjuntaa ja 6 päästettyä?!?

4. Kysellään taas että milloin Kalinaiselle fudut? Kuvaako tämä koko tilanne salibandy amatööri touhua, kun joukkue rämpii eikä seurajohto reagoi asiaan mitenkään? Jääkiekko, potkupallo, koris ja lentis niin kalinainen olisi jo potkittu pihalle.

5. Siinä mielessä kyllä että tekijöitä on todella vähän. Enpä usko että sieltä Naava tai Bergman tähän hyppää. Naavalla on valmennuspäällikön työ ja Bergman vetää A-junnareita. Sitten niitä vaihtoehtoja ei enää juuri ole. Älkää ehdottako mitään Ahlstedteja tähän.

6. No turha kait sitä on mitään potkuja esittää,jos tota rosteria katsoo. Niin kyllä 5 pistettä on ihan odotettavissa ollut tulos.

7. Eiköhän ensimmäisenä lähde kuitenkin Riihimäki Kooveesta. Mestarisuosikilta kamala suoritus tähän mennessä. Jos löytyy vaihtoehtoja luulisi ovien käyvän. Jätetään Kalinainen vielä rauhaan. Ketä siellä nyt on vapailla markkinoilla valmentajista? Ahlstedt ja Kuussaari ainakin.

8. Olen aina ihmetellyt Juha Kivilehdon arvostusta ja asemaa salibandypiireissä, mutta kyllä kaveri eilen pelasi loistavan pelin. Kentän hahmo, Loviisan tappiosta huolimatta.

Classicin vaihtopenkille on uuden valmennuksen myötä tullut positiivista energiaa ja kannustavaa puhetta, mitä siellä ei ole ollut. Myöskään tuomarin vihellyksiin ei vaihtopenkiltä puututa, mikä pitää energiat omassa tekemisessä.

Loviisan kannustajista on paljon puhuttu myönteistä, – ja aiheesta, mutta kyllä sen yhden Tor-Fanit -sänkipään karjuminen tuomareille ja vastustajille naama punaisena oli älytöntä esimerkkiä ja raivoamista.

Sama veikkaus kuin KV:lla: ensin vaihtuu Kooveen valmentaja.

9. Koita ymmärtää meidän sänkipäätä..edes vähäsen..vai mitä mieltä oletmeidän Anderssonnin(98)ensimmäisestä telomisesta..ETkaksikko Fordell& Vuolan mielestä ei toimenpiteitä..muuta kuin hoito..vedettiin aika törkeesti ylilaidan..Noh,Lammisen tarkoituksellinen otettiin sentään pois(5min.)terv.nimimerkki itsekkin tuomareihin siuvaantunut ja palautetta antanut.

10. Koovee-mestarisuosikki-puheissa on kyllä kohtuureilusti ilmaa mukana. Joukkue veti viime kautena aikalailla kykyjensä ylärajoilla, mikä lienee ruokkinut epärealistisia odotuksia ja ehkä vaikuttanut haitallisesti pelaajienkin asennoitumiseen uuteen kauteen. Epäonneakin on ollut matkassa. Hankala sanoa, mutta ainakin viime kautena uskoisin nimenomaan Riihimäen roolin olleen suuren.

11. Ei toi Nokiakaan näytä olevan enään pelkästään yhden miehen varassa oleva joukkue. Vakuuttava esitys eilen.

12. Jotain on tehtävä, että kurssi kääntyy. Isoissa lajeissa tosiaan penkin takaa vaihdetaan ukkoja. Kyllä näissä asioissa kuitenkin on koko joukkueen tekemisestä kyse. Onko kapteenistovalinnat oikeat? Esim. SSV:ssä taitaa Järvi hoitaa isoa ruutua pelaajien motivoinnissa?

