Helsingissä Suomen historian suurin salibandyturnaus – mukana yli 200 joukkuetta

Yli sadan joukkueen turnauksia on Suomessa järjestetty ennenkin, mutta nyt Helsinkiin on onnistuttu kasaamaan todellinen jättiturnaus. Helsinki Floorball Cupiin on ilmoittautunut jo yli 200 joukkuetta. Kooltaan salibandyturnaus on Suomen historian suurin.

HFC 2013 on kiinnostanut myös ulkomailla ja mukaan on jo ilmoittautunut 21 ulkomaista joukkuetta, jotka saapuvat Ruotsista, Slovakiasta, Latviasta ja Venäjältä.

Helsinki Floorball Cup pelataan 4.-6.1.2013 Helsingissä Arena Centerin halleissa (Myllypuro, Ruskeasuo, Hakaniemi). HFC-turnausta on pelattu vuodesta 2004 lähtien.

Turnauksessa on oikeastaan kaikki mahdolliset ikäluokat ja sarjat sähköpyörätuoleja ja ikämiehiä lukuun ottamatta. Esimerkiksi pojissa pelataan aina A:sta F-ikäluokkaan.

Turnausjärjestelmää on hieman uudistettu viime vuodesta. Muun muassa juniorisarjat jaettiin kilpa- ja haastajasarjoihin. Toinen iso uudistus on B-finaalien pelaaminen A-finaalien lisäksi. Tämän ansiosta kaikki joukkueet pääsevät alkusarjan jälkeen pelaamaan playoff-otteluita samantasoisia joukkueita vastaan.

– Tilanne on sen verran hurja, että näillä näkymin omien tilojemme kapasiteetti loppuu kesken, vaikka meillä on kolme isoa toimipistettä. Joudumme siis järjestämään mahdollisesti osan peleistä lähialueella omien tilojemme ulkopuolella, Arena Centerin toimitusjohtaja Petteri Bergman sanoo.

Lisätietoa turnauksesta järjestäjän sivuilla.