Olkkonen, Alanko ja Wainio kuukauden pelaajat

Salibandyn syyskuun pelaajiksi on valittu kolme hyökkääjää. Salibandyliigassa tittelin kuittasi SSV:n Markus Olkkonen, naisten Salibandyliigassa Classicin Eliisa Alanko ja Divarissa ÅIF:n Wilhelm Wainio.

Markus Olkkonen keräsi tehopisteitä kaikissa syyskuun neljässä ottelussaan, joista jokainen päättyi SSV:n voittoon. Kaikkiaan Olkkonen teki syyskuussa kuusi maalia ja syötti neljä. Tällä hetkellä hän on liigan pistepörssissä kakkosena saldolla 7+5=12.

Pääsarjauransa syksyllä 2004 aloittanut Markus Olkkonen, 30, pelasi ensimmäiset kolme kauttaan HIFK:ssa, josta matka jatkui kahdeksi kaudeksi TPS:aan ja sitten yhtä pitkäksi ajaksi Espoon Oilersiin. Viime talven Olkkonen hyökkäsi Sveitsin liigan Alligator Malansissa. Kaikkiaan hän on tehnyt 187 kotimaisessa liigaottelussaan tehot 154+161=315.

Eliisa Alanko laukoi peräti seitsemän maalia ja syötti yhden Classicn voittaessa syyskuun molemmat ottelunsa. Niillä lukemilla tuulennopea hyökkääjä komeileekin naisten Salibandyliigan pistepörssin kärjessä, vaikka osa joukkueista on ehtinyt pelata yhden ottelun enemmän.

Eliisa Alanko, 24, debytoi naisten Salibandyliigassa syksyllä 2007, ja hän ehti pelata kaksi kautta TPS:n paidassa ennen siirtymistään Sveitsin pääsarjaan. Kahden siellä erinomaisella menestyksellä urakoidun talven jälkeen hän palasi vuosi sitten Suomeen ja Classiciin, jossa tuli heti Suomen mestaruus. Kaikkiaan Alanko on tehnyt pelaamissaan 58 liigaottelussa 85 maalia ja syöttänyt 31.

Wilhelm Wainio latoi kolmessa ottelussa yhden maalin ja syötti 12 kun sipoolainen ÅIF ampaisi puhtaalla pelillä Divarin kärkeen. Erityisen hyvin Wainio on onnistunut ylivoimapelissä, jossa on kertynyt syöttöpisteistä seitsemän. Wainiolla, 30, on kokemusta myös Salibandyliigasta, jossa hän edusti kausilla 2004 – 2007 SSV:tä yhteensä 75 ottelussa.

Kuukauden pelaajien valinnoista vastaavat Salibandyliigassa ja naisten Salibandyliigassa maajoukkuevalmentajat. Divarissa kuukauden pelaaja valitaan valmentajien äänestyksellä.