Keskikasti tiivistyi – Ruokoselle ulosajo suunsoitosta

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Antti Ruokonen
Lauantaina kauden avausvoittonsa ottaneen Josban päävalmentaja Antti Ruokonen ajettiin sunnuntaina ulos ottelun lopussa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan sunnuntain otteluissa voittoon ylsivät Happee, Erä ja Koovee. Kooveen 8-3-voitossa Josbasta joensuulaisten päävalmentaja Antti Ruokonen ajettiin ottelun lopussa ulos.

– Hiukan yli kaksi minuuttia ennen loppua Josban pääkäskijä Antti Ruokonen ajettiin koppiin jatkuvan suunsoiton seurauksena. Jossain määrin tapauksen hölmöys kuvaa Josban sekavaa alkukautta, Kooveen otteluraportissa kuvataan tilannetta.

Tapauksen erikoisuutta lisää se, että ottelu oli siinä vaiheessa jo lukemissa 8-3 ja sitä myöten taputeltu. Kooveen tehokkaimmat olivat Paul Kotilainen (2+1) sekä Henri Mäenpää (2+1). Josban Perttu Puska (1+2) oli mukana kaikissa Josban maaleissa. Ottelupöytäkirjaan tai Kooveen sivuille.

Happee vei nimiinsä poikkeuksellisesti Vaasassa pelatun vierasottelunsa SPV:tä vastaan vahvan päätöseränsä (3-0) turvin lukemin 7-5. Nettilähetyksenäkin esitetyn ottelun tehokkaimmat olivat Happeesta Juuso Heikkinen (1+2) sekä kaksi maalia tehnyt Veli-Matti Hynynen. SPV:n Ville Kuusela teki seinäjokisten maaleista kolme.

– Oli meillä avaimet voittoonkin tänään, mutta jäähyihin vähän kaaduttiin, kun kaveri iski tehokkaasti yv:llä. Otettiin sellaisia jäähyjä, mitä ei kyllä olisi tarvinnut ottaa. Oli paikat tehdä, mutta kaveri teki omistaan, Kuusela kuvaili SPV:n sivuilla.

Ottelupöytäkirjaan tai SPV:n sivuille.

Sunnuntain kolmannessa ottelussa Erä tiivisti Kooveen tapaan voitollaan liigan keskikastia. Erä haki 7-5-vierasvoiton Oulusta, mikä oli epätasaisesti pelanneelle joukkueelle kauden ensimmäinen kerta kun se ottaa toisen voittonsa peräkkäin. Tuomas Iiskola ja Sami Lehtinen viimeistelivät Erälle kaksi maalia mieheen. OLS:n tehokkain oli Jukka Lindgren (1+2). Erä nousi voiton myötä 11 pisteeseen liigan kahdeksanneksi, kahden pisteen päähän Loviisasta, ja on vain pisteen edellä Kooveeta.

Ottelupöytäkirjaan tai Erän sivuille.

Salibandyliigan viimeisessä ottelussa ennen MM-taukoa kohtaavat maanantaina Turussa TPS sekä Nokian KrP kello 18.30 alkaen. Liiga jatkuu jälleen Sveitsin MM-kisojen jälkeen 12. joulukuuta.