Liigassa ulosajoon johtanut huitaisu nyt videolla

Markus Vuorinen (oik.) siirtyy Nokian KrP:stä M-Teamiin. Arkistokuva: Salibandyliiga

Nokian KrP:n Markus Vuoriselle (oik.) kirjattiin perjantaina törkeä ottelurangaistus. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigassa perjantaina Nokian KrP:n Markus Vuorisen ulosajoon johtanut tilanne on nyt nähtävillä videolla. Pääkallossa paljon keskustelua herättäneen tilanteen jälkeen NST nousi kolmen maalin takaa Nokiasta aina jatkoaikavoittoon asti.

Vuorisen kontakti näkyy YouTubeen ilmestyneellä videolla päädystä kuvattuna. Samassa ajassa NST:n Aleksi Ikoselle vihellettiin kahden minuutin jäähy.

Ikosen päästyä jäähyltä Risto Töllikkö nosti kahdella ylivoimamaalilla NST:n maalin päähän ja NST nousi lopulta jatkoaikavoittoon ja sarjataulukossa Nokian ohi.

23 comments

  1. Kyllä tuosta isolla ruudulla saa ihan hyvin selvän. NST:n kymppi rikkoo ja tuomarin käsi nousee. Nokian Vuorinen huitaisee mailalla kymppiä päähän.

    Oli se sitten tahaton tai ihan vahingossa (?) tapahtunut reaktio, niin säännöissä valitettavasti ei ole vaihtoehtoja: 5+20. NST:lle kakkonen. Ihan oikein ja sääntöjen mukaan.

  2. Maken isolta ruudulta näkee hyvin, mutta väärin. Ei Vuorinen mailalla tossa ketään lyö vaan oikean käden kyynärpää se on, joka sinne nenään osuu.

    Katoitko Make edes videota?

  3. Mielestäni käsi nousee vasta KrP:n pelaajan rikkeestä?
    Törkeä ottelurangaistus on tuosta tilanteesta ehdottomasti liikaa,
    jonka Vuorinen sai.

  4. Ei tuosta suurellakaan ruudulla riittävästi näe, jotta voisi tulkita oliko tahallinen.

  5. Tuomarin käsi nousee samalla hetkellä ylös, kun Vuorinen käyttää kyynärpäätään. Siihen asti näytetään vain etua KrP:lle. Eli NST:n estäminen muuttuu jäähyn arvoiseksi samalla hetkellä, kun Vuorinen ”rankaisee” siitä?

  6. Täysin oikein meni. NST:lle selvä kakkonen estämisestä (en tarkistanut millä syyllä lopuksi laitettiin). KRP:läinen vetää oikean käden kyynärpäällä käkättimeen. Turha ruveta viisastelemaan milloin se käsi nousee, koska Vuorinen ei tiedä onko kakkonen tulossa vai ei, vaan menettää yksinkertaisesti hermonsa. Videon perusteella pitää tulla pari peliä lisää.

  7. Tuomarin näyttö ei ilmeisesti ole itse tuomari. Tuomari seuraa tilanteessa pääseekö KRP maalintekotilanteeseen eli pitää hyötyä päällä. Käsi nousee kun on selvää, että tilanne hyytyy KRP:n kannalta. Miten Tuomarin näyttö näyttäisi hyödyn ja tulevan jäähyn samaan aikaan. Vasen näyttää hyötyä ja oikea jäähyä. Olishan se hauskan näköistä kun kädet heiluisi kuin Tuomarin näytöllä aerobicissa.

  8. En vedä mitään nenään. Ainakaan tänään. Täällä on vaan niin hienoa neuvoa idiootteja joiden mielestä tuomarit on aina väärässä. Saattaa olla, että Tuomarin näyttökin joskus ymmärtäisi jotain, jos asiat kerrotaan, niin että lapsikin ymmärtää. Kuten sanoin, niin kyllähän tuo tuomareiden kannalta menee täysin oikein. Niin, ja itsehän en ole tuomari.

  9. Jos nyt tästä huipputallenteesta voi päätellä, niin sanoisin että KrP:n värinen pikselisotku kyllä tekee jotain agressiivisen oloista, tai vähintäänkin huitaisee jotenkin ja osuukin ehkä johonkin.

