”Tietyillä pelaajilla on tapana kalastella huutosyöttöjä”

Pronssimitalisti Classicilla on yksi suunta ja se on ylöspäin. Kuva: Mikko Hyvärinen

- Jos olemme parin kanssa sitä mieltä, että syöttäjää ei ollut, sitä ei myöskään merkitä, erotuomari Mikko Alakare kommentoi "huutosyöttöjä". Kuvan pelaajat eivät todennäköisesti liity artikkelin aiheeseen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Toimittaja Tuomo Reposen ylläpitämä Jatkuvaa Syöttöä -sivusto tarttuu tuoreessa uutisessaan mielenkiintoiseen aiheeseen. Artikkelissa kysytään liigatuomareilta tehopisteiden merkkaamisesta ja mahdollisesta ylimääräisten pisteiden kalastelusta.

Ääneen pääsevät huipputuomareista Lasse Vuola, Anssi Silvo, Mikko Alakare, Rainer Ehro ja Pasi Kylmämaa.

Jatkuvan Syötön mukaan nopea pelitempo ja useat seurattavat asiat vaikuttavat siihen, ettei erotuomari aina havaitse maalintekijöitä tai syöttäjiä. Erotuomareiden mukaan keskustelua pisteistä käydään joka ottelussa. Pääsääntöisesti korjauspyynnöt hyväksytään. Tuomarit myös paljastavat, että Salibandyliigassa yritetään silloin tällöin saada tehopisteitä myös puhumalla.

Liigauransa jo lopettanut Ranier Ehro laittoi merkille, että tietyt pelaajat kalastelevat ”huutosyöttöjä”.

– Tietyillä pelaajilla on sellainen tapa. Joka joukkueesta niitä löytyi. Kyllä se jäi mieleen, kun sama pelaaja oli ehdottamassa itseään syöttäjäksi, Ehro kommentoi.

Lue Jatkuvan Syötön artikkeli kokonaisuudessaan:
”Pisteitä yritetään puhua jälkikäteen”

One comment