Ruotsin joukkue MM-kenraaliin – Superliigan nuori pörssikärki debytoi

Ruotsin salibandymaajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara julkisti miehistönsä Växjössä 2.-4.11. pelattavaan Euro Floorball Tour turnaukseen. Joukkueen rinki on toistaiseksi vielä melko laaja ja mukana on kaikkiaan 26 pelaajaa. Itse MM-lopputurnauksessa joukkueeseen saa kuulua 20 pelaajaa.

– Koska kokoonpanossa on myös loukkaantuneita, ei kaikkia pelaajia välttämättä käytetä 100 prosentin teholla, arvioi Vaara ryhmänsä tilaa Ruotsin Salibandyliiton tiedotteessa.

Yksi nimekkäimmistä loukkaantuneista on Henrik Quist, jonka tilannetta seurataan ja peluutetaan vamman sallimissa rajoissa.

Ryhmään on nostettu mukaan myös kaksi debytanttia, Filip Stenmark ja Emil Julkunen. Julkunen johtaa tällä hetkellä Superliigan pistepörssiä tehopistein 11+5. 20-vuotias Stenmark antaa puolestaan näyttönsä puolustuspäässä.

Alexander Egebrant, Henrik Olofsson ja Alexander Boden tekevät tauon jälkeen paluun maajoukkuekuvioihin.

– Olemme koonneet vahvan ja motivoituneen ryhmän, jolla on suuri halu pelata MM-kisoissa. Meidän pelillinen esiintymisemme kentällä on tällä hetkellä tärkeämpää, kuin tulokset. Lähdemme voittamaan, tottakai, mutta emme itse pelaamisen kustannuksella, Vaara päättää.

Ruotsi kohtaa EFT-turnauksessa Suomen, Sveitsin ja Tshekin.

Ruotsin miesten maajoukkue EFT-turnaukseen:

Maalivahdit:
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Patrik Åman, AIK

Puolustajat:
Jesper Berggren, Storvreta IBK
Alexander Egebrant, AIK
Anton Karlsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Granlo BK
Henrik Quist, Pixbo Wallenstam IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Filip Stenmark , IBK Dalen
Mattias Wallgren, Warberg IC
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Hyökkääjät
Alexander Bodén, IBK Dalen
Rasmus Enström, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Emil Julkunen, Pixbo Wallenstam IBK
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
Karl-Johan Nilsson, AIK
Kim Nilsson, AIK
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Henrik Olofsson, Warberg IC
Johan Samuelsson, Granlo BK
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK

6 comments

  1. jotenkin on semmonen tunne että ei tu kolmatta kultaa…hope olen väärässä…

  2. Kova on Ruotsin joukkue. Tosin kova se on ollut parit viime kisatkin ja silti Suomi vienyt. Kova taisto tulee. Hiukan arveluttaa mm. Toivoniemen ja Ihmeen esitykset liigassa..

    Ruotsin kaksi kenttää pärjää erinomaisesti Suomelle vertailussa. Itse olen sitä mieltä että kolmonen ja nelonen ovat Suomella vahvempia. Sitten taas siitä eteenpäin Ruotsilta löytyy enemmän laajuutta.

  3. Kova on juokkue ,mutta siitä lähdetään et suomi on paras ja voittaa maailmanmestaruuden. Sitäpaitsi ,jos suomi ja ruotsi voitavat omat lohkonsa MM-kisoissa ,niin suomi ja ruotsi kohtaavat jo välierissä ja näin ollen veikkaan Finaalipariksi Suomi ja Sveitsi. Pronssipeliin Tsekki ja Ruotsi. Toivotaan tätä näin ollen ruotsista tulee toinen maa ,joka on saavutanut kaikkia MM-Mitalit ,sitten suomen jälkeen ,jolla on Kulta-Hopea-Ronssi. Suomi-Sveitsi 7-3 ,Suomen paras pistemies on Mikko Kohonen finaalissa.
    Toivoniemi valitaan All-Starsiin.

  4. Stenmark ,Julkunen ja moni muu ovat todella pelottavia nimiä ,mutta miten käy kun suomi asettuu vastaan pelinopeus on paljon nopeampi kuin ruotsin liigassa.

  5. Oktjlock69: ”Sitäpaitsi ,jos suomi ja ruotsi voitavat omat lohkonsa MM-kisoissa ,niin suomi ja ruotsi kohtaavat jo välierissä”

    Ei pidä paikkaansa ainakaan IFF:n sivujen mukaan: http://windows3.salibandy.net/default.asp?sivu=5&alasivu=499&kieli=826

    Jos molemmat voittavat lohkonsa, Suomi pelaa quarterissa 4 ja Ruotsi quarterissa 3. Semifinaaliparit ovat:

    Semi-final 1 Winner Quarter 1 – Winner Quarter 4
    Semi-final 2 Winner Quarter 2 – Winner Quarter 3