Hakkarainen analysoi Pirkanmaan joukkueet Aamulehdessä – ”Pururadan kiertäminen ei joukkueena maistunut”

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Salibandyanalyytikko ja Pääkallo-bloggaajaa Jani Hakkarainen käy Aamulehden verkkosivuilla läpi Pirkanmaan miesten liigajoukkueiden alkukautta. Tuomionsa saavat niin Classic, Koovee, Nokian KrP kuin sarjanousija Ilves.

Kokonaisuudessaan Pirkanmaan joukkueiden alkukausi ei paljon kehuja kerää. Hakkaraisen mukaan nelikosta ainoastaan Classic on ollut positiivinen yllätys.

MM-kisatauolle siirryttiin tilanteessa, jossa Classic on sarjataulukossa kakkosena Happeen jälkeen. Muut Pirkanmaan joukkueet keikkuvatkin pudotuspeliviivan alapuolella. Viime kevään pronssijoukkue Koovee on yhdeksäntenä ja super-Henrillä varustettu Nokian KrP sijalla 11. Ilves on sarjajumbona.

– Pasi Peltolan armada on ollut alkukauden myönteisiä yllätyksiä. Nuorentunut ja periaatteessa hieman heikentynyt joukkue on purjehtinut vahvassa myötätuulessa ja lähti MM-kisatauolle toiselta sijalta. Alla on neljän ottelun voittoputki (kolme liigassa ja yksi cupissa). Mieltä lämmittävät erityisesti voitot sarjajohtaja Happeesta kotona ja dynastia-SSV:stä Pasilassa, Hakkarainen kirjoittaa ja nostaa Classicin jopa finalistikandidaatiksi.

Kooveen ja KrP:n tilanteissa Hakkarainen näkee useita ongelmia.

– Arto Riihimäen suojattien vaikean alkukauden takana ovat epäonnistunut kesäharjoittelu ja loukkaantumiset. Kesällä Kilpaveljille ei pururadan kiertäminen maistunut riittävällä tavalla joukkueena. Muutamien pelaajien kohdalla voidaan puhua jopa suoranaisesta mahalaskusta. Nykypäivänä on selvää, että kärkisijoitusten tavoittelu Salibandyliigassa vaatii onnistunutta kesäharjoittelua, Hakkarainen pohtii.

– Krp:n peli on ollut sanalla sanoen sekavaa. Viisikkopelistä on vaikea hahmottaa, mitä oikeastaan tavoitellaan: miten Blad ja kumppanit haluaisivat joukkueensa pelaavan. Krp:n viisikkopelin toistuva rakenne ei siis ole kunnossa.

Lue Hakkaraisen analyysi kokonaisuudessaan Aamulehden sivuilta.

3 comments

  1. Kyllä Kooveessakin näyttää paljon valmentajia olevan,erikseen vielä fysiikkavalmentajakin.Olisko pitänyt palkata vielä sekin jolla olis auktoriteettia laittaa ukot reenaan.

  2. Aika pulskaa ja treenaamatonta porukkaa on monen salibandyjoukkueen penkin takana, valmennuksessakin…

  3. Nimenomaan Gabre, olen kiinnittänyt samaan asiaan huomioni.
    Valmennus ja huolto on usein melko pulskassa kunnossa liigassakin.