SSV:n A-nuoret edelleen ilman päävalmentajaa, NST ja Erä tappioitta

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Salibandyn A-nuorten SM-sarjassa NST ja Erä ovat kolmen pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukon piikkipaikalla puhtaalla pelillä. Kärkikaksikko iskee yhteen tulevana maanantaina Mosahallissa, joten myös kärjen osalta nähdään ensimmäiset pistemenetykset seuraavalla kierroksella.

Viime kaudella piste per peli -tahtia pelannut, mutta sarjapaikastaan karsimaan joutunut NST on aloittanut sarjan vahvasti kolmella voitolla. Joukkueen päävalmentajana toimii edelliset kaudet NST:n miesten pääkäskyttäjänä toiminut Simo Ruuskanen. Joukkueen vahvuutena on ollut erityisesti otteluiden loppuhetket.

– Otteluiden viimeisellä kymmenminuuttisella eli ratkaisuhetkillä ollaan oltu vahvoja. Tärkeillä hetkillä on noustu takaa ja pystytty suojelemaan johtoasemaa onnistuneesti. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kertoon NST:n valmennustiimin jäsen Mikko Hooman seuran kotisivuilla.

Viisi edellistä mestaruutta vienyt Happee hävisi kauden avausottelun uskomattomasti Erälle johdettuaan ottelua kolmella maalilla vielä vajaa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Petteri Bergmanin luotsaama Erä iski minuutissa ja 19 sekunnissa neljä maalia voittaen pelin lopulta 6-5. Tämä jälkeen hallitseva mestari on ottanut kaksi voittoa.

Sarjan häntäpäässä SSV ja OLS odottavat vielä avauspisteitä. SSV on hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan kaikki yhdellä maalilla.

SSV:n A-nuoret ovat edelleen ilman päävalmentajaa. Käskyttäjäksi värvätyn Iiro Parviaisen yllättävä lähtö Ruotsiin jätti SSV:n ennen kauden alkua pulaan, eikä uutta päävalmentajaa ole löytynyt. Tällä hetkellä joukkueen valmennuksesta vastaavat Santtu Manner, Markus Huhtimo, Metrzi Koskinen ja Kristian Björksten.

OLS:n peleissä on kyyti ollut kylmää sarjanousijalle. Joukkue on päästänyt ylivoimaisesti eniten maaleja sarjassa ja joukkueen maaliero on kolmen pelatun ottelun jälkeen pakkasella peräti 19 maalin verran.

A-nuorten pistepörssin kärjessä on porilaiskaksikko Benjamin Lepola (11+2) ja Rami Prokki (0+13), myös NST:n Miika Hämäläinen (7+3) ja Waltteri Vuorimies (6+4) ovat yltäneet kaksinumeroisille tehoille ensimmäisten pelien aikana.

Markku Tauraman ottelukuvat NST–OLS-pelistä.

Sarjataulukko ja tilastot Salibandyliiton sivuilla.

A-nuorten seuraavat ottelut:
To 18.10. 18:30 Indians–Karhut
La 20.10. 14:30 Oilers–Happee
La 20.10. 15:00 SPV–TPS
La 20.10. 15:30 SSV–Koovee
Su 21.10. 13:00 OLS–Classic
Ma 22.10. 18:30 Erä–NST

12 comments

  1. 0+13 aika harvinaiset tehot sabassa kuitenkin. Yleensä vahingossakin joku maali lipsahtaa.

  2. Käyttää samaa taktiikaa kun happee:n A pari vuotta sitten. Sai vasta jouluna vakituisen valmentajan.

  3. Ikävä että SSVn A-junnuilla on tuollaisia hemmetin yhden maalin tappioita kaikki.

  4. Mitä ihmettä… Ei kai Parviainen ole perunut viime tipassa valvontapestiään ja mätkäissyt SSV:n junnuja märällä rätillä 😀

  5. Eiköhän se Parviainen tule sieltä Ruotsista seuraavalla maitojunalla taas mukaan tähän projektiin.

  6. Indians – Karhut pelissä (tulos 7-4) Karhut keräsi kiitettävän määrän jäähyjä eli 93 minuuttia. Näin porilaisella hulluudella!

  7. Voisi joukkue iskeä ja värvätä kilpailevalta seuralta valmennusta. Eräs pääkaupunkiseutulainen seura kun poistattaa ja karkoittaa riveistään päteviä valmentajia vapaille markkinoille…

  8. Kyllä Koovee tämän illan perusteella elää yhdestä pelaajasta. Kyseisellä pelurilla asm sarjaa 4 peliä, joista 3 voittoa (kaikki Kooveen voitot) ja tänään 42 torjuntaa.