Trillerivoitto vei SPV:n suoraan välieriin – ”Nyt tarvii rauhoittua”

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Seinäjoen Peliveljet varmisti välieräpaikkansa salibandyn seurajoukkueiden Champions Cupissa jo tänään kaataessaan Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigenin 10-9 (4-2, 3-5, 3-2). Tulos merkitsi eilen Ruotsin IBK Dalenille hävinneen Wilerin putoamista semifinaaleista.

Iltapäivän ottelusta muodostui erikoinen kun Henri Myllymäki, Mikko Kohonen, Erik Härkönen ja Tuukka Kiviranta laukoivat SPV:n yhdeksässä minuutissa 4-0-johtoon, mutta seuraavat kuusi maalia iski vastustaja.

Toisella tauolla oltiin tilanteessa 7-7, jonka Ville Kuusela ja Harri Karjala muuttivat kolmannen erän alussa 9-7-johdoksi. Wiler kavensi taas, ja 12 minuuttia ennen loppua sveitsiläisille vihellettiin rangaistuslaukaus Jukka Keskisipilän rikkeestä. Maalivahti Jarno Ihme kuitenkin peitti maalinsa, ja seuranneen kahden minuutin alivoiman aikana Henri Myllymäki laukoi neljällä viittä vastaan SPV:n 10-8-osuman. Wilerin kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria runnoma kavennus jäi illan päätösmaaliksi.

Jarno Ihme torjui SPV:n maalisssa peräti 38 laukausta Wilerin Daniel Streitin puuttuessa peliin 24 kertaa. Peliveljien parhaana ottelussa palkittiin puolustaja Tatu Väänänen.

– Huh ja hoh, olivat SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen ensimmäiset sanat pelin jälkeen.

– Nähtiin pelissä meidän köli ja latvapurjeen nuppi samassa kuuskymppisessä ja vielä monta kertaa pelin sisällä. Sen verran itselläkin oli tekemistä pelin aikaan, että nyt tarvii rauhoittua ja purkaa tämä joukkueen kanssa kaikessa rauhassa. Illalla on katse jo sitten täysin huomisessa, Koponen kommentoi SPV:n sivuilla.

Perjantaina SPV kohtaa vielä IBK Dalenin klo 20.40 Suomen aikaa.

SPV-Wiler-Ersigen-ottelun tilastot. SPV:n ja IFF:n otteluraportit. IFF:n ottelukuvat Flickrissä. Tuosta alta voi katsoa Mikko Kohosen videohaastattelun.

Torstaina toisessa miesten Champions Cup -ottelussa Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta varmisti lohkovoittonsa ja välieräpaikkansa. Storvreta kaatoi latvialaisen RTU/Inspectan maalein 5-1.

RTU/Inspecta-Storvreta-ottelun tilastot. IFF:n otteluraportti.