Parviainen Läntisen kotiinpaluusta Ilta-Sanomissa: ”Märkä rätti kasvoille”

Miikka Läntisen äkillinen paluu Ruotsista takaisin Suomeen on herättänyt kiivasta keskustelua Pääkallo.fi:n kommenttiosastolla. Läntinen ehti pelata Superliiga-joukkue Dalenin riveissä vain muutaman ottelun. Tiistain Ilta-Sanomissa asiaa kommentoi Dalenin suomalaisvalmentaja Iiro Parviainen.

Pääkallo.fi uutisoi Porin Sanomia siteeraten Läntisen paluusta Suomeen ja Poriin sunnuntaina. FBT Porin liigajoukkueessa viime kaudella kovat tehot nakuttanut
Läntinen ehti pelata Superliigassa kolme ottelua tehoin 1+1. Läntinen oli mukana myös Dalenin Champions Cup -ryhmässä, mutta jäi turnauksessa vähälle peliajalle.

Ilta-Sanomien mukaan Läntisen lähtö Ruotsista tapahtui poikkeuksellisella tavalla. Läntisen työpaikalta oli soitettu seuraan ja kerrottu hyökkääjän tekevän lähtöä Suomeen.

Päävalmentaja Iiro Parviaiselle lähtöaikeet tulivat täytenä yllätyksenä.

– Perjantaina tuli tieto, että Miikka on lähdössä. Sain miehen kiinni pari tuntia ennen lähtöä. Kertoi aikoneensa ilmoittaa. Asiasta tuli aika märkä rätti kasvoille, Parviainen kommentoi Ilta-Sanomille.

Parviaisen mukaan Läntisen olisi pitänyt pelata sunnuntaina Dalenin farmijoukkueen pelissä. Läntinen oli kuitenkin jo Suomessa ennen ottelua.

– Ikävä maku jäi kaikin puolin. Kuka vaan saa tietysti lähteä jos haluaa, mutta olimme kuitenkin hankkineet asunnon ja työpaikan. Aika kiittämätön maku jäi, Parviainen sanoo.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Läntinen ja Parviainen asuivat Ruotsissa hetkellisesti kämppiksinä.

Läntiset omat näkemykset Ilta-Sanomissa eroavat Parviaisen kommenteista.

– Minulle jäi todella hyvä fiilis reissusta, ja kaikki oli ihan uskomatonta. Kuitenkaan roolia ei ollut tarjolla ylemmistä kentällisistä, ja kolmoskentässä ei minun pelityylilläni pelata, Läntinen kommentoi.

– Ehkä oma pää ei lopulta kestänyt pientä roolia. Ruotsalainen pelityyli ja penkillä istuminen ei oikein sovi minulle.

Läntinen on vihjaillut Twitter-tilillään, että paluun taustalla on muitakin syitä, joita hän ei halua tuoda julki. Ilta-Sanomissa Läntinen kuitenkin myöntää, että ihan kaikki ei mennyt hänen osaltaan nappiin.

– Pystyn ymmärtämään, jos Iiro on närkästynyt. Kommunikointi ei ehkä ollut parasta mahdollista.

Läntisen tämän kauden sopimuskuviot ovat toistaiseksi auki.

16 comments

  1. Ei saanut paikka heti ykkösketjussa yksi maaliman kovimmissa joukkueissa, niin silloin saa olla. Ihan kun olisi ollut joku pieni lapsi jonka ei saanut mitä halusi ja sit yhtäkkiä oli vaan kadonnut johonkin murjuttamaan. Voi voi..

  2. Nyt kaipaisi kommentteja niiltä jotka toisessa topicissa puhuivat kovasti Läntisen maajoukkuepaikan puolesta. 🙂

  3. Voisiko Pääkallo haastatella Dalenin johtohahmoa, jotain manageria tms? Iiro on sanottavansa sanonut. Tai sit duunipaikasta jotain? Missä Miikka oli hommissa? Meneekö ny Raumal sit?

  4. Läntinen pongattu jälleen kerran tällä viikolla Satakunnan Keskussairaalan Sisätautien polilta. toiset tietävät ettei se kaveri ole siellä ensimmäistä kertaa. Kuultua myös että kävi siellä pari viikkoa sitten ennen champions cup:a. Voisikohan siinä olla syy paluuseen. Ja täällä kaikki tietämättömät jauhavat vain jotain sontaa.

  5. No jos syyt olisivat/ovat? henkilökohtaiset kuten ranne mainitsee, niin olsi luullut, että olisi ottanut asian esille seurajohdon sekä valmennuksen kanssa ja informoinut asiasta jo etukäteen, että mahdollinen kotiinpaluu olisi edessä. Mutta jos valmentaja joutuu ottamaan yhtetyttä työpaikan vinkistä kahta tuntia ennen lähtöä, niin tämä tuntuu aika uskomattomalta ja se, että ”tarkoitus oli ilmoittaa”, milloin? kotimatkalla laivalta kenties? Luulen kyllä, kuten itse mainitsi, niin pää ei kestäny muutamaa peliä enemmän olla pienemmässä roolissa eikä herralta löytynyt asennetta taistella paikasta kahdessa ekassa kentässä vaan luovutti mielummin.

