Josba kyntää syvällä suossa – jo 10 ottelua ilman voittoa

Arkistokuva: Jari Turunen

Arkistokuva: Jari Turunen

Joensuun Josban alkakausi miesten Salibandyliigassa on mennyt totaalisesti penkin alle. Kymmenestä ottelusta on kasassa kahdeksan tappiota ja kaksi tasapeliä. Keskiviikkoiltana Joensuusta kävi hakemassa täyden pistepotin sarjanousija OLS.

OLS vei tärkeän häntäpään kamppailun nimiinsä lukemin 7-4. OLS:n voiton takuumiehenä hääri 2+1-tehot kerännyt Valtteri Parviainen. Josban tehokkain oli Otto Moilanen kahdella maalillaan.

Voiton myötä OLS nousi neljään pisteeseen ja nousi Salibandyliigassa sijalle 12. Josba puolestaan valahti sarjajumboksi.

OLS on ottanut kahdesta viimeisestä liigaottelusta kaksi elintärkeää voittoa päävastustajistaan. Ennen maaottelutaukoa kaatui Ilves Tampereen Raholassa 10-7 ja nyt sarjanousijan vireen sai kokea Josba.

Josba-OLS-ottelun tilastot.

Keskiviikkoillan toisessa liigakamppailussa Happee otti maukkaan 3-2-jatkoaikavoiton Kooveesta. Ratkaisun iski Petri Kauko ajassa 60.31.

Twitter-kommenttien perusteella Jyväskylän Monnarilla käyty kamppailu oli varsin matalatempoinen. Koovee pelasi kamppailun pääosin kahdella ketjulla. Vähämaalisuudesta ison osan piikkiinsä saavat ottaa molempien joukkueiden maalivahdit, Happeen Eero Kosonen ja Kooveen Joni Järviö.

Happee-Koovee-ottelun tilastot. Otteluraporttia Happeen ja Kooveen sivuilla.

13 comments

  1. No joo, oli tosiaan melkoista kävelyä tuo Happee-Koovee matsi. Itse näin asian seuraavasti (täytyy muistaa että mulla on aina jonkin vahvuiset hirvikiikarit silmillä): Koovee oli tullut ottamaan pisteet maksoi mitä maksoi ja pelasi sillä kuuluisalla Hodgonin bussilla. Erittäin ansiokasta kyykkimistä ja mailat pitkällä maassa estivät käytännössä kaikki poikkarit. Ja vastaiskuihin lähdettiin aika hyvin. Koovee on hyvin valmennettu ja nöyrä joukkue, mutta taiturit puuttuivat (Immonen, Lahtinen).

    Happee taas piti palloa ~75% ja iski päätä muuriin vaikka oli hyvällä otteella liikenteessä. Toki oli erittäin hyviäkin paikkoja mutta tyhjistäkin sudittiin ohi ja Järviö oli ilmiömäinen. Vaikea oli rakentaa kuitenkin tuolla hallinnalla. Vastaiskuista saatiin ylivoimahyökkäyksiä yhden käden sormilla laskettava määrä, mikä on aivan käsittämätön luku. Ehkäpä Happee pelasi kuitenkin liian varovasti. Alkukaudesta nähtiin kuitenkin salibandyä pikakelauksella 🙂

    Ja ihan pakko laittaa vielä sananen tuomareista. Andrew Lewis. Otti taas perinteisesti roolia ja alkoi vilheltämään aivan käsittämättömiä jäähyjä yms. Kun huomiokiintiö tuli täyteen, vetäytyi jonnekin loppuajaksi. Onneksi tällä kertaa näin.

    Jos joku jaksoi lukea loppuun asti, Hyvät Yöt!

  2. Kyllä Happee Koovee kaksikolta löytyy tämän hetken kuumimmat veskarit salibandyliigasta!

  3. Miten niin kyntää? Divari on just sopiva tai ehkä jopa liian kova sarjataso Josballe ensivuonna. Liigasta puhumattakaan

  4. Samaa mieltä J:kylän pelistä: ei todellakaan urheilun juhlaa. Toki KV teki pelistä hankalan passiivisella kykkimisellään, mutta Hirvet näyttävät unohtaneen liikkeen merkityksen. Ottelun ainoa nopea pelin kääntö, suorat syötöt liikkeeseen ja heti heilahti nätti pörsä. Mutta vain kerran. Jostain on kaivettu esiin se 90-luvun malli, jossa alakerta pallottelee ja jossain kaukana yläkerta pyörii omituista rotaatiota syöttöjä odotellen. Välissä vastustaja katkoo sitten ne syötöt. Tehot mielestäni löytyvät kun peliä avataan nopeammin ja viisikko pelaa yhtenäisenä, riittävän pienin etäisyyksin molempiin suuntiin. Ylivoiman tehottomuuttakaan ei tarvitse ihmetellä kun sitä pyöritetään mahdollisimman kaukana maalista, suurin etäisyyksin ja seisovilla jaloilla.

  5. Aijai, nyt vähän huolestuttaa tuo Josban tilanne. Mistä homma mahtaa kiikastaa? Alisuorittaako valmennus vai pelaajat? Materiaalinhan piti kauteen lähdettäessä olla parempi kuin viimekaudella.

  6. Voitoitta oleva joensuulaisryhmä on kuitenkin saanut parin viikon aikana ehjiä harjoitteluviikkoja, joten iskukyvyn pitäisi olla paras mahdollinen kun pallo keskiviikkona tippuu lattiaan.

    Iskukyky on hyvä.

  7. Tuomari:
    ”mutta Hirvet näyttävät unohtaneen liikkeen merkityksen. Ottelun ainoa nopea pelin kääntö, suorat syötöt liikkeeseen ja heti heilahti nätti pörsä. Mutta vain kerran. Jostain on kaivettu esiin se 90-luvun malli, jossa alakerta pallottelee ja jossain kaukana yläkerta pyörii omituista rotaatiota syöttöjä odotellen. Välissä vastustaja katkoo sitten ne syötöt.”

    Tuohan kertoo kaiken olennaisen myös josban pelistä. Kunnollinen, nykyaikainen nopea hyökkäystyyli hukassa? Muutama hukattu maalipaikka ensimmäisessä ja toisen erän tehottomaksi jäänyt pyöritys. Kolmannessa repesi oma pää ja pari minuuttia ennen varmaa tappiota taas löytyi into ja uskallus pelata ja jopa hallita peliä. Hankala sanoa pelataanko pelejä suunnitelman mukaan vai niistä välittämättä?

  8. Josban suurin ongelma on Antti Ruokonen. ennen kuin ruokonen tuli kuvioihin mukaan josballa oli kaksi tasapeliä, peli näytti hyvältä ja rennolta. Ruokosen tulon jälkeen, josballa on ollut paniikkia kerrakseen. hyvänä esimerkkinä viime perjantain loviisa peli Ruokonen ratkaisee pelin omalla amatöörimäisellä virheellä, kun huutaa vaihdon kun loviisa on juuri saanut vaparin omasta päästä. loviisa pisti nopean avauksen ja siitä voittomaali viimeisellä minuutilla… +ruokonen oli kuulema pistänyt syyt ykköskentän niskaan, vaikka itsehhän juuri oli tehnyt kamalan vaihtovirheen.