Kolmosdivarijoukkue kiusasi SSV:tä cupissa – Happee takoi 21 maalia

SSRA:n ja SSV:n välistä cup-ottelua seurasi paikan päällä Linnanmaan liikuntahallissa Oulussa 650 katsojaa.

SSRA:n ja SSV:n välistä cup-ottelua seurasi paikan päällä Linnanmaan liikuntahallissa Oulussa 650 katsojaa.

Salibandyn Suomen Cupin puolivälierät tarjoilivat tänään kaksi isoa ottelua ja yhdet murskajaiset kun liigajoukkueet SPV, SSV ja Happee etenivät semifinaaleihin. SPV löi Tapanilan Erän jatkoajalla 8-7 (2-2, 4-1, 1-4, 1-0), SSV täyden katsomon edessä SSRA:n 12-7 ja Happee SC Urbansin peräti 21-4.

Liigajoukkueiden kohtaamisessa Seinäjoella SPV johti kolmannessa erässä jo 7-3, mutta Tapanilan Erän neljä perättäistä osumaa veivät pelin jatkoajalle. Se päättyi ajassa 61.32 Henri Myllymäen laukoessa Peliveljet välieriin Janne Hulmin syötöstä.

Hulmi oli SPV:n tehomies saldollaan 2+2, Erälle teki Tuomas Iiskola kolme maalia.

– Elintärkeä voitto, koska ainoastaan voitolla Cup -unelma säilyi hengissä, SPV:n valmentaja Tommy Koponen mietti.

– Silti ei ole sanaakaan siitä, etteikö olisi tukistuksen paikka, kuinka päästettiin Erä peliin uudelleen mukaan. Meidän pelin alkusyksyn vuoristorata nähtiin nyt yhden pelin sisällä. Silti, pelimme on tulossa, ja tilastojen mukaan tällaista peliä ei enää toisen joukkueen nousun mukaan voita se johtonsa menettänyt. Siinä mielestäni kuitenkin näkyy tämän joukkueen suuruus parhaimmillaan.

Tulos merkitsee myös cupmestarin vaihtumista kun liigan ykkönen SPV pudotti viime talven cupvoittaja Erän.

SSV:n Juho Järvinen kuritti SSRA:ta viidesti. Kuva: Salibandyliiga

Oulun Linnanmaalla 650 katsojaa nautti alasarjahaastaja SSRA:n karatessa avauserässä 4-2-johtoon Salibandyliigan kärkiryhmään kuuluvaa SSV:tä vastaan, mutta voiton veivät lopulta Viikingit maalein 7-12 (4-3, 0-3, 3-6).

Juho Järvinen laukoi SSV:n maaleista viisi ja Harri Forsten kokosi 1+5. Joonas Koskelo ja Toni-Matti Koskelo osuivat kumpikin SSRA:lle kahdesti. Konsta Kivioja kirjautti 1+1 ja Jaani Kivioja 0+2.

Palokan koululla Jyväskylässä Happee koulutti SC Urbansia 21-4 (6-1, 8-2, 7-1). Isoja olivat myös henkilökohtaiset teholukemat Lauri Lavosen saalistaessa 4+2, Toni Kuosmasen 0+6, Lauri Liikasen 4+1 ja Jalo Kouvosen 1+4. Niko Niemi laukoi Urbansin neljästä maalista kolme.

Neljäs puolivälierä NST – Classic pelataan sunnuntaina 18.11.

Suomen cupin tilastot Salibandyliigan sivuilla.

6 comments

  1. Rankat Ankat-SSV pelissä katsojia oli oikeasti lähes 1000. Liekö jotkin turvallisuusmääräykset rajoittaneet virallista yleisömäärää.

  2. Antero Kantti bloggasi kyllä asiallisesti hehkuttaen.
    Kumpa olisi videota saatavilla moisesta spektaakkelista.

  3. Tämän nykymuotoisen Cupin mielekkyys on kyllä kyseenalainen. Happeellakin pelasi paljon farmiseuran kavereita ja silti (tai oliko sen vuoksi? :))tuollaiset lukemat. Cup ei kiinnosta nykyisellään liiga/I divariporukoita ja siksi tasoerot vielä loopukierroksillakin ovat kovin suuria.

  4. Sittenhän se kiinnostus vasta lopahtaisikin jos kolmosen jengit tiputteli liigaporukoita tuon tuosta. Kylläpä varmasti houkuttelisi jos pitäisi matkata tuhat kilometriä tekemään seuralle persnettoa ja vielä tippua jatkosta siinä ohessa. Nyt kuitenkin pääsee ilman suuren suurta vaivaa aina välieriin saakka.