Kettunen: ”Jo 30 pelaajan lista oli vaikea”

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen esitteli vihdoin tänään valinnat joulukuun alun MM-kisoihin. Valintaprosessi ei ollut helppo.

Kettunen painottaa, että koko prosessi kesti kaksi vuotta. Suomi voitti MM-kultaa kotikisoissa 2010.

– Jo heti viime kisojen jälkeen alettiin miettiä, millaista peliä halutaan pelata, mistä löydetään siihen sopivat pelaajat ja keitä he ovat. Näitä asioita mitattiin koko kahden vuoden ajan huipentuen viime viikonloppuun, Kettunen kertoo Salibandyliigan sivuilla.

Esimerkiksi maajoukkueen avoimesta hyökkääjätilanteesta on puhuttu paljon Pääkallo.fi:ssä. Kettusen mukaan kisatarjokkaiden runsas määrä oli valmennukselle positiivinen ongelma.

– Huippupelaajia on niin paljon, että jo 30 pelaajan listakin oli vaikea puhumattakaan sitten sen tiivistämisestä näihin kahteenkymmeneen. Joukkueeseen pitää löytää sopivat roolit, ja tavoitteena on, että näistä 20 pelaajasta jokainen pystyy omilla vahvuuksillaan omassa roolissaan toteuttamaan pelitapaamme niin hyvin kuin mahdollista.

One comment

  1. Jäähyväiskisat monelle…ainakin puolet putoaa..ja tilalle Niklas Niiranen ,Kailiala,Kotilainen,Tikka,Savonen,Immonen,Laasonen,Järviö…nuoria löytyy..niin ja Bäkke käskijän paikalla..