Divarissa kahdet valmentajapotkut

Valkopaitaisen FoSun alkukausi on ollut synkkä. Kuva: Jari Turunen

SB Welhot - FoSu
Valkopaitaisen FoSun alkukausi on ollut synkkä. Kuva: Jari Turunen

Miesten salibandyn Divarin kolmesta peräpäähän jämähtäneestä joukkueesta kahden päävalmentaja vaihtuu. Molemmat valmentajavaihdokset levisivät maailmalle maanantaina Twitterin kautta.

Kimmo Kautio ei jatka Forssan Suuppareiden päävalmentajana. Yhdeksästä pelistä FoSun alkukauden saldona on vain yksi jatkoaikavoitto Merikoskesta ja kaksi pistettä. Seura ei vielä tiistaiaamuun mennessä ollut itse uutisoinut tilanteesta tai Kaution seuraajasta.

– Purin tänään sopimukseni FoSun päävalmentajana. Syyt pelillisiä. Ihmisten väliset suhteet kunnossa. No hard feelings, Kimmo Kautio kirjoitti maanantai-iltana Twitterissä tilillään @Kimmo_Kautio.

Toinen valmentajavaihdos tapahtuu Oulussa, kun Janne Krankka ottaa vastaan Divarin jumbona voitoitta olevan Merikoski SBT:n päävalmentajan tehtävät. Krankka tunnetaan valmentajana Kellon Lyönnistä sekä blogikirjoituksistaan ”Antero Kantin” mietteinä.

– ”Missä intohimo kohtaa maailman tarpeen, siellä on kutsumus.” – Aristoteles. Antsan bloggaaminen hyytyy nyt täysin. Divarivalmennus kutsuu! Krankka kirjoitti uudesta pestistään Twitter-tilillään @rankkajanne.

Alkukauden Merikoskea valmensivat Petri Inkala ja Mika Mäkelä. Merikosken nettisivuille lisätyn uutisen mukaan Krankka luotsaa joukkuetta päävalmentajana jo tulevana sunnuntaina SalBaa vastaan.

Molemmat valmentajavaihdokset ovat herättäneet paljon keskustelua Twitterissä. Ohjeita Twitteriin kirjautumisesta ja listauksen salibandyseurattavista voi lukea esimerkiksi tästä Pääkallon Twitter-koonnista.

26 comments

  1. No niin, saataisko herra Juha Laitila nyt takaisin uuden valmennuksen myötä? Ainoa, joka voi FoSun pelastaa vielä.

  2. ei taira kuule tällä kaudella enään onnistua.se vaatii vähän muutakin kun pyyheliinan ja pari mailaa.taitaa sen verran sekin siellä euroja haalia että hulluhan se olis jos takas tulis.

  3. En tiedä sit, mutta eilen Fosun treenatessa uuden valmennuksen johdolla, Kuitu-Areenalla nähtiin herrat J. Laitila, T. Aaltonen, J. Andersson ja A. Kolis. Kuuleman mukaan loppuviikosta vielä T. Itäpalo tulee ”haistelemaan ilmaa”. Sattumaako???

  4. Parin viikon sisällä voitte lukea aika yllättäviä nimiä siirtolistoilta. FoSu saa takaisin todella isoja paluumuuttajia, eikä todellakaan tule tippumaan kakkoseen.

    Valmennuksen vaihto tuli lähes viimeisellä mahdollisella hetkellä.

  5. Top Team ja Merikoski SBT näyttävät olevan kakkoseen lähtijöitä ainakin näin alkukauden pelien perusteella. Ja FoSukin täyttää kyllä samat merkit vielä toistaiseksi.

    Jos nyt kuitenkin ”nuten” uho forssalaisten säilymisestä tulevien vahvistusten kera toteutuu niin mikä porukka se kolmas kakkoseen tippuva sitten on? Voisi ehkä heittää kysymyksen tuonne länsirannikon suuntaan eli joko karhulaumalla puntti tutisee? Vai olisiko muita varteenotettavia putoajaehdokkaita?

  6. keravalla ja porissa saadaan alkaa pelkäämään tosissaan sarjapaikan puolesta jos fosuun tulee nuo mainitut paluumuuttajat. Jos ei, niin putoajat löytyy tuosta kolmikosta joka nytkin peräpäätä miehittää.

  7. koskahan tuolla keravalla tapahtuu ?!?!?! aika karseen näköstä illasta toiseen !!

  8. Yks’ sun toinenkin Divarissa putoamisuhan alla oleva joukkue on vahvistamassa rivejään. Toiset vaihtaa valmentajaa ja toiset vahvistaa pelaajistoa. Siirtolistan mukaan Veljekset Halonen, Pasi ja Petri ex.SSV, ovat siirtymässä Keravalle.

    Aika näyttää, millaiseen kilpavarusteluun tilanne kehittyy, mutta tuntuu, että kukaan ei haluaisi olla Divarista putoaja. Valitettavaa vain on, että peräti kolme joukkuetta putoaa sarjatasoa alemmaksi ilman tasonmittausta 2.Divarin joukkueiden kanssa.

    Divarista putoajien kanssa voisi olla samanlainen käytäntö kuin Liigassa, että huonoin putoaa suoraan ja kaksi seuraavaa pelaavat sarjapaikkansa puolesta 2.divarin joukkueiden kanssa play-offit.

    Mitäpä mieltä?

  9. Vilkaisu kakkosdivarin sarjajärjestemiin kertoo sen, että melkoinen karsintapelien rumba siellä on joukkueiden käytävä läpi noustakseen divariin. Eli nousu sarjaporrasta ylöspäin ei todellakaan ole helppoa eikä sieltä todennäköisesti huonoja porukoita divariin tule. Vai ovatko huonompia kuin nykyiset divarin häntäpään joukkueet?

