Päähän osunut taklaus puhutti Divarissa – ”Erittäin vaarallisesti pelattu”

Miesten Divarissa pelattiin lauantaina täysi kierros, kun kaikki sarjan 14 joukkuetta nähtiin pelikentillä. Viikonlopun puhutuin tilanne nähtiin Hämeenlinnassa, kun Steelersin Kurt Palmroth sai törkeän ottelurangaistuksen taklattuaan Blackbirdsin Marco Uusimaata. Steelers otti kauden ensimmäisen kotivoiton Kurt Palmrothin punaisesta kortista huolimatta.

Steelersin kotivoiton jälkeen riitti puhetta Palmrothin taklauksesta. Steelersin otteluraportin mukaan hämärän rajamailla seikkaillut Uusimaa talutettiin vertavuotavana pois kentältä.

– Uusimaa vei tilanteessa Palmrothin kahville ja lopuksi Palmroth taklasi häntä päähän. En tiedä mitä siinä liikkui päässä, mutta tuollaista ei saisi missään nimessä tapahtua. Se oli erittäin vaarallisesti pelattu. Toivottavasti ei käynyt pahempaa, Blackbirdsin Juha Kurki jyrähti ottelun jälkeen.

Steelersin jykevä puolustaja oli ottelun jälkeen tilanteesta erittäin pahoillaan ja kiisti taklanneensa tilanteessa tarkoituksella Uusimaata.

– Olen erittäin pahoillani tapahtuneesta. Minulla ei missään nimessä ollut tarkoitus taklata tai vahingoittaa Uusimaata. Toivottavasti kaveri selvisi tilanteesta ilman aivotärähdystä, joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Palmroth pahoitteli seuran kotisivuilla.

Kauden erittäin pirteästi aloittanut ÅIF sai lauantaina kotihalliinsa vastaan sarjajohtaja PSS:n. Tilanne oli kahden erän jälkeen niukasti 2-1 sipoolaisten eduksi, mutta kolmannessa erässä reilun kuuden minuutin aikana ÅIF iski viisi maalia kääntäen ottelun lopullisesti edukseen.

– Tappio sinällään ei ole maata mullistava juttu, tärkeintä on se, miten siihen reagoidaan tulevan viikon tapahtumissa, PSS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kommentoi joukkueensa avaustappiota seuran kotisivuilla.

Westend Indians nousi sarjan kärkipaikalle kahdella voitolla. Lauantaina joukkue kukisti kauden ensimmäiseen vieraspeliin saapuneen SB Vaasan ja sunnuntaina joukkue haki pisteet Kuopiosta SB Welhojen kotihallista. Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen oli varovaisen tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

– Vähän sellainen tunne, että tämä oli ehkä kokonaisuudessaan kauden paras peli, tuumi Laurikainen sunnuntain pelin jälkeen Indiansin kotisivuilla.

SB Vaasan viikonloppu synkkeni entisestään, kun joukkue kohtasi sunnuntaina ÅIF:n Sipoossa. Ensimmäinen vieraskiertue ei ollut vaasalaisten kannalta onnistunut, sillä joukkue hävisi molemmat viikonloput pelinsä yhden maalin erolla. ÅIF:n voittomaali syntyi vain 45 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Voiton myötä ÅIF nousi sarjan kakkospaikalle PSS:n ohi paremman maalieron turvin.

Sarjan häntäpään taistossa kohtasivat sunnuntaina Merikoski SBT ja FoSu. Forssalaiset ottivat maistuvan 6-5-jatkoaikavoiton Petri Mäkeläisen maalilla.

– Avauspinnat lähti vihdoin Forssaan. Mörkö kävi taas kylässä ja Merikoskella tolppa ulos ja:lla. Ne pienet marginaalit, FoSun päävalmentaja Kimmo Kautio kommentoi Twitterissä.

Lauantain 20.10. Divari-tulokset:
SB Welhot – FoSu 11-7
Steelers – Blackbirds 9-7
SalBa – Karhut 10-5
Top Team – M-Team 4-8
Indians – SB Vaasa 7-6
ÅIF – PSS 8-1
Merikoski SBT – Blue Fox 6-13

Sunnuntain 21.10. Divari-tulokset:
Merikoski SBT – FoSu 5-6ja.
ÅIF – SB Vaasa 7-6
SB Welhot – Indians 5-11

Maalikoosteet on tarjolla otteluista SB Welhot-FoSu, Indians-SB Vaasa ja SB Welhot Indians. Indians-SB-Vaasa-koosteen voi katsoa Indiansin Facebook-sivuilta ja kaksi muuta koostetta tuosta alta.