  6. Eikö valmentaja ole keskustellut Läntisen kanssa ollenkaan, kun kerran asuivat samassa kämpässä? Miten voi kuulla kämppiksen lähdöstä noin yllättäen?

  7. Kai nyt täältäkin sitte lusikka työnnetään soppaan. Naurettavaa väittää Läntistä maitojunalla palaajaksi, tuskin nyt ihan heppoisin perustein kukaan viitsii muuttaa edestakaisin noin pienellä aikavälillä, ja kaveri ylipäätään tarttui tilaisuuteen. Jos ei kule, ni miksi pitäisi kituuttaa itselle epäsopivalla pelipaikalla sarjassa, jonka pelityyliin et sovi? Hyödyttääkö se ketään?

    Toki tässäkin asiassa voi miettiä, oli sitten asiat oikeasti menneet näin tai ei, että olisiko asian voinut hoitaa ilman turhaa huutelua kumpaankaan suuntaan? Nyt jää sivustaseuraajalle kohtalaisen huonosti hoidettu kuva asiasta, molemminpuolin.

    Olisi muuten hauska tietää, moniko näistä kommenteista on jomman kumman asianosaisen kirjoittamia. Osa on, sen tiedän.

  8. Ihan miehekästähän tuo oli myöntää, että oma henkinen kantti ei ollut tarpeeksi jykevä. Mielestäni Läntiseltä ihan miehen teko toteuttaa asiat omalla tyylillään, joskin ”elämäni parhaita juttuja” -tyyliset hehkutushaastattelut näyttävät nyttemmin melko humoristisilta.

  9. ”Eikö valmentaja ole keskustellut Läntisen kanssa ollenkaan, kun kerran asuivat samassa kämpässä? Miten voi kuulla kämppiksen lähdöstä noin yllättäen?”

    ”Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Läntinen ja Parviainen asuivat Ruotsissa hetkellisesti kämppiksinä.”

    Siis asuivat ja hetkellisesti. Vaikka Läntisen visiitti konaisuudessaankin oli tavallaan hetkellinen, niin tässä hetkellinen viittaa kuitenkin vieläkin lyhyempään aikaan eli voidaan tulkita, että ei asunut enää sillä hetkellä, kun otti ritolat.

  10. Läntinen har nu åkt hem till Finland och kommer att spela i Salba i andraligan.

    Salbaan kertoo Parviainen maggetille

  11. ”Nyt kaipaisi kommentteja niiltä jotka toisessa topicissa puhuivat kovasti Läntisen maajoukkuepaikan puolesta”

    Kun rautalanka ei riitä, niin laitetaan ratakiskosta.

    Maajoukkuepaikan puolesta ei tainnut puhua kukaan, ts. ei manittu ”Läntinen kuuluu majuun”.

    Sen sijaan yleisluontoisestikin puolustettiin korkealle tähtäävän urheilijan tavoitteenasettelua ja mainittiin, että sivullisten p*skanjauhanta tyyliin ”ei susta oo siihen ikinä, tuu pois sieltä” ovat tämän suhteen yhtä tyhjän kanssa. Kovat tavoitteet –> kova treeni –> tuloksia tulee. Kyse on siitä, että saadaan omista kyvyistä ulosmitattua mahdollisimman paljon.

    Se, että jos Läntinen nyt sittemmin kuitenkin spedeili mahdollisuutensa tai josko taustalla on ollut jotain muuta henkilökohtaista ongelmaa (tätähän ei voi näiden juttujen perusteella vielä oikein tietää), ei tätä asiaa muuta yhtikäs mihinkään.

    Toki koko kuvio hehkutuksineen vaikuttaa tässä vaiheessa hivenen humoristiselta, mutta mistäpäs sen olisi etukäteen tietänyt. Eikä toisaalta kaikkea tietoa taida nytkään löytyä kuin asianosaisilta.

  12. Toisaalta jos pääkäskyttäjä tekee aivan samoja juttuja kotimaassa, SSV:n kanssa, niin ei hirveästi voi neiti Parviainen itkeä pelaajan perään. Joku muu voi pelaajaa haukkua, mutta ei Parviainen!
    Pääkallo: ”Käskyttäjäksi värvätyn Iiro Parviaisen yllättävä lähtö Ruotsiin jätti SSV:n ennen kauden alkua pulaan, eikä uutta päävalmentajaa ole löytynyt.”

  13. moikka turha haukkua iiroa tässä jutussa.Jos pelaaja mikä lähtee suomesta tällä kertaa miikka läntinen porista. Mikä ei tiedä mihin on menossa ja luullee että hän on kova pelaaja,mutta ruotsissa täyttyy olla maajoukkue pelaaja että pääsee ruotsissa pelaamaan kahteen kenttään muuten ei tartte itkeä jos joutuu pelaamaan kolmoskentään nöyryyttä miika enenmmän. Tämän jälkeen ei tartte onneksi enään miikan lähteä kovvinkaan kauas porista pystyy olemaan tutuissa ympyröissä.Kun osoitti olevansa maito poika ja itkijä

  14. Varmasti ihan asiaa tossa sisällössä. Pukisikohan joku tekstin suomeksi tänne?

  15. Roki, nyt ihan rauhassa siellä, kun et ehkä ihan kaikesta kaikkea tiedä.