Omituinen kimmoke ratkaisi Erälle sirkuspelin voiton jatkoajalla

Mikko Sipilä ratkaisi Floorball Circus -tapahtumaottelussa Erälle kauden toisen voiton. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mikko Sipilä Erä

Vantaan Energia Areenalle saapuneille 1913 katsojalle tarjottiin Erän ja Classicin kohtaamisessa viihdettä kentän ulkopuolen tapahtumien lisäksi koko rahan edestä myös kentällä. Jännittävässä ottelussa kolmen maalin takaa noussut Tapanilan Erä vei lopulta pisteet Mikko Sipilän omituisella jatkoaikamaalilla 5-4 (0-2, 2-1, 2-1, 1-0).

Ottelun ratkaisu syntyi Pasi Laitilan laukauksesta seuranneen tilanteen jälkeen. Pallo pomppi reboundista sisään maalille juosseen Sipilän jalasta. Tuomareiden näkemyksen mukaan potkuliikettä ei kuitenkaan tapahtunut ja maali hyväksyttiin välittömästi. Classicin loistavasti pelannut maalivahti Pekka Nieminen ei itsekään pitänyt tilannetta hylättävänä potkumaalina.

– Pallo osui minua ensin kupoliin, näin kyllä pallon koko ajan. Jalasta se meni sisään, mutta ei siinä mitään erikoista ollut, Nieminen sanoi.

Erä vei avauserää, mutta Classic teki maalit. Maalin eteen unohdettu Lassi Vänttinen ja alivoimalla vahvan nousun tehnyt Ilkka Mäkipää veivät tamperelaiset 2-0-johtoon.

Toinen erä näytti menevän Classicin tahdissa, kun Jussi Piha osui ylivoimalla takatolpilta lätyn sisään 3-0. Erä kuitenkin nousi mukaan peliin erän lopulla pelipäällä olleen Jani Heleniuksen (1+2) vahvaa nousua seuranneella maalilla sekä Jussi Kosolan vaparimaalilla 2-3.

Hienoja maaleja tarjonneen illan yksi namupaloista nähtiin kolmannen alussa. Helenius tarjoili Mika Moilaselle, joka laittoi ylivoimalla takatolpilta ilmapallon sisään ja pelin tasoihin. Hetken päästä Sipilä vei Erän 4-3-johtoon, mikä kesti runsaista paikoista huolimatta varsinaisen peliajan loppuminuuteille asti.

Kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Classic-vahti Nieminen torjui päätöserässä muun muassa kolme läpiajoa ja Erän Santtu Strandberg otti vapaista paikoista monta isoa torjuntaa. Polven sivusiteen repeämää alkukauden paranneelle Niemiselle kirjattiin ottelussa 25 torjuntaa ja Strandbergille 26.

– Pitää varmaan videolta katsoa muutama oma ja kaverinkin torjunta, Nieminen veisteli pelin jälkeen tuttu virne naamallaan.

Classicin vedettyä Niemisen penkille Asser Jääskeläinen laukoi Janne Lammisen poikittaissyötöstä pelin tasoihin pallon pomppiessa lopulta maaliviivalta sisään ja 4-4:ään ajassa 58.35. Jatkoajalla räkämaalitkin lasketaan, minkä näytti Sipilän reboundista pomputtama voittomaali.

– Tasoitusmaali vähän pomppi. Onneksi meille pomppi sitten jatkoajalla, hyvin pelannut Erä-veskari Strandberg tiivisti.

– Johtoasemapelaaminen, se ei ole helppoa. Edellisessä pelissä se oli vaikeaa ja sama säilyi nytkin, Classicin Rantala puolestaan näki.

– Tässä kohtaa sarjaa tämä oli hyvä häviö. Otetaan opiksi tästä.

Mikko Hyvärisen kuvapaketti ottelusta löytyy täältä. Ottelupöytäkirja tästä.

Keskiviikon toisessa ottelussa Oilers haki pisteet Kooveen vieraana lukemin 5-4. Oilersin voittomaalin viimeisteli ajassa 52.10 Casper Pfitznerin (1+1) syötöstä Perttu Pajukoski (1+1). Ottelupöytäkirjaan.