Kotilaisella hurja pistekeskiarvo – kolme nettilähetystä A-nuorten peleistä

Nuorten SM-sarja on viime kauden tapaan tasainen.

Happeen Peter Kotilainen teki sunnuntaina kahdeksan tehopistettä Karhuja vastaan. Kuva: Henri Käck – Jokuroti.com

Lappeenrannan NST on poikien A-nuorten SM-sarjan kärjessä, kun runkosarja lähenee puoliväliä. Viime keväänä niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt NST on hävinnyt alkukaudesta vain yhden ottelun.

Viime kauden tapaan sarja on ollut äärimmäisen tasainen, sillä tällä hetkellä suoran putoajan ja viimeisen pudotuspelipaikan erottaa vain kolme pistettä.

NST on onnistunut kääntämään tiukat ottelut edukseen, sillä joukkue on ottanut peräti kolme jatkoaikavoittoa vieraskentiltä. Lappeenrannasta ei ole vielä yksikään joukkue hakenut pisteitä. Parannettavaakin NST:n leiristä löytyy, sillä piikkipaikasta huolimatta joukkue pelaa sarjan huonointa alivoimaa. NST kohtaa seuraavaksi tuplakotiviikonloppuna Indiansin ja TPS:n.

Sarjan pistepörssin kärjessä on hallitsevan Suomen mestari Happeen Peter Kotilainen, jonka neljän ottelun tehot ovat uskomattomat 15+9=24. Edellisessä ottelussa Karhuja vastaan 18-vuotias hyökkääjä latoi taululle tehot 6+2. Kotilainen on vakiinnuttanut tällä kaudella paikkansa Happeen liigajoukkueessa ja mahtuu myös miesten Salibandyliigan pistepörssin Top 10 -listalle iskettyään 12 ottelussa tehot 11+13=24.

Nuorten SM-sarja on viime kauden tapaan tasainen.

Viime kauden SM-hopeamitalisti TPS:llä on seitsemän pelatun ottelun jälkeen vasta kolme voittoa. Miesten liigassa onnistumisia jatkuvalla syötöllä keräävä 19-vuotias Miko Kailiala ei ole vielä kirjauttanut yhtään A-nuorten ottelua tililleen tällä kaudella.

Salibandyliitto tarjoaa marras-joulukuussa kolme livestream-lähetystä nuorten SM-sarjasta. Ensimmäisenä on vuorossa TPS:n ja Indiansin kohtaaminen Turussa. Tiistain ottelussa TPS:n on voitettava Indians pysyäkseen pudotuspeleihin oikeuttavassa tahdissa.

Livestream-lähetys Salibandyliiton sivuilla.

Nuorten SM-sarjan sarjataulukko ja tilastot Salibandyliiton sivuilla.