Pelikieltoa kyynärpäähuitaisusta – näin liigan kurinpitäjä perustelee

Pääsarjojen kurinpitäjä Tommi Koponen on antanut Nokian KrP:n Markus Vuoriselle törkeästä ottelurangaistuksesta seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun lisäpelikiellon.

Vuoriselle vilautettiin punaista korttia KrP-NST-ottelussa 9. marraskuuta.

Vuorinen kärsi automaattisen yhden ottelun pelikiellon tiistaina ottelussa Nokian KrP-Happee. Lisäpelikiellon Vuorinen kärsii 19.11. ottelussa TPS-Nokian KrP.

Kurinpitäjä Tommi Koponen perustelee yhden ottelun lisäpelikieltoa Salibandyliigan sivuilla seuraavasti:

– Nokian KrP:n pelaaja Markus Vuorinen huitaisi kyynärpäällä NST:n pelaaja Aleksi Ikosta sen jälkeen, kun Ikoselle oli tuomittu siirretty rangaistus Vuorisen estämisestä. Huitaisu osui Ikosta ylävartaloon / kasvojen alueelle.

– Vastineiden ja ottelutallenteen perusteella pidän selvitettynä, että huitaisu ei ollut mitenkään voimakas. Vuorinen pyrkii tilanteessa irtautumaan Ikosen estämisestä, minkä epäonnistuessa hän lopulta käyttää kyynärpäätään ilmeisesti provosoituneena Ikosen estämisestä. Huitaisu tapahtuu estämistilanteessa, ei sen jälkeen. Vaikka huitaisu on tarkoituksellinen, pidän uskottava, ettei Vuorinen pyri tarkoituksellisesti vahingoittamaan Ikosta, vaan ennen kaikkea irtautumaan tämän estämisestä. Tilanteessa ei selvitysten perusteella ilmeisesti aiheutunut mitään vammaa Ikoselle, kurinpitokäsittelyn päätöslauselmassa todetaan.

– Vuorinen käyttäytyi tilanteessa selvästi pelisääntöjen vastaisesti ja huitaisi tahallisesti kyynärpäällä vastapuolen pelaajaa. Tilannetta edeltänyt vastapuolen rike tai provosointi ei oikeuta pelisääntöjen vastaiseen toimintaan. Vaikka huitaisu ei ollut voimakas eikä siitä aiheutunut Ikoselle mitään vammaa eikä tekoon ilmeisesti liittynyt vahingoittamistarkoitusta, teko on kuitenkin sen tyyppinen, että katson lisärangaistukselle olevan aihetta.

9 comments

  1. Mikä intressi Pääkallolla on pienennellä tätä rikettä? ”Tuota, köh, köh. Jaa, että lisäkakkua”.

    Yhden pelin lisäkielto aika pieni rangaistus tuosta.

    En aina tajua toimittajien linjaa.

  2. Ainakaan itselle mikään jossittelun pointti ei ole rangaistus sinänsä (niissähän ei ole mitään linjaa kuitenkaan) vaan tuo perustelu, jossa monin sanankääntein sanotaan ensin että oikeastaan mitään ei tapahtunut ja mihinkään ei ollut aihetta, mutta jos nyt kuitenkin sitten ..

    Enivei, itse lähtisin siitä että näin tällä kertaa ja eikun seuraavaa peliä kohti.

  3. Kiitos tiedosta pääkallosidonnaisuuteen. Nyt tuon ymmärrän ja tavallaan hyväksyn. Toivottavasti sivuston lukijoillakin on aina eräsuodattimet päällä. Harmi että tämän sivuston toimituksen taso on näin rajaantunut.

  4. Ööö.. siis miten pääkallon toimitus nyt sitten pienentelee tätä rikettä? Luin jutun vaikka mitkä erälasit ja muut suodattimet päällä, mutta en kyllä havaitse minkäänlaista puolueellisuutta mihinkään suuntaan. Jutussahan vaan todetaan mistä on rangaistu ja miten paljon ja annetaan kurinpitäjän perustella. Missä pienentely?

  5. Eihän sitä pienentelyä oikeasti tarvitse ollakaan. Jos vaan oikein kovasti uskoo niin onhan sitä! Tai sitten uutista on muutettu.. tiedä häntä.

  6. Uutista ei ole muokattu.

    Jos muokkaamme julkaisun jälkeen artikkeleita, tulee näkyville edit-merkintä.

  7. Sitten tämä vaikuttaa tarkoitushakuiselta pienentelyn suurentelulta! Tai oikeastaan puolueellisuuden etsimiseltä uutisesta, mistä sitä on puolueettoman vaikea löytää?