Superliigan videokatsauksen suomalaiset – Paluu, pisteitä ja pettymyksiä

Ruotsin Superliigassa pelattiin viikonloppuna täysi kierros. Myös keskiviikkona pelattiin, kun ohjelmassa oli viisi kamppailua. Pääkallo.fi koosti Superliigan suomalaistapahtumat ja sarjan maalikimarat.

Suomen maajoukkuepelaaja Tero Tiitu palasi lauantaina tositoimiin polvivammansa jäljiltä Warberg IC:n kohdatessa Iiro Parviaisen IBK Dalenin. Dalen pilasi joensuulaisen ensimmäisen Superliigaottelun voittaen lukemin 6-2. Tiitu syötti toisen Warbergin maaleista.

Innebandymagazinetin haastattelussa Tiitu kertoi, että oli luonnollisesti tyytyväinen paluustaan, muttei siihen, että joukkue hävisi pelinsä Uumajassa. Tappiosta huolimatta joukkue majailee kolmantena sarjassa, Parviaisen Dalenin sijaitessa kuudentena.

Champions cupin voittaneen Storvretan kausi kotimaan sarjassa jatkui tahmaisena. Joukkue kärsi lauantaina jo kauden kolmannen tappionsa Pixbo Wallenstamia vastaan lukemin 4-7 sunnuntaina. Suomalaisista kotijoukkueen Hannes Öhman oli ottelussa hyvässä vireessä ja nakutti 2+1-tehopisteet. Mika Kohonen ei tällä kertaa yltänyt pisteille. Storvreta majailee sarjassa yhdeksäntenä.

FC Helsinborgin kausi alkoi vaikeasti, mutta nyt joukkueen otteissa on näkynyt merkkejä paremmasta. Joukkue hankki sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 5-1 Jönköpingiä vastaan. Viikko-ottelussa joukkue otti 8-5-voiton Mullsjöstä. Jani Kukkola oli molemmissa voitoissa tärkeässä roolissa tehden sunnuntaina yhden maalin ja ollen keskiviikona Innebandymagazinetin mukaan ottelun paras tehoin 2+2.

Oscar Hännisen edustama Linköping johtaa tällä hetkellä koko sarjaa. Sunnuntain ottelussa Hänninen oli tärkeässä roolissa tehden 1+1 AIK:ta vastaan 3-5-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa. Keskiviikon pelissä Linköping ryvetti Karlastadia peräti 10-3. Hänninen ei tässä ottelussa yltänyt tehoille.

Hänninen on tehnyt heti alkukaudesta vaikutuksen uudessa seurassaan, sillä häntä kehuttiin keskiviikkona vuolaasti Aftonbladetin verkkosivuilla.

Caperiotäbyn viikonloppu meni penkin alle joukkueen hävitessä häntäpään Falunille 6-3-lukemin. Rickie Hyvärisen edustama nippu ei kuitenkaan masentunut tappiosta pidemmäksi aikaa, vaan kaatoi keskiviikkona Parviaisen Dalenin 8-4. Hyvärinen nakutti tehot 3+0 ja valittiin päivän toisena suomalaisena ottelun parhaaksi pelaajaksi Innebandymagazinetin sivuilla.

Ruotsin Superliigan tuloksia:

13.10
Hide-a-Lite Mulsjö AIS-Granlo BK 3-5

14.10
IBF Falun-Caperiotäby FC 6-3
IBK Dalen-Warberg IC 6-2
Storvreta IBK-Pixbo Wallenstam IBK 4-7
Karlstad IBF-Tyresö Trollbäcken IBK 3-5
AIK IBF-Linköping IBK 3-5
FC Helsingborg-Jönköpings IK 5-1

17.10
FC Helsingborg-Hide-a-Lite-Mullsjö 8-5
Linköping IBK-Karlstad 10-3
Tyresö Trollbacken-Granlo BK 1-3
Caperiotäby FC-IBK Dalen 8-4
Pixbo Wallenstam IBK-AIK IBF 5-3

Ruotsin Superliigan sarjataulukko ja pistepörssi. Tuohon alle on kerätty tarjolla olevat maalikoosteet viikonlopun ja keskiviikon peleistä.

14.10. AIK-Linköping 3-5

14.10. Helsingborg-Jönköpings 5-1

17.10. Pixbo-AIK 5-3

Lisäksi 14.10. pelatun Storvreta-Pixbo-ottelun maalikoosteen voi katsoa Innebandyplanetenin sivuilta.

2 comments

  1. Eksoottiselta näyttää kyllä tuo AIK:n parketti nykypäivän huipputasolla.

  2. Helsinborgin videot ovat kyllä hyvin tehty. AIK:n videoissa ei ole hidastuksia mutta senkin edestä näytetään kun heitetään ylävitosia. Pixbolla on ainakin toimintaa videossa mutta välillä vähän liikaakin. Tuosta Helsinborgin videosta mallia eri koosteiden tekijöille suomessakin.