Miehille ei voittoa Tshekistäkään – sunnuntaina vastaan tappioton Ruotsi

Kuva: Perwiklund.se

Salibandyn hallitseva maailmanmestari Suomi ei kyennyt voittoon toisessakaan ottelussaan Ruotsin Växjössä pelattavassa neljän maan EFT-turnauksessa. Eilen Suomi päästi Sveitsin nousemaan tasoihin, ja tänään sama toistui Tshekkiä vastaan. Lopputulos oli 4-4 (2-1, 1-2, 1-1).

Tshekki nousi jo toiseen taukoon mennessä kolmesti kuittaamaan Suomen etumatkan eikä voittoon riittänyt edes Mikko Kohosen Lauri Kapasen esityöstä napauttama johtomaali neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Heti seuraavassa vaihdossa Tshekin Tomas Ondrusek sai nostaa tasoituksen Suomen maalivahti Eero Kososen kertaalleen jo torjumasta pallosta.

Suomi kohtaa sunnuntaina turnauksen päätösottelussa Ruotsin, joka on jo varmistanut viikonlopun ykköstilan kaatamalla sekä Tshekin että Sveitsin.

Turnauksessa annetaan viimeiset näytöt Suomen MM-joukkueeseen, joka julkaistaan 8. marraskuuta.

Suomi – Tshekki 4-4 (2-1, 1-2, 1-1)
1, erä: 0.46 Oliver Wardi (Lassi Vänttinen) 1-0, 6.28 Matej Konarik (Daniel Sebek) 1-1, 13.52 Lauri Kapanen (Tatu Väänänen) 2-1.
2. erä: 26.33 Vojtech Skalik (Michal Rybka) 2-2, 32.02 Mikael Lax (Kari Koskelainen) 3-2, 33.54 Skalik (Rybka) 3-3.
3. erä: 55.59 Mikko Kohonen (Kapanen) 4-3, 57.59 Tomas Ondrusek (Milan Tomasik) 4-4.

Torjunnat: Eero Kosonen Suomi 3+10+7=20, David Rytych Tshekki 6+4+5=15.
Jäähyt: Suomi 2×2 min, Tshekki 3×2 min.
Yleisöä: 175.

18 comments

  1. Miksi hemmetissä nämä pelit järkätään tälläisessä paikassa? 175 katsojaa yleisössä! Esim. Seinäjoella saataisiin joka matsiin varmasti yli 600 katsojaa. Suomen peleihin yli tonni helposti!

  2. Tsekkiä ja Sveitsiä vastaan Suomen otteet ovat olleet todella kaukana siitä mitä näimme kaksi vuotta sitten MM- finaalissa.
    Varovaiselta näyttää, ei mennä loppuun asti, peruutellaan ja jopa seisovaa, varsinkin ylivoimassa.
    Vaikkaa on kyse harjoituspeleistä niin pelitapa pitäisi jo näissäkin olla, vai onko tämä sitten Kettusen linja?
    Sen kyllä huomasi että pelaajia vielä kokeiltiin.
    Onnistujia ja positiivisia yllätyksiä olivat mielestäni: Moilanen, Wardi, Hänninen, Kosonen, Kapanen
    Pettymyksiä: Vänttinen, molemmat Kohoset, Tiitu, Forsten.
    Tiitu voisi olla hyvänä esimerkkinä ja antaisi nyt tilaa nuoremmille.
    Tänään sitten nähdään pystyvätkö maailmanmestarit haastamaan Ruotsin, epäilen..

  3. Olisko poijjjaaat millään mahdollista, että jätetään ne todelliset koostumukset ja niksit vasta oikeisiin kisoihin?

    Hyvä vaan että tällaisia järjestetään, pääsee pelurit neppailemaan ja hakee yhteistä tuntumaa ennen ku oikeet kisat alkaa.

    Vaihdetaan se Seinäjoki vaikka välillä Turkuun! Koski on pirun hyvä yksilö mutta aina sekään ei riitä…

  4. Minkähän takia tuolla IFF:n Youtubessa ei ole tulevissa tapahtumissa Suomi-Ruotsi -ottelua? Kai tuo nyt kuitenkin näytetään…

    Suomelta puuttuu Järven ja Hyvärisen poissaollessa kovia ratkaisijoita. Kohosten/Vänttisen/Forstenin/Tiitun pitäisi nostaa omaa tasoaan reilusti, jotta ero saataisiin kurottua umpeen.

  5. Mielestäni Koskelainen oli suurin alisuorittaja eilisessä pelis vaikka nyt sit Lax:n pommiin saikin syöttöpisteen. Maaliin ei sinänsä osuutta pelinlukutaidollisesti tms. Laiskaa pelaamista koko jengiltä. Puitteet on Ruotsis kunnossa, mut yleisöö ei saada paikalle. Harmi lajin kannalta. Kyl se niin vain olis et jos Suomes pelit olis akselilla Turku-Tampere-Jkylä-Sjoki jengii olis varmasti….Voisko joku valottaa tota Kettusen pelisysteemii. Sahalla mennään, mut painestus on jotenkin tosi passiivista. Yks käy törkkiis mailalla vähä ja sit takas asemiin. Luulis et jätkillä olis virtaa..Valitettavasti tänään tulee kuokkaan…Du gammla, du fria jne..

  6. Suomen peli oli tuollaista puolivillaista pyörittelyä, puolustus ei oikein kiinnostanut ketään, tuollaisella pelillä Ruotsi ottaa helpon voiton.

  7. onko tuo nyt pelinopeudeltaan sitä maailman nopeinta..ehkä maailman hitainta ja mielikuvituksemattominta!!!!

  8. Koskelainen, Kapanen ja Kukkola otti homman pohkeeseen viimeses eräs. Eniten maistelin tuota pelin loppupuoliskon hyvää viis-viittä vastaan peliä, mutta sitte pojat pääs koittaa yv:tä.. pari sekunttia ja pallo tupiin 😀 Ainoa kenttä jolla oli virtaa pitää nopeaa tempoa yllä.

  9. Eniten tossa Kukkolan kentän onnistumisessa mua ihmetyttää se, ettei kentässä ollut ketään SPV:stä ja silti peli sujui.

  10. En nähnyt peliä, joten kysyn : Miten Henkka Johansson pelasi, vai pelasiko itsensä kisakoneesta…