Veskarihankinta penkillä – Loviisa haki vierasvoiton

Alkukausi on ollut Espoon Oilersista hankitulle Niko Nordströmille vaikea. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Niko Nordström
Alkukausi on ollut Espoon Oilersista hankitulle Niko Nordströmille vaikea. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Loviisan Tor haki Nokian KrP:n vieraana kauden toisen voittonsa lukemin 7-4 (1-2, 1-1, 5-1). Loviisan ykkösvahdiksi hankittu Niko Nordström oli saanut penkkikomennuksen ja voitto-ottelun torjui Tommy Grönberg. Miesten Salibandyliigassa pelataan viikonloppuna kaikkiaan yhdeksän ottelua.

Nordströmin alkukauden torjuntaprosentti on vaatimaton 68,85. Hän kävi kuitenkin päätöserässä nollaamassa Henri Johanssonin rangaistuslaukauksen. Vastoin ennakkokaavailuja Grönberg on nousemassa loviisalaisten ykkösmaalivahdiksi. Torstain jälkeen torjuntaprosentti on Jarno Ihmeen jälkeen liigan toiseksi paras: 86,11.

Nokia johti kahden erän jälkeen ottelua 3-2, mutta Loviisa nousi voittoon vahvan päätöserän turvin tehden peräti viisi maalia. Loviisalaisten tehomiehiä olivat tehot 2+1 keränneet Joni Niiranen ja Peik Salminen. Viimeisen maalin viimeisteli illan toisellaan tyhjiin Niklas Andersson.

Nokian 4-6-tappioasemassa rankkarin hukannut Johansson syötti ottelussa yhden maalin. Nokialaisten tehokkaimpana jatkaa tehoin 8+4 Benjamin Reusser.

Nordströmin penkittäminen herätti keskustelua myös Twitterissä. Loviisasta täksi kaudeksi Ruotsiin pelaamaan lähtenyt Tuomas Savukoski sekä viime kaudella SSV:n maalilla pelannut Toni Lötjönen kirjoittivat ”5000 euron luukkumiehestä”.

Nokialla on luvassa vapaa viikonloppu liigapeleistä. Loviisa isännöi sunnuntaina Happeeta.

Miesten Salibandyliigan viikonlopun ottelut:

Perjantai 12.10.
NST – Ilves
SPV – Josba
Happee – SSV

Lauantai 13.10.
Ilves – TPS
OLS – Oilers

Sunnuntai 14.10.
Loviisa -Happee
SSV – NST
Josba – Classic
OLS – SPV

14 comments

  1. Grönberg napsi kyllä 3-4 isohkoa koppia ja pelasi hyvin, nollaten hyvällä liikkeellä esim. Nymanin läpiajon. Toisaalta mitään kovin huikeaa painetta parhaille sektoreille KrP ei saanut aikaiseksi.

    Grönberg ei ole mikään kovin iso kaveri ja pelaa hieman toispuoleisen oloisesti. Etukulmiin vaikuttaa jäävän tilaa, johon eilen Johanssonkaan ei osunut kuten tavallisesti tekee. Kyllä Loviisa minusta Nordströmiä vielä tulee viimeistään keväällä tarvitsemaan, toivottavasti saa pelinsä taas kondikseen.

  2. Eikö tää nordström noussut oilerssissa 2 kautta ykkösen ohi?korjatkaa jos on hukitieto……..heja tor!

  3. Joo, tämä nyt on pääkallon typerä tapa viedä henk kohtaiselle haukkutasolle näitä juttuja. Erän pelaajista et näitä juttuja löydä.

  4. Huomenta kari.miettinyt joo viimeaikona tätä pääkallon propagandapuolta.juttuja viedään todella henk koht tasolle. Jopa useita vähemmän imartelevia artikkeleja kohdistuen yhteen pelaajaan tai/ja tiimiin.
    SILTI…….. Ssv ja erä lepäilee rauhassa kommenttisuojassa.kukaanhan ei uskalla arvostella ”maailman parhaita”, kröhöm.muistetaan et kautta on kulunu noin kuus kierrosta

  5. SSV ei jää rauhaan, mutta omien kavereiden joukkueet jää rauhaan. Yksi luulee olevansa toimittaja, yhden ei pitäisi edes luulla ja avustava Hilska ainoa ammattitaitoinen. Näin se vaan menee.

  6. Pääkalloa saa mollata kyllä. Ja samaa mieltä, että Mika Hilska on ammattitaitoinen, mutta hänellä ei ole mitään tekemistä Pääkallon kanssa.

  7. Nooooh eikai sitä nyt ihan liian herkkänahkainenkaan piä olla. En mä näissä nyt mitään mollaamista oo vielä huomannut. Kyseisen MV:n alkukausi ainakin on ollut vaikea, mitä sitä peittelemään varsinkin kun kyseessä on Tor:in kannalta merkittävä pelaaja.

    Liiallinen steriiliys pois vaan. Saadaan niitä kiinnostavia henkilöitä, seurattavia asioita ja ristiriitojakin rakennettua hieman lisää. Sitten piisaa puhettakin, ehkäpä joku eksyy katsomoihinkin…

  8. Melkoista ylireagointia Kari Jinnuselta. Pääkallon uutinen on täysin neutraali kirjoitus pelaajan heikosta alkukaudesta. Tottakai liigatason pelaajien heikoistakin suorituksista saa tehdä uutisia. Naurettavaa itkemistä täällä. Jos pelaaja/hänen kaverinsa pahoittaa mielensä kun selvästi huonosta suorittamisesta uutisoidaan, voi miettiä kannattaako lajia pelata liigatasolla.

  9. Ylireagoinnilla ei mitään tekemistä asian kanssa, vaan kallon tyylistä ja kohteista kirjoitella. Erä pelaili vajaan vuoden ilman voittoa liigassa – melkein vuoden! Siinä olisi ollut otsikkoa ja juttua riittämiin. Mutta kun nykyinen koutsi on hyvä kaveri ja joukkue ” toimittajien ” aikoinaan edustama, niin……

  10. Kyllä jinnunen puhuu asiaa. Toiset/joku joukkue on kyllä melkoisessa suojassa kun pitäisi arvostella, vaikka siihen olisi syytä”lähes vuoden ilman voittoa”. Joku toinen joukkue kuin olisi rämpinyt vastaavanlaisesti, niin voi vain kuvitella, mitkä otsikot siitä olisi revitty.

    Toki kyseisen maalivandin kausi ei ole alkanut kummoisesti mutta ei hän mielestäni tasollisestikaan kuulu maalivahtien eliittiin, joten turha häneen on myöskään suuria odotuksia asettaa. Yksinkertaisesti hän ei ole voittava maalivahti vaan lähinnä ”hyvä kakkonen”.

    Se että pääkallo käyttää sana ”penkittäminen” on mielestäni melko huvittava sana tähän. Eiköhän tässäkin ole ihan normaali tapa toimia, että myös toinen maalivahti saa peliaikaa eikä mistää sen suuremmasta ole kyse. Ja terve kilpailuhan on vaan hyvästä. Mielnkiintoista nähdä, onko Grönberg penkitetty vai pelaako seuraavan pelin.