17 comments

  1. Laittakaa se video siitä taklauksesta tänne, niin jokainen voi tehdä omat johtopäätökset. Itse videon nähneenä, maksimi rankaistus 2 min. estämisestä!

  2. Eikös se ollut Palmroth joka ansaitsi Trackersin kausillaan pari punaista juuri samantyylisillä tempauksillaan

  3. eikös palmroth viime vuonna kampannut törkeästi Juha laitilankin??

  4. Muistan ainakin aikanaan pienen painimatsin herrasmies Tedy Salutskijn kanssa.

  5. Kurre perskule ottaa iisisti sielä !
    No ei, en oo nähny videota, en tiedä mitä oikeasti on tapahtunu.. tiedän tosin Kurren kykeneväksi hölmöilemään välillä. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.. 🙂

  6. Samaa mieltä nimimerkin Lähellä kanssa. 2min estäminen.

    Uusimaa pää alaspäin juoksee päin Palmrothia joka seisoo paikallaan ja kääntää kylkeä. Eikä Uusimaa Palmrothia kahville laita. Ei ehdi edes ohi ennenku tärähtää.

  7. Ei se sittenkään ihan paikallaan seissy. Otan sanani takasin siinä kohti.

  8. Palmroth ei yritä missään vaiheessa pelata palloa, vaan ottaa pari askelta vastapalloon ja ajaa olkapäällä naamaan täysin tahallisesti. Ihan sama mitä mies raporteissa sanoo, näkee jo ainakin sekuntia aikaisemmin että nyt kolisee. Toivottavasti tulee Palmrothille huilia enemmänkin. Videolta katsoin, joku osaava saisi laittaa youtubeen.

  9. Riittääkö palmrothin peli äly muutenkaan muuhun kuin kaverin telomiseen?

  10. Katsomoon näytti ainakin siltä, että kaveri heitti pallon Palmrothin ohi ja lähti pää alhaalla juoksemaan ohi ja samalla Palmroth kääntyi ja oli lähtemässä pallon perään myöskin kun napsahti. Uusimaa ei todellakaan ollut edes mennyt Palmrothin ohi vaan juoksi pää alhaalla miinaan. Mitään tahallista tilanteessa ei mielestäni ollut, vaikka kaverilta huuli aukesikin.

    Vitosen paikka ehkä, mutta ei TOR:n.

  11. Ei tilanteessa katsomosta käsin kovinkaan paljon tahallisuutta näyttänyt olevan. Tosin ei siinä kontaktiakaan juuri vältelty. Palmrothin katse vaan ei ollut pallossa ja osuma oli aika painava, joten ulosajo oli ehkäpä kuitenkin oikeutettu. Uusimaasta samaa mieltä muiden kirjoittajien kanssa. Vaikka salibandy ei mikään kontaktilaji olekkaan niin kyllä tässäkin kaukalossa kontaktin välttämiseksi kannaattaa myös itse katsoa jotain muutakin kun neliön länttiä mailan lavan ympäriltä. Blackbirdsien koutsi taisi kommenteillaan vain purkaa pahaa oloaan surkean pelin jälkeen?

  12. Video näkyvillä ainakin kaikilla Divarin joukkueilla yleisessä ottelutietokannassa. Livenä en tilannetta nähnyt, mutta videon perusteella selkeä punainen. Hakee kontaktia, jos olisi osunut esimerkiksi rintaan niin luultavasti 2min estäminen, mutta nyt suora kontakti olkapäällä kasvoihin. Näyttää vielä reaktion omaisesti nostavan olkapäätä taklauksessa. En usko, että tahallinen, mutta ikävä osuma suoraan kasvoihin ja tuomareilta oikea ratkaisu.

    Erikoisia kommentteja, että 2min jäähy estämisestä jos estäminen tapahtuu kontaktilla kasvoihin. Myös Palmrothilta fiksut pahoittelut tilanteen jälkeen. Ja minkä joukkueen valmentaja ei olisi hieman hermostunut jos oma pelaaja taklataan puolitajuttomaksi?

  13. Liiga on ollut tässäkin tapauksessa ja Väänäsen ikävässä taklauksesta hiljaa , ei siis minkäänlaista reaktiota?

  14. TOR menee kurinpitokäsittelyyn missä kuullaan molempia joukkueita, tuomareita ja otteluvalvojaa. Mitä liigan olisi pitänyt reagoida kun kurinpitokäsittely on kesken?