Salibandyliiton sääntömääräinen liittokokous valitsi helsinkiläisen Mika Kaltalan, 43, yksimielisesti Salibandyliiton puheenjohtajaksi toimikaudelle 2013-14. Hän oli ainoa jäsenseurojen määräaikaan esittämä henkilö puheenjohtajan paikalle.
– Isot saappaat tulee täytettäväksi, mutta täysillä lähden mukaan ja kutsun jokaisen salibandyseuran työhön. Salibandyn tulevaisuus on meistä kaikista kiinni ja mahdollisuuksia on vaikka mihin kaikilla toiminnan osa-alueilla, toteaa Mika Kaltala, joka aloittaa puheenjohtajana vuoden 2013 alussa.
Siviilityönään Kaltala toimii markkinointiviestintään keskittyvän Planex Oy:n toimitusjohtajana. Hänen toimintansa salibandyssa alkoi 1990-luvun alussa. Kaltala oli perustamassa HIFK:n salibandytoimintaa ja toimi yhdistyksen puheenjohtajana viime vuosituhannen loppuun asti.
Liittokokouksessa päättyi yksi jakso Salibandyliiton historiassa, kun vuodesta 2002 saakka liittoa johtanut entinen kansanedustaja ja ministeri Matti Ahde, 67, ei asettunut enää ehdolle tehtävään.
Liittokokous kutsui yksitoista vuotta puheenjohtajana toimineen Ahteen Salibandyliiton kunniapuheenjohtajaksi. Huomionosoitus on ensimmäinen Salibandyliiton vuonna 1985 alkaneen toiminnan aikana.
Useassa urheilujärjestössä pitkän päivätyön tehnyt Matti Ahde on vaikuttunut salibandyliikkeen ennakkoluulottomuudesta.
– Se on ainutlaatuista suomalaisessa urheilujärjestökentässä ja sitä osoittaa sekin, että lajiväki uskalsi aikanaan valita minut puheenjohtajaksi, vaikka tulin täysin lajin ulkopuolelta, Ahde totesi kiitospuheessaan.
– Olen oppinut tuntemaan näiden vuosien aikana salibandyn ilot ja surut ja salibandy on opettanut minulle paljon. Voin urheilutermillä todeta, että parhaansa ovat kaikki johtamani hallitukset tehneet ja katsotaan mihin se riittää. Nyt on kuitenkin aika vetäytyä sivuun.
Liittohallitukseen valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi puheenjohtajan lisäksi hallituksen muu kokoonpano. Kahdeksaa jäsenpaikkaa tavoitteli 15 ehdokasta, yhden vetäytyessä kisasta päivää ennen liittokokousta.
Äänestyksen jälkeen hallitukseen valittiin Arja Kilpeläinen (Espoo), Valtteri Mikkola (Turku), Tuulikki Kangasluoma (Seinäjoki), Marko Ojanen (Porvoo), Esa Johansson (Pirkkala), Päivi Wickström (Vantaa), Milan Rantakari (Helsinki) ja Tuukka Heinonen (Hämeenlinna). Liittokokous valitsi myös valtuuston ja valituslautakunnan kokoonpanon.
Kokousväkeä puhutti jäsenseuroilta tullut aloite koskien erotuomaripalkkioiden maksukäytännön uudistamisesta. Liittokokous päätti perustaa työryhmän selvittämään asiaa.
Kokous hyväksyi liiton strategiatyön päivitykset vuoteen 2014 asti huippu-urheilun, viestinnän ja harrastetoiminnan osalta sekä vahvisti ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. SSBL:n ensi vuoden talousarvion loppusumma kohoaa 6,1 miljoonaan euroon, missä on kasvua 9 % edellisvuoteen.
Helsingissä pidetty liittokokous keräsi kaikkein aikojen ennätysosanoton. Paikalla oli 157 jäsenseuraa ja valtakirjoilla edustettuina 211 henkilöä.
Tällä viikolla valittu Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen toi tervehdyksensä liittokokoukseen ensimmäistä kertaa uuden luottamustoimensa haltijana.