    Tähän jos sitten lisätäisiin vielä karsinnat eli tasonmittaus divarijoukkueiden häntäpään joukkueiden kanssa, niin mahtaisiko kausi ja pelipäivät riittää? Kyllä kakkosesta nykysysteemillä nousevat ovat paikkansa ansainneet ilman tasonmittaustakin. Ja toisaalta kolme divarin huonointa joutavat hakemaan vauhtia sarjatasoa alempaa vaikka se putoaminen ei mukavaa olekaaan.

    Eli tätä mieltä…

  10. Vosuvanille vaan tiedoksi et j.laitila ja kaikki muutkin paluumuuttajat sanoo ei kiitos.junnu nauttii pelata hyvien kavereiden kans miks vaihtaa tommoseen hengettömään sakkiin.ja jos hän olis halunnu siirtyä niin ei täällä olis tehty niin kuin siellä viime talvena k.kourin tapauksessa kun kalle olis halunnut siirtyä leiskuun niin eipä sieltä manageri kirjoittanu siirtopapereita eli kiusa se on pienempikin.

  11. Fosu alko heti voittaa ja muutenkin pelaajien mukaan parempi tekemisen meininki reeneissä kun Kautiosta pääsivät eroon. Seurajohto voisi miettiä miksi tuhosivat alkukauden valmentajavalinnoillaan!?

  12. Maalivahti on näköjään puoli joukkuetta, valmentaja vaan ehkä viidennes! Olis managerin heti pitänyt koota kasaan divaritason porukka.Pari niukkaa tappiota olis Aaltonen voinut kääntää voitoksi jo Kautionkin aikana.Nyt tuli kyllä niukka häviö uusillakin opeilla.Näin siinä valmentajan vaihdossa aluksi usein käy.Ja kyllä Steeres pelasi vielä kauden heikoimman pelinsä.Uusia vahvistuksia tarvitaan.

  13. Olikohan se Kourin tapaus ihan noin mustavalkoinen. Taisi siinä pelurikin kuulemma vedättää forssalaisia pelikyvyttömyydellään. Ja sit kuitenkin yhtäkkiä olis pystyny pelaamaan?

  14. Fosun valmentajilla on ollut tuulinen paikka. Ukot vaihtuu kiivaalla tahdilla, toiset urheilullisen menestymättömyyden vuoksi, toiset sosiaalisten taitojen puutteiden vuoksi.

    Viime kaudella forssalaisilla olisi ollut mahdollisuus päästä kolkuttelemaan liigan portteja, mutta valmentajavaihdos sekoitti pakkaa ja viimeisillä kierroksilla vanha pelaajakaarti ei enää pelannut riittävän kovalla sykkeellä, vaikka nousukarsinnat olisivat olleet tarjottimella. Ehkäpä seuravaihdokset Loimaalle olivat silloin jo päätettynä.

    Kautta on vielä lähes 2/3 jäljellä, eikä D1vari-paikan varmistaminen ole vielä mahdoton tehtävä. Kiire tosin alkaa piakkoin tulla. Jyvät alkavat jo erottumaan akanoista.

  15. Edellisestä herää kysymys,tietääkö ja ymmärtääkö FoSun johto edes mitä tekee? Onko se kun tuuliviiri?

  16. Mikä FoSu-johto? Todennäköisesti siellä mennään oman työn ohella ihan kädestä suuhun kaiken toiminnan kanssa ja mitään suurempaa punaista viivaa tuskin edes pystytään miettimään.

  17. Repelle: mitä minä sanoin? (14.11.2012) ja mitä sinä sanoit? (17.11.2012). Kolme viidestä jo. Ei huonosti 🙂

  18. Nyt menee mielenkiintoiseksi kieltämättä kun Laitila palaa FoSuun. Karhuilla alkaa oikeasti olla painetta. Sopivasti 16.12. FoSu-Karhut.

  19. Eipä auttanut valmentajan vaihto Fosulle, eikä Merikoskelle.
    2-Divari kutsuu molempia seuroja ensi kaudeksi.

    Fosu sai entisen pistelinkosa Juha Laitilan takaisin rosteriin, mutta pelastajaksi ei Laitilastakaan ollut. Laiva ui jo liian syvällä siinä vaiheessa, kun valmentaja vaihtui ja Laitila tuli kuvioihin mukaan.

    Merikosken tilanne ei käytännössä muuttunut lainkaan, vaikka rankkoja Krankkoja tuli tuplaten tekemään seuralle pelastustalkoita. Pari kautta sitten Krankat saattelivat Kellon Lyönnin kakkosdivariin ja nyt kellot lyövät Merikoskelle. Ei ole helppoa olla Oulun seudun kakkosseura, kakkonen kutsuu taas.

    Valmentajanvaihdot eivät tältä kaudelta loppuneet näihin uutisiin, vaan yllättäen vielä tällä viikolla on eräs Divari-seura ilmoittanut vastuuvalmentajan vaihdoksesta paikallislehden sivulla.

  20. Fosu on itsesiassa vahvistuksistaan huolimatta tällä hetkellä pykälää alempana, kuin valmentajan vaihtuessa. Ehkei kovin merkittävä seikka tuolla viivan alla, mutta tämä knoppina näille, joiden mielestä Kautio on huono koutsi. Fosun ilme oli kuitenkin alkukaudesta tuore ja joukkueen tilanne oli lähes identtinen OLSin kanssa. Peli oli paikoin hyvää, mutta onnistumisia ei tullut. Oulussa kärsivällisyys palkittiin…