    Sen videosta kuitenkin näkee, että molemmilla tuomareilla on katse tapahtumien suuntaan. Eli en näe syytä epäillä virhettä. Jotenkin kun pelkästään tuota kelaamalla ei vielä sellasta fiilistä tule, että olisi kompetenssia urputtaa tuomiosta.

    Kädet alhaalla seuraavalla kerralla, niin voi tulla niitä pisteitäkin.

  10. …ei näemmä suurimmalla osalla ole mitään käsitystä tuomarien toiminnasta kentällä. Jaetaas tilanne palasiksi 1) etutuomari näyttää etua KRP:lle laidassa tapahtuvan rikkeen vuoksi 2) seuraava rike tapahtuu KRP:n pelaajan kaartaessa keskemmälle ja tähän etutuomari reagoi nostamalla kätensä jäähyn merkiksi 3) ja välittömästi tämän jälkeen takatuomari havaitsee KRP:n pelaajan väkivaltaisen rikkeen, nostaa käden ylös ja saman tien lyö lapun silmille ulosajon merkiksi.

    Ja profeetalle tiedoksi, etutuomarin käsi nousee juurikin sen NST:n toisen rikkeen vuoksi, älä sotke tähän nyt soopaa käden nostamisesta, kun hyöty ”hyytyy”. Käsi nostetaan silloin kun tilanteessa todetaan jäähyn arvoinen rike ja tilanne pelataan loppuun siirretyn rangaistuksen aikana. Jos näytetään vasta hyötyä niin silloin ei ole tapahtunut vielä mitään jäähyn arvoista.

  11. Mainitsen jo nyt, etten ole lukenut viimesimpiä kommentteja.

    Anyway, Make:lle:
    ”/Nokian Vuorinen huitaisee mailalla kymppiä päähän.”/

    Katoitko edes videota? Vai katoitko ne NST-lasit silmillä? Ja vaikka katoitkin NST-lasit silmillä niin missä kohdassa Vuorinen lyö mailalla? Vaikka kattoisit SC Teräsmiekkojen lasien läpi videota niin ei tarvitse kummonen röntgenkatse olla että huomaa kuinka Vuorisen maila putoaa jo hyvissä ajoin ennen ulosajoon johtanutta tempausta maahan. Valoja, ja etenkin faktoja kun tänne asti tullaan rustaamaan…

  12. Millä tavalla nst-lasit liittyvät siihen, näkeekö tilanteessa mailan vai käden tai minkä tahansa heiluvan? Eiköhän nst:n puolelta ole melko samantekevää mikä siellä heilahti ja saiko Vuorinen yhden vaiko viisi peliä pelikieltoa. 5 min ylivoimaa ja sarjapisteet riittänee.
    Eli valoja päälle nimim.selkeä! Pikemminkin KrP-lasit näkevät tilanteessa jotakin jatkoselvitystä kaipaavaa.

  13. Paikalla olleena, ja videolla näkyy oikealla valkoinen pikselipipo….

    Täysin selvä tapaus, ensin NST pelaaja rikkoo, estämällä, tuomarilla kestää hetken reagoida, roikkuminen jatkuu, Markuksen kasvoilla käy turhautumisen ilme, ja sitten se kyynärpää isku kasvoihin,ja jos ihan oikein muistan, nokka auki NST pelaajalta ja Markukselle ansaittu punainen kortti.

    Pisteet olis jääny muuten raholaan, niin hyvää 5-5 peliä NST ei olis saanu aikaseksi. Mutta tästä tilanteesta ei epäselvää, selvä hermojen menetys ja oikeutettu punanen.

  14. Kuvan perusteella Vuorisen vasen käsi osuu hänen omaan nenäänsä! Numero 79 on huvittuneen oloinen huomattuaan sen. Tuomareita ei näy kuvassa.

  15. Jos tästä tulee 1+1 peliä pelikieltoa nii edelleen olen sitämieltä ettei kurinpitäjä joko a:uskaltanut tai b: on sokea kun savolainen ei päätaklauksesta viimekaudella kieltoa saanut.