– Salibandyn tarina on uskomaton. Koen olevani yksi niistä, jotka uskovat tuoneensa salibandyn Suomeen, kun vuonna 1974 Opiskelijoiden liikuntaliiton edustajana vierailimme Ruotsissa SAIF:n vieraana. Toimme Suomeen tuliaisiksi kahdeksan letkuvartista mailaa ja järjestimme Helsingin yliopistossa ensimmäisen ”sählypallon” turnauksen. Voitimme sen kun olimme tehneet turnauksen säännöt ja toimimme samalla juryna, Nieminen nauratti liittokokousväkeä.
Mika Kaltala uusi salibandyliiton puheenjohtaja hyvä Hifk.
Ja Tuukka Heinonen hallituksessa. Ei hyvää päivää. No, kun tarpeeksi pitää meteliä itsestään ja on olevinaan ”tiukka äijä”, niin pääsee ainakin hallitukseen. Laji ”kiittää”.
Itäisin hallituksen jäsen taitaa olla Porvoosta. Ei hyvä Itä-Suomen kannalta. Ja Tamperetta pohjoisempaa vain yksi. Ei sekään hyvä, mutta seurat saa syyttää itseään, kun eivät tarjoa ehdokkaita.
Olihan ehdokkaita Kajaanista, Haminasta, Mikkelistä, Kuopiosta, mutta ei tullut valittua. Kehä 3 keskeisyys vain lisääntyy, joka ei sekään hyvä, alue tasapainoa pitäisi saada hallitukseen.
Pesiksen pj-valinta vei mediahuomion 6 – 0. Vaikka Superia ei edes pelata Helsingissä! Eihän sen näin pitänyt mennä – eihän media näin toimi? Hakkarainen, selitä taas meille miten media ja maailma toimii?
Millähän tavoin liitto informoi mediaa liittokokouksesta? Vai informoiko ollenkaan? Pesäpalloliitto sai lehtiin, televisioon ja radioon ennakkojuttuja kokouksestaan, ja laajat palstamäärät lehtiin kokouksen jälkeen. Kokouspaikalla oli toimittajia ja lehtikuvaajia ja televisiokamerat.
Missään lehdessä en huomannut edes mainintaa Salibandyliiton kokouksesta ja valinnoista. Huom.: salibandyn sarjapelaajia Suomessa on enemmän kuin pesäpalloilijoita, mutta se pitäisi osata kertoa median vanhoillisille edustajille.
Samaan aikaan valittiin PJ:t SUL:lle ja Päsäpallolle puheenjohtajat jotka saivat kaiken huomion mediassa.
Tästä ”tappiosta” oppineena salibandyliitto panostaa nyt mediasuhteisiin ja palkaaa pätevän tiedotuspäällikön ja somesta vastaavan tiedottajan??
Tiedotuspäällikkö valitaan aktiivipelaajien joukosta, niistä jotka huutelevat tuomareille eniten?
Vakavasti ottaen ihmettelin itsekkin, ettei missään ollut edes mainintaa valinnoista.
Liitto tiedotti kyllä ”vaalista” mediaa. Tiedän tämän, koska satun olemaan postituslistalla. Eli siitä ei ollut kyse. Toimittajat käytännössä monesti itse valitsevat mistä aiheesta jutun työstävät ja lehtien toimituksissa ei vaan vielä ole riittävästi journalisteja joita salibandy oikeasti kiinnostaa.
Tämä kokous oli pedattu Kaltalalle sekä myös hallitus kasattiin Kaltalan mieleiseksi.
Niinhän tässä kävi, että salibandyssä valittiin harmaata virkamiestä kun samaan aikaan pesäpallossa käytiin valtataistelua pj:n paikasta. Pesäpallopuolue osasi pelata pelin niin, että ensin tehtiin nykyisen puheenjohtajan (Unto Väisänen) osaamisesta ongelma, sen jälkeen tuotiin haastaja (Jani Valkeäpää) median kautta komeasti peliin ja sitten valittiin taas se vanha puheenjohtaja. Mitäs sillä aikaa teki salibandy? Niin?. Ei kai edes lajipiireissä tunneta näitä Kaltaloita tai liittohallituksen jäseniä, niin miten ihmeessä media näistä revittelisi isosti. Ylellä taisi olla teksti-tv:n sähkeissä valinta ja se lienee riittävästi.
Tiikerit united-IFK 4-7
Tiikereilä pitkä matka liigaan..