Poikamaajoukkue nimetty – puolustuksen runko Tampereelta

Suomen poikien maajoukkue leireilee ensi viikolla Turussa ja lähtee sieltä suoraan Ruotsin Växjössä 2.-4.11 pelattavaan neljän maan turnaukseen, jossa vastaan asettuvat Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki. Nyt nimetyn joukkueen suurin tähti on Happeen Peter Kotilainen. Puolustuksessa on vahva edustus Tampereelta.

Kotilaisen veljessarjan nuorin vesa on jopa ehtinyt johtaa miesten Salibandyliigan pistepörssiä. Lauantaina hän kävi A-poikien pelissä kurittamassa Oilersia keräten Happeen 12-6-voitossa kahdeksan tehopistettä (5+3). Joukkueeseen niin ikään nimetty Lassi Kotovaara teki tehot 3+3.

– Tämä on taas yksi välietappi kohti keväällä Hampurissa pelattavia MM-kisoja. Siihen joukkueeseen kilpailu pelipaikoista kilpailu on kova. Nyt nimetty EFT-joukkue on erittäin mielenkiintoinen. Ilahduttavaa on todeta se, että joukkueesta löytyy niin paljon kokemusta miesten peleistä joko liigasta tai divarista. Pojat pelaavat myös yhä useammin merkittävissä rooleissa miesten joukkueissa, päävalmentaja Jarkko Rantala kuvailee joukkuetta Salibandyliigan sivuilla.

Ensikertalaisina mukana ovat puolustajat Atte Eronen (Classic), Eemeli Peltonen (SPV), Erik Storgårds (SSV) ja hyökkääjät Samuli Salomaa (Koovee) sekä Divarissa erinomaisia otteita esittänyt porvoolaisen PSS:n kaksikko Joonas Föhr – Rasmus Horn.

Poikien maajoukkue neljän maan turnaukseen 2.-4.11.

Maalivahdit:

30 Roope Mutka SPV, Seinäjoki
35 Lassi Toriseva SC Classic, Tampere

Puolustajat:

2 Krister Savonen SC Classic, Tampere
3 Atte Eronen SC Classic, Tampere
7 Tuomas Aho Koovee, Tampere
8 Vertti Wigren SC Classic, Tampere
9 Eero Myllykangas Koovee, Tampere
24 Eemeli Peltonen SPV, Seinäjoki
23 Erik Storgårds SSV, Helsinki

Hyökkääjät:

6 Samuli Salomaa Koovee, Tampere
10 Lassi Kotovaara Happee, Jyväskylä
11 Valtteri Parviainen OLS, Oulu
12 Petro Rautio OLS, Oulu
14 Miikka Mertaniemi Westend Indians, Espoo
15 Tuukka Vettenranta Tapanilan Erä, Helsinki
16 Peter Kotilainen Happee, Jyväskylä
17 Henri Alho TPS, Turku
18 Joonas Föhr PSS, Porvoo
19 Veli-Pekka Turula OLS, Oulu
20 Rasmus Horn PSS, Porvoo

20 comments

  1. Maalinsuulta ei valitettavasti löydy näistä ikäluokista järviön tasoista veskaria. Puolustuksen täytyy olla kova jos menestystä halutaan.

  2. 7 pelaajaa valittiin jo pelkästään Tampereelta…valmentajat valinneet oman seuran poikia selvästi, vaikka eihän nuokaan huonoja ole ! 😀
    ja sinä mvvv kyllä noilla veskareille pitkälle mennään 😉

  3. Immosta peluutettiin riskillä viime vuoden pudotuspeleissä eikä ole vieläkään toipunut. Tietty pudotuspelit oli kyseessä mutta silti, nuoren pelaajan kohdalla niin ja näin. Selkävamma.

  4. Molempien loukit jossain selässä elikä aika paha, molempien pitäisi toivonmukaan kuntoutua kisoihin.

  5. Paras ikäluokka ylivoimaisesti mitä on ollut. Pelaavat isossa roolissa jo nyt miesten joukkueissa. Vielä kun Immonen ja muut loukkiäijät tulevat tähän..

  6. paras ikäluokkajakauma olisi kyllä suomen osalta ollut 93-94. 94-syntyneet ovat kyllä lahjakkaitta, mutta 95 ikäluokasta ei juurikaan apuja joukkueeseen löydy. Kyllähän viime kisajoukkueessakin kärjen ja pohjan ero oli huomattavasti pienempi kuin tässä nykyisessä.

  7. Ihan oikeita kavereita tuolla on. Uskoisin, että Vettenranta tulee antamaan ainakin tilaa kunhan loukkaantuneet saavat itsensä kuntoon. Mutkakaan ei ole ollut aivan parhaimmillaan viellä, mutta hyvä kakkonen Torisevalle.

  8. Nippu vaikuttaa kokonaisuudessaan ihan hyvältä. En nyt sano että kävellen pojat kannua nostelevat, mutta uskomattoman kova ja laaja materiaali on käytössä jos miettii myös niitä nimiä jotka ryhmässä eivät nyt ole (Markkola, Salo, Immonen, Laasonen…). Uskon että joillekin tuntemattomampi Atte Eronen vakuuttaa nyt viimeistään monet. Erosen puuttumista aikaisemmasta leiriryhmästä kauden alla ihmettelin suuresti, onneksi hän nyt joukkueesta löytyy. Pistäkää nimi korvan taakse ja seuratkaa kaveria tutumpien pelaajien sijaan. Pallovarma, ilmiömäinen sijoittuja ja pelinlukija ja yllättävän taitava puolustamaan myös hyökkäyskykyjensä ohella. Tulevaisuuden tähti.
    Niille kehä-kolmosen ihmettelijöille sellainen asia, että kyllä kaikkien tamperelaisten mukanaolo aivan aiheellista on. Huippuluokan kavereita jokainen ja täysin perusteltuja valintoja.

  9. Näköjään tarkailijat on tampereelta! Vai eikö ole muualla oikeen viitsinyt pelejä käydä katsomassa.

  10. Moni tosiaankin Tampereen alueelta.
    Jos valmennat pelaajaa, ja näet hänet 4-6krt/viikossa.
    En tiedä miten usein käyvät ”scouttaamassa”.
    Uskon, että muutamia pelaajia ei nähdä kun 1-3krt/kaudessa.
    Kyllähän se on kivempi nimetä joukkueensa sellainen, josta tietää mitä hänestä saa irti.

  11. Happeestakin löytyisi hyviä pakkeja, mutta Tampereelta otettu, liekö ei Jyväskyläläisiä enempää joukkueeseen mahdu ??