13. Pientä kontaktia, heh. Kontaktilaji. Yksi iso poika 98 siinä lensi yli käenpesän.

No kyllä tähän maahan aina yksi loviisalainen sänkipää mahtuu. 🙂
    Tervetuloa uudestaan Tampereelle!

14. Erän rosteri ei kyllä kalpene KRP:n vastaavalle, paitsi aivan kärjen ja maalivahtiosaston osalta, joten käsittämätöntä miten joukkue rämpii eilen nähdyllä tavalla. Muutenkin alisuorittaneet jo jonkin aikaa nuo Mosanmäen ukot.

15. En usko että Erällä painetaan paniikki nappulaa? Pelaajat alisuorittavat, joten valmentajien tehtävä on saada korvienväli kuntoon tai muuten mennään kohti uusia pettymyksiä. KooVeen pelissä vähän samanlaista jumitusta? Pelaajien otettava vastuuta enemmän ja turha täällä on kuuletella potkuja kumpaankaan penkinpäähän. OLS on ehkä ensimmäinen kuka potkut antaa, jos kukaan?

16. Erän viime kauden päätös, kuten myös tämän uuden alku on ollut valitettavaa konttaamista perinteitä täynnä olevalta seuralta. Erällä olisi ehkä mahdollisuus nostaa EräAkatemian valmentaja liigajoukkueen puikkoihin. Kyseessä on kuitenkin koutsi, joka on voittanut suuren määrän Suomen mestaruuksia, yhteensä 10 peräkkäin, eräässä toisessa palloilulajissa. Muutos saattaisi herättää joukkueen, joka nyt tarpoo syvällä korpimetsässä.

17. Missä lajissa valmentaja Jere Kaistisella on kymmenen Suomen mestaruutta?

18. Jeren kesälaji on baseball ja joukkue Espoo Expos, googlaamalla löytyy lisätietoa.

10. mestaruus putkeen tuli itselle vähän yllätyksenä, viimeksi kun ameriikan pesäpallosta Jeren kanssa juteltiin niin olivat juuri saavuttaneet viiden perättäisen mestaruuden merkkipaalun 🙂

19. Ei välttämättä Erän huonoutta vaan KrP:n hyvyyttä.
    Kun Korpparien ne muutama tykittäjä löytää maalin, on jälki tuhoisaa.

20. Erän viimeisessä tv-ottelussa näkyi välähdyksiä ”vanhasta” oivaltavasta Erästä Laitilan kirmatessa kentällä kuin nuori ori Heleniuksen säestäessä. Liigan kärkijoukkueita vastaan kuitenkaan näin epätasaisesti suorittava joukkue on pulassa. Suoraan mäkireeneistä peleihin?

21. Erän ylivoimapeli KRp:ta vastaan oli aivan kauheaa katsottavaa. Pallo liikui aivan liian hitaasti puolelta toiselle. Yhden tais tehdä ylivoimalla. KRP käytti vastaavat tilaisuudet tehokkaasti.

22. Erä voisi lopettaa sen kaveri peluuttamisen, jota jo katsomossa nauretaan.
    Huomasivat jo Lehtinen et oma peli ei kulkenut, mutta pelas täydet minuutit eikä valmennus tähän reagoinut!!!
    Tylysti jätkät istumaan jos peli ei kulje… Rosteria kyllä riittää.

23. Lehtinen oli itseasiassa Erän parhaimmistoa. Missä oli maajengimiehet Aro ja Moilanen?

24. Saa nähdä miten Erän peli kulkee tänään espoossa? Toivottavasti lähtevät taistelemaan pisteistä ja maineestaan!

25. No erän onni ettei tarvitse pudotus peleihin miettiä hallia missä pelata!
    Ei tarvitse ainakaan maksaa siitä että saa kolme erää seistä ja katsoa jonkun selkää pudotus peleissä isolla lipun hinnalla. Eikä se auta enään valmentajaa vaihtaa jos joukkue on yksi lammaslauma paria yksilöä lukuun ottamatta.