Superliigan viikkokatsaus: Hänninen tehoili huippuottelussa, Storvretalle murskavoitto

Viime lauantaina salibandynälkäisten katseet kääntyivät Sundsvalliin, jossa oteltiin Ruotsin Superliigan kärkikamppailu Granlon ja Linköpingin välillä. Erinomaista alkukautta pelaavan Oscar Hännisen 2+1-tehopisteet eivät tällä kertaa riittäneet, vaan kotijoukkue kahmi pisteet itselleen ottelusta lukemin 5-4.

Granlon tehomies ja voittomaalin tehtailija Kristian Asp arvioi ottelun jälkeen, että kentällä kohtasivat kaksi maailman tämän hetken parasta seurajoukkuetta. Nousijajoukkue Granlo on kerännyt 15 pistettä kuudesta ottelusta, mikä on kaikkien aikojen paras kaudenaloitus nousijajoukkueelta.

Sunnuntaisella viiden ottelun kierroksella loukkaantumisesta toipuva Tero Tiitu näytti AIK:ta vastaan vanhojen taitojen olevan edelleen hallussa. Maalikoostevideolla ”Tiitonakin” esiintyvä Suomen maajoukkuemies iski 2+0-tehopisteet, kun sarjan kärjen tuntumaan hivuttautunut Warberg kylvetti AIK:ta lukemin 7-2.

Jani Kukkolan Helsingborg hävisi selkein 6-2-lukemin alati peliään parantaneelle Falunille. Kukkola ei yltänyt ottelussa tehopisteille. Helsinborgin kausi on alkanut todella vaisusti ja joukkueella on kasassa viidestä ottelusta ainoastaan kuusi pistettä.

IBK Dalenin kausi on ollut toistaiseksi tuloksellisesti vaihteleva ja uumajalaisjoukkue sijaitsee tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. Iiro Parviaisen luotsaama joukkue nousi sunnuntaina 0-2-tilanteesa 4-2-johtoon tyvipään Jönköpingiä vastaan, mutta joutui tyytymään 4-4-pistejakoon ajassa 58.48 tulleen tasoituksen myötä.

Superliigan tiistai-ilan ottelussa kentällä nähtiin kolme suomalaista, kun Hannes Öhmanin ja Mika Kohosen Storvreta kohtasi Rickie Hyvärisen Caperiotäbyn. Vierasjoukkue Caperiotäby sai kunnon kyytiä Champions cupin voittajajoukkueelta. Loppulukemiksi kirjattiin uskomaton 9-0-tulos. Kohonen avitti joukkuettaan voittoon 1+1-tehopistein.

Maajoukkueiden EFT-turnaukseen valitulle Öhmanille ei merkitty ottelussa tehopisteitä, mutta laitahyökkääjä on edelleen sarjan tehokkain suomalainen 6+2-tehomerkinnöin. Innebandymagazinetin haastattelussa Öhman kertoo aatteitaan maajoukkueessa pelaamisesta.

Ruotsin Superliigan sarjataulukko ja pistepörssi. Jutun lopussa on Warberg-AIK-ottelun maalikooste.

Ruotsin Superliigan tuloksia

Perjantai 19.10.
Jönköpings IK-IBF Falun 5-11

Lauantai 20.10.
Granlo BK-Linköping IBK 5-4

Sunnuntai 21.10.
Warberg IC-AIK 7-2
Karlstad IBF-Pixbo 4-9
Hide-a-lite Mullsjö-Tyresö Trollb. IBK 4-9
IBK Dalen-Jönköpings IK 4-4
IBF Falun-FC Helsingborg 6-2

Tiistai 23.10.
Storvreta IBK-Caperiotäby 9-0

5 comments

  1. Näinkö vaisut on Ruotsin veskaritilastot, Helsingborg:
    30 Rytych, David M 25 5 0 0 0 0
    60 Paulsson, Jonathan M 21 5 0 0 0 0

  2. Mikä ihmeen trendi on että näihin maalikoosteisiin pitää aina laittaa joku tusinapoppi taustalle ja vielä saakelin kovalla. Jää aina koosteet katsomatta. Eipä oo pääkallon vika mutku ketuttaa niin pitää kitistä.

    Nimim. olenko vanha jo

  3. Onkohan muuten Eskelinen kokonaan jo ulkona Ruotsin maajoukkuekuvioista? Kova veto jannulta ainakin löytyisi.

  4. Taitaa tosiaan tuo tasaisuus olla ruotsissa vielä vähän eri tasolla. Nousijajoukkue kärkikahinoissa… Ei oo tapahtumassa suomessa vielä ihan hetkeen